Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: muzior
2010-03-24, 21:47
Zdublowane POI
Autor Wiadomość
gosh85
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Gru 2013
Posty: 9
Wysłany: 2014-01-21, 18:22   

Wielkie dzięki za tak łopatologiczne wytłumaczenie. Brak mi słów i nie mam więcej pytań, wszystko jasne. Ty chyba pracujesz w miplo, bo żeby taką wiedze mieć to szacun.
 
 
bugibu 
GPS instruktor


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2010
Posty: 953
Wysłany: 2014-01-22, 12:22   

Hehe, gdzie ja juz nie pracowalem :lol:
ZTCW miplo poza wlascicielami firmy nie ma zadnych pracownikow, wysluguja sie wylacznie spolecznymi moderatorami.
 
 
toni1
azymut


Dołączył: 23 Mar 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-03-26, 17:49   

Dotyczy braku niektórych punktów POI (np.suszarek itp):

Ze starszej wersji AutoMapy z katalogu Maps (Europa czy Polska) kopiujemy plik poi.a i następnie wklejamy do katalogu Maps (Europa/Polska) nowo zainstalowanej lub skopiowanej AutoMapa_6.15_1402_EU_beta zamieniając istniejący tam plik poi.a i to wszystko.
 
 
toni1
azymut


Dołączył: 23 Mar 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-03-26, 19:04   

Nowe fotoradary przeważnie stawiane są na starych dawno nieczynnych miejscach, to chyba lepiej żeby częściej ostrzegało niż raz nie powiedziało i nas skasowali.
Wiadomo, że nowe miejsca też powstają ale w tym przypadku usuniętych punktów jest dużo więcej od nowych a misiaczki dostali nowe suszarki i ostro je testują.
Liczę, że szybko sprawa znikających punktów zostanie jakoś rozwiązana.
 
 
medi
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 96
Wysłany: 2014-03-27, 22:42   

toni1 napisał/a:
Dotyczy braku niektórych punktów POI (np.suszarek itp):

Ze starszej wersji AutoMapy z katalogu Maps (Europa czy Polska) kopiujemy plik poi.a i następnie wklejamy do katalogu Maps (Europa/Polska) nowo zainstalowanej lub skopiowanej AutoMapa_6.15_1402_EU_beta zamieniając istniejący tam plik poi.a i to wszystko.


Takiej zamiany nie można robić bo później są problemy z wyznaczaniem tras, np. start trasy i cel wyznaczają się w innych miejscach niż chcemy. Już to sprawdziłem. Teraz sam kombinuje co by tu wymyśleć. W starszych AM łatwiej było dodać poi z suszarkami. Mam cichą nadzieję na pomoc znawców tematu a wiem, że są tu na forum nieźli fachowcy, za co z góry już jestem wdzięczny.
_________________
Medion GoPal PNA 315; Lark FreeBird 43.3; Goclever GC-5040
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18614
Wysłany: 2014-03-28, 15:19   

toni1 napisał/a:
zamieniając istniejący tam plik poi.a i to wszystko.
no_taki napisał/a:
Zyskując punkty usunięte przez wydawcę i bezpowrotnie tracąc nowo dodane .....

bugibu napisał/a:
Plik poi.a oprocz POI zawiera punkty adresowe. Podmiana na plik ze starszej mapy powoduje "kaszanke ulicowo-adresowa", bo nowa mapa ma inne indeksy adresow. W zaleznosci od tego gdzie, ile i jakie zmiany nastapily w aktualizacji mapy, przesuniecie indeksow moze spowodowac brak mozliwosci znalezienia adresu, odwolanie do adresu na innej ulicy, a nawet do adresu z ulicy w zupelnie innej miejscowosci.
_________________

 
 
jedyna 
Waypoint



Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 58
Skąd: Bytom
Wysłany: 2014-04-05, 01:45   

medi napisał/a:
Takiej zamiany nie można robić bo później są problemy z wyznaczaniem tras, np. start trasy i cel wyznaczają się w innych miejscach niż chcemy. Już to sprawdziłem. Teraz sam kombinuje co by tu wymyśleć.


Potwierdzam,szczera prawda.
Pozostaje nadzieja w naszych kolegach specjalistach,którzy wymyślą coś z tym problemem.
 
 
Jacbelfer 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 206
Wysłany: 2014-04-14, 00:07   

Nie krzyczcie !
POI i fotoradary to inne pojęcie. Ale czasami ustawia się POI jako fotoradar.
Nie zaczynałbym, ale dzisiaj jechałem na jednym z programów nawigacyjnych i w miejscu X, które rozciągnięte było na przestrzeni ok. 500 m miałem radiowóz z kamerą, FOTOROADAR, fotoradar przenośny.

Dużo krzyku o nic. Takie odcinki 500 m powinny byc traktowane jako X i taki powinien być komunikat.

Dla porządku podam, że navi krzyczała co chwilę, ale ostrzeżenie dostałem od Yanosika.
"NIEOZNAKOWANY PASAT". Po kilkuset metrach stoi na poboczu stary pasat a w nim 2 gości w białych czapkach.

Zacznijcie masowo używąć Yanosika i będzie OK.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10