My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-12-22, 10:02
Clarion Map 780 reanimacja
Autor Wiadomość
djmarco83
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-04-13, 16:39   

Citroen C5 z 2003r. Sprawdzałem i to samo.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-04-13, 17:07   

djmarco83, a pieszo?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
djmarco83
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-04-13, 17:12   

Sprawdzałem pieszo a dokładnie na wielkim polu gdzie w promieniu 1km nie ma zabudowań, w mieście jak szedłem do roboty i na balkonie (tu to już w ogóle porażka).

A czy są gdzieś dostępne jakieś romy/pełne oprogramowanie do mojej nawigacji?
 
 
dario293
azymut


Dołączył: 27 Cze 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-06-27, 15:26   

witam po formacie wyskoczyło Format FLASH FOR BINFS WRIYING CE IMAGE... BINFS IMG ERASE BLOCK 10 OK IMAGE REGION CHECKSUM=0X256F52CC MEMORY TEST START ALL TESTS ARE OVER UPGRADE OK RESTART YOUR DEVICE
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1382
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-17, 13:24   

Witam

Czytam wątki o odblokowaniu, natomiast nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie:

jak wejść w menu serwisowe z poziomu którego aktualizujemy / wgrywamy firmware (Windows)???

[dodano]

Znalazłem:

Instalacja WinCE (r12)
a. kartę SD 2 GB formatujemy jako FAT16, nazywamy WINCE i wgrywamy 2 pliki (.bin i .cks) do głównego katalogu
b. urządzenie włączamy (ON) trzymając w trakcie przycisk RESET - uruchomi się MENU SERWISOWE
c. przyciskami głośności (dwa dolne) poruszamy się góra/dół, ale nie jest to konieczne, wybieramy górnym przyciskiem WINCE Upgrade i dalej WINCE by SD/MMC (FormaT)
d. urządzenie bez dodatkowych pytań sformatuje się, a następnie zainstaluje obraz WinCE z karty SD w pamięci
e. po uruchomieniu urządzenia pojawi się znany z oryginalnego oprogramowania ekran z trzema ikonami po angielsku Nawigation/Mutimedia/Settings


pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
idek28
azymut


Dołączył: 10 Kwi 2014
Posty: 1
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-04-10, 12:49   Clarion Map780 Nowy ROM/Hardware PROBLEM

Witam, przez pomyłkę zamiast kartę pamięci sformatowałem cały dysk nawigacji. Tutaj nasuwa się pytanie czy macie może backup, rom/hardware do tej nawigacji? Bardzo bym prosił bo nie idzie zainstalować żadnej Automapy. Pozdrawiam :-(

p.s
Na forum szukałem ale znalazłem tylko stare linki które wygasły i w niczym mi nie pomogą.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 625
Wysłany: 2014-04-10, 13:10   

Szukaj na gryzoniu u tego chomika - a_krakow
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2014-04-10, 13:39   

Albo tu:
ilewy napisał/a:
Kontakt na stronie CLariona. Jak by ktoś nie mógł znaleść to o proszę:
https://www.clarion.com/j...&type=ContactUs
Wpisujemy po kolei:
Imię i nazwisko, adres e-mail swój, i kraj, potem wypełniamy tylko ostatnie pole z opisem problemu.


P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1382
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-04-12, 06:25   Re: Clarion Map780 Nowy ROM/Hardware PROBLEM

idek28 napisał/a:
Witam, przez pomyłkę zamiast kartę pamięci sformatowałem cały dysk nawigacji. Tutaj nasuwa się pytanie czy macie może backup, rom/hardware do tej nawigacji? Bardzo bym prosił bo nie idzie zainstalować żadnej Automapy. Pozdrawiam :-(

p.s
Na forum szukałem ale znalazłem tylko stare linki które wygasły i w niczym mi nie pomogą.


Witam

Cały komplet masz tutaj

http://chomikuj.pl/a_krakow/Clarion+GPS+instrukcja

a) ROM
http://chomikuj.pl/a_krak...,1436427869.rar

b) bluetooth
http://chomikuj.pl/a_krak...,3697193670.rar

c) sam plik CLARION.EXE
http://chomikuj.pl/a_krak...,3697193213.rar

d) obraz ISO oryginalenej płyty z oprogramowaniem do Clariona 780 => do pobrania archiwum wieloczęściowe RAR - należy pobrać, rozpakować, zainstalować w nawigacji

http://chomikuj.pl/a_krakow/Clarion+GPS+instrukcja

e) instrukcja urządzenia oraz oryginalnych map - też jest na tym "chomiku"

Nie słuchaj tych którzy mówią, że oryginalna płyta od jednej nawigacji , nie zadziała z inną nawigacją - sprawdzałem i działa

2) Aby zaistalować Automapę
- w navigacji musi być katalog CLARION
- w tym katalogu musi być plik CLARION.EXE
- na karcie instalujesz Automapę w wersji na Clariona
- wkładasz kartę
- uruchamiasz przycisk "Navigacja"
- Automapa się uruchomi bez żadnych "kombinacji"

Oczywiście NIE ma potrzeby odblokowania Clariona aby działała Automapa

3) Przydatne menu wyboru programu nawigacyjnego dla Clariona masz tutaj
(zainstaluj dopiero gdy nawigacja będzie działać)
w pliku MENU.INI podajemy ścieżkę dostępu do naszych programów nawigacyjnych
http://chomikuj.pl/a_krak...u,370959791.rar

POWODZENIA
i
pozdrawiam

Arturek

napisy na "klawiszach" możesz zmienić nawet w Paincie
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 10