My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-04-24, 05:55
TMC w Mireo Black Edition
Autor Wiadomość
rafalo84 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 05 Kwi 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-04-23, 22:16   TMC w Mireo Black Edition

A mnie nadal nurtuje TMC w BE.

Myślałem, że już jestem blisko jakichś wyjaśnień gdy trafiłem TU

ale niewiele zostało na ten temat powiedziane

Ikonka TMC owszem zachowuje się w ten sposób - albo czerwona strzałeczka nad napisem TMC albo - po kliknięciu - wyszarzenie przycisku.

Natomiast skupiłem się bardziej na tym co dotyczy TMC w preferencjach.
To co tam obserwuję, to nieustanne skanowanie pasma FM widoczne w TMC status.
Spodziewałem się, że zatrzyma się to gdy natrafi na częstotliwość radia ZET, ale nic z tego - lata w kółko od fali do fali. Co prawda na ZETce pokaże czasem coś więcej niż 0% dla Jakość sygnału, niekiedy nawet 100% ale i tak się nie zatrzyma. Przywykłem z DontPanic, że tam jednak zawsze staje na częstotliwości stacji, która transmituje komunikaty TMC.
Może tak to ma działać :> ale raczej spodziewam się, że trzeba coś dodać do sekcji [TCM] w ordinale.ini. Sugerując się powyższym dodałem na próbę UseRoyaltek=1 - nic się nie zmieniło.
Nadmienię, że UseGNS zmienilem na = 8, bo akurat COM8 zgodnie ze specyfikacją navi jest tu właściwy.
Być może po prostu GC505TMC nie jest w stanie poprawnie współpracować z BE ?

Jakieś pomysły, doświadczenia ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-04-24, 05:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-04-24, 05:55   

Nie ma (i nie będzie) licencji na Polskę do Mireo B.E.

[ Dodano: 2014-04-24, 06:56 ]
P.S. Wydzieliłem z wątku "Mireo Cardinale 3 B.E. konfiguracja (ordinale.in)"
_________________

 
 
rafalo84 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 05 Kwi 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-04-24, 07:40   

jacekp1313 napisał/a:
Nie ma (i nie będzie) licencji na Polskę do Mireo B.E.



Czyli innymi słowy: jeśli TMC w Polsce, w app od Mireo, to tylko Don't Panic ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11