Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-12-15, 07:49
lark 43.3 odblokowanie ?
Autor Wiadomość
dudzio8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-01-15, 18:52   

no ok ale mam tam jaki panel tylko ze jak wrzuca na karte to niewidzi go (start.exe)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2013-01-15, 18:55   

Po pierwsze - co to znaczy nie widzi?
Wybierasz plik start.exe jako nawigacyjny?
Jak zatwierdzasz wybór?

Po drugie
jestem_ktoś napisał/a:
Do panelu jeszcze potrzebny jest skrypt, kóry wyłaczy fabryczne menu i właczy to ściagniete. Szczegóły w tym wątku
_________________

 
 
dudzio8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-01-15, 19:01   

jacekp1313, nie mozesz wskazać :)

[ Dodano: 2013-01-15, 19:12 ]
i mam jescze pytanie czemu AutoMapa mi nie dziala :( sciagnalem zainstalowalem na Sd i daje jako domyslna nawigacja i wogule sie nie wlacza co mam zrobic ??
 
 
kubasta
azymut


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2013-01-16, 17:45   

a poco wrzucac inny panel ? wystarczy w ustawieniach wybrac odpowiednia ścieżkę do nawigacji która jest na karcie i nie trzeba nic odblokowywac. wiec nie rozumiem po co zmieniać panel ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-01-16, 18:03   

Na przykład po to: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15493
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sek
azymut


Dołączył: 20 Lip 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-07-20, 11:37   Lark 43.3 jakie pliki na win

Proszę o pomoc , jakie konkretnie pliki muszę załadować do mojego larka by mieć nowe menu (np. takie jak w win) . Wgrałem auto mapę i działa bez zarzutu , problem mam z odblokowaniem , wczoraj straciłem połowę dnia na szukanie na tym forum odpowiednich plików ale żadne nie chcą działać .
W moim larku w są widoczne: ResidenFlash i SDMMC .
Bardzo proszę o konkretne pliki które mogę wgrać a nie o pomoc typu szukaj na forum itd. (szukania mam już dosyć , wczoraj parę godzin bez rezultatu)
Dziekuję

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2013-07-20, 12:47 ]
Przeczytaj ten temat, do którego przeniosłam Twój post.
Regulamin punkt 4.
 
 
lolo83 
młodszy inspektor GPS
lolo83


Wiek: 36
Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 10
Skąd: Przemyśl
Wysłany: 2014-03-22, 13:51   

Witam,
od rana przeglądam nasze forum i nie mogę dojść końca z moim Larkiem 43.3. Chodzi konkretnie o odblokowanie jej bo z instalacją AutoMAPY na SD nie będzie problemów. Ściągnąłem i nagrałem na kartę SD katalog "Odblokowanie nawigacji samochodowej Lark 43.3" od naszego kolegi z forum bo zamieścił to na swoim chomiku. Jednak nie działa to na mojej nawigacji. Próbowałem skopiować ten katalog do pamięci urządzenia jednak jest to samo. W obydwóch przypadkach ustalam ścieżkę w ustawieniach oryginalnego menu i o restarcie jak klikam na"nawigacja" to nic się nie dzieje. Mój Lark 43.3 ma 64MB pamięci (tak pisze w "ustawieniach\informacje o systemie". Słyszałem że są Larki 128MB i wtedy są na WINCE 6.0 a moja skoro ma 64MB to ponoć jest na WINCE 5.0? Ale i tak próbowałem podawać ścieżkę dostępu do "start win 5" oraz do "start win 6" i żadnej różnicy nie ma.

Co robie źle z tym odblokowaniem i czy ta nawigacja jest na WINCE 5.0 czy na 6.0 - po czym poznać?

[ Dodano: 2014-03-22, 16:13 ]
Problem rozwiązany, wszystko śmiga aż miło. Dla kolegów którzy by mieli podobny problem - po edycji notatnikiem pliku z rozszerzeniem .mscr okazało się że ścieżka dostępu tam zapisana do plików jest inna. Wystarczyło ją zmienić, w moim przypadku było prościej wszystkie pliki przerzucić do katalogu "mt" i to załatwiło sprawę. Ale niech każdy sprawdzi jaką ma tam podaną ścieżkę dostępu plików i czy się ona zgadza.

Pozