Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie FRIXI
Autor Wiadomość
Lissu
azymut


Dołączył: 04 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-01-04, 17:48   Odblokowanie FRIXI

Witam Jestem kompletnym laikiem w temacie nawigacji. Chcę wgrać oprogramowanie frixi takie jak na filmie poniżej skąd je wziąć ?? Mam model Larka 50,6hd
http://www.youtube.com/watch?v=6xMI7TXKt54
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-02-21, 12:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-04, 17:55   

Zobacz TU
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
prooximm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 9
Wysłany: 2012-01-04, 19:07   

Witam,

Jak chcesz nakładkę od frixi to szukaj go na allegro, ale szczerze Ci nie polecam takich wodotrysków. Jeżeli nie potrzebujesz bajerować lasek swoją nawigacją, to nie jest Ci potrzebna żadna nakładka dla twojego Larka.

Wierz mi, że tylko na początku będziesz jeździł z nawigacją do supermarketu i katował ją dzień w dzień. Później taki Lark służy do tego, do czego został stworzony. A po tym, jak już określisz pasujący Ci, program do szukania drogi (Automapa, IGO, itd), to ustawisz go pod przyciskiem "Nawigacja" i nie będziesz długo zmieniał.

Nasz Lark ma bezpośredni dostęp do Windy, więc żaden panel nie jest potrzebny, a nawet zbędny. Wystarczy Windowsa trochę podrasować. Mogę Ci podpowiedzieć co zrobić, żeby uzyskać taki pseudo "Windows7 by Pati". Najważniejsze jest to żeby pozbierać programiki, które chciałbyś użytkować na swoim Larku. Przypominam że to jest CE 6, więc jest trudno znaleźć coś działającego bezbłędnie. Ja ściągałem różne panele i z nich brałem programiki, które działały.

Ciekawe czy mógłby ktoś wrzucić programiki, które załącza frixi do swojego panelu. Na programy chyba nie ma patentu?

Jak jesteś zainteresowany to mogę na weekendzie spróbować zrobić jakiś mały HOWTO. Bo dzisiaj nie mam czasu.

Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2012-01-04, 19:49   

Poza tym - troche pulpitów jest w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31051
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Piotras89
azymut


Dołączył: 21 Lut 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-02-21, 11:15   PROBLEM PRZY ODBLOKOWANIU LARKA 50.6

Witam

zakupiłem wczoraj Larka 50.6 chciałem sobie ją ładnie odblokować no i tu pojawia się problem... dostałem na maila niby wszystkie pliki do sciągnięcia i wgrania od FRIXI i po wgrywaniu ostatnich partii pojawia mi się błąd a mianowicie : podczas wykonywania kopii zapasowej zostało przerwane połączenie. operacja została anulowana . przywrócono poprzedni stan pliku kopii zapasowej... koleś od tego odbloku napisał ze mam wyłączyć i włączyć jeszcze raz nawigacje i pc po czym wgrać od nowa... zrobiłem i nic. potem kazał mi spr czy mam zapore systemową wyłączoną spr i tez nie pomogło. Kazał mi jeszcze spr wgrać to innym kablem usb... jak myślicie co moge jeszcze z tym zrobic? wystraszył mnie oczywiście ze sprzęt może myć zepsuty i takie tam... oczywiście pewnie szło by wgrać to odblokowanie ale zależy mi zeby kopia zapasowała istniała ! ... ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2012-02-21, 12:19   

Połączenia z kompem nie masz - to znacznie utrudnia sprawę.
Przycisk RESET nie pomógł?
_________________

 
 
Piotras89
azymut


Dołączył: 21 Lut 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-02-21, 12:41   

jacekp1313 napisał/a:
Połączenia z kompem nie masz - to znacznie utrudnia sprawę.
Przycisk RESET nie pomógł?


połączenia z kompem? nie rozumiem...? no zgrywałem wszystko z kompa...
jeśli chodzi o reset to nie robiłem, bo się na tym absolutnie nie znam a wyczytałem gdzieś ze może to utracić gwarancję? nie wiem czy nie będę go reklamował jak nie pójdzie odblkować więc nie robiłem resetu bo się nie znam :-P
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2012-02-21, 12:57   

Piotras89 napisał/a:
zgrywałem wszystko z kompa...
Czy teraz masz połączenie? Widzisz w komputerze zawartość Larka? Foldery Windows, NANDFlash...

