My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:26
Navroad q1 - satelitarne mapy google offline
Autor Wiadomość
andrzej l. 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-10, 14:42   Navroad q1 - satelitarne mapy google offline

Czy da się skorzystać z satelitarnych map google (pobrać niewielki obszar np całego miasta) i załadować je do nawigacji navroad q1?
Nie chodzi o korzystanie jak z automapy wraz z lokalizacją położenia na podstawie gps.
Chodzi o zwykłe przeglądniecie obszaru z lotu ptaka z największym zbliżeniem (powiększeniem) wybranego obszaru - czyli ręczne operowanie mapami.
Czyli jesteśmy w jakimś rejonie - widzimy się dokładnie na automapie i w tym momencie chciałbym sobie ręcznie odszukać ten rejon na mapach satelitarnych i obejrzeć obszar z lotu ptaka.
Ponieważ nawigacja nie ma dostępu do neta więc pozostaje tryb offline (a nie chodzi o to żeby jeszcze z netbookiem z dostępem do neta biegać).
Czy w ogóle da się coś takiego wrzucić do tej nawigacji?
Wystarczy, że będę bazował na zrzutach ekranowych wybranego obszaru.
Np idąc w daną okolicę robię sobie kilkadziesiąt zrzutów map google (umie to zrobić jakiś program z automatu? zakreślam obszar mapy prostokątem i program sam pobiera wybrany obszar z największym powiększeniem) i je wrzucam do navi - tylko czym potem je przeglądać z możliwością płynnego zmniejszania rozdzielczości wybranej mapy-obrazka i przeskoku do sąsiedniego obszaru.
Inna metoda? Da się to zrealizować?
Ostatnio zmieniony przez andrzej l. 2014-02-10, 14:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2014-02-10, 14:47   

Mapy tworzone z plików *.jpg obsługuje program OziExplorer - cały dział o nim (łącznie z opisami tworzenia własnych map i linkami do gotowych map) http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=141
_________________

 
 
andrzej l. 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-03-24, 23:17   

Bardzo dużo z tym zachodu, ilość włożonej pracy niewspółmierna z efektem końcowym.
A może na Navroad Q1 da się odpalić neta? Dograć jakąś operę mini i sprzegnąć z komórką? Samo zostawienie połączenie bluetooth widzę śmiga, da się do tego dołączyć jeszcze działający net i odpalić sobie google map w przeglądarce? Jeżeli takową da się w ogóle dokleić do istniejącego na pokładzie windows ce?
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2410
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-03-25, 09:05   

Trudno powiedzieć, czy Q1 ma moduł BT, który będzie zgodny ze standardami Windowsa (tylko to umożliwia obsługę BT z poziomu panelu sterowania i ewentualne dodanie połączeń dialup po BT). Musiał byś spróbować odblokować nawigację (przejść do windowsa CE) i poszukać w panelu sterowania kontrolki BT. Jeśli jest - spróbować jej użyć - jeśli nie ma, dograć plik cpl i też spróbować odpalić. Oczywiście potrzebny będzie też telefon starszego typu z BT (Android i WM > 5 odpadają, bo nie obsługują Dial-up po BT).
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,3 sekundy. Zapytań do SQL: 11