Piotras89 napisał/a:
reset to nie robiłem, bo się na tym absolutnie nie znam a wyczytałem gdzieś ze może to utracić gwarancję?
A do instrukcji zaglądałeś ? Zaraz na początku przy zdjęciach urządzenia
_________________

 
 
Piotras89
azymut


Dołączył: 21 Lut 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-02-21, 13:03   

jacekp1313 napisał/a:
Piotras89 napisał/a:
zgrywałem wszystko z kompa...
Czy teraz masz połączenie? Widzisz w komputerze zawartość Larka? Foldery Windows, NANDFlash...

Piotras89 napisał/a:
reset to nie robiłem, bo się na tym absolutnie nie znam a wyczytałem gdzieś ze może to utracić gwarancję?
A do instrukcji zaglądałeś ? Zaraz na początku przy zdjęciach urządzenia



ale na podłączonym kompie z nawigacją czy poprostu bez podłączenia czy widze same pliki na kompie? za godz będe w chacie i sprawdzę bo teraz mnie nie ma.. odezwe się. ;)

[ Dodano: 2012-02-21, 14:53 ]
masz połączenie? Widzisz w komputerze zawartość Larka? Foldery Windows, NANDFlash...

mam na komputerze zgrane dwa programy które były do ściągnięcia w instukcji ActiveSync I CeRegEditor ,wszystko jest ok az w końcu dochodzę do kolejnego punktu jakim jest 'kopia zapasowa' i dupa! wychodzi to co napisałem wcześniej. robiłem reset i nadal jest to samo. nie wiem juz o co chodzi;/
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-02-21, 15:28   

Jak już to należało sobie kupić odblokowanie (a jeszcze lepiej skorzystać w tej materii z tego forum), które nie ingeruje w system nawigacji, a które kopiuje się na kartę SD, dołożył byś ~10 zł i nie miał byś problemu, no ale cóż 4,99 to kusząca oferta. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Piotras89
azymut


Dołączył: 21 Lut 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-02-21, 16:09   

na innnym kompie dało rade juz śmiga. ale dzięki za podpowiedzi ;)
 
 
Lissu
azymut


Dołączył: 04 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-04, 13:09   

Piotras89, mógłbyś podesłać mi to oprogramowanie frixi.pl dla Lark 50.6HD ,nadal poszukuję go. Może ktoś inny ma?? Jeśli tak proszę o przesłanie na e mail gabrys32@op.pl
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1275
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-10, 14:58   

Lissu, link do chomika:
Kod:
http://chomikuj.pl/bzyku99991/NAWIGACJA/Kompletna+karta+SD+4G
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
zibby 
azymut


Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 3
Skąd: EŁDEZET
Wysłany: 2014-05-05, 22:44   

Panowie , sorry że podpinam się pod stary temat ale nie wiem czy jest sens zakładać nowy ,bo mój problem się tu przewinął


Walczę z Larkiem 50.6hd , dostałem taką zabawkę z zainstalowanym panelem do programu dozorowania floty pojazdów a ma to być teraz zwykła nawigacja . Problem mam taki że nie mogę się połączyć z kompem . Próbowałem na XP i na WIN7 ale bez rezultatu . Nie wiem czy coś jest zablokowane , czy robię nie tak , ale jeszcze żadna navi nie stanęła mi tak oporem z pomocą forum szło jak po maśle .
teraz pytanie czy jest jakiś sposób na hard reset typu nóżka do nóżki lub coś w tym stylu , lub czy może jest jakiś program do wymuszenia połączenia tak żebym mógł eksponować pliki na navim
Czy może jakieś pomysły ???
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2014-05-06, 06:58   

To wątek o problemach po kupionym na allegro odblokowaniu "Frixi"

Podobny problem: http://www.my-navia.pl/vi...p=429191#429191
Wyłączanie autostartu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31792
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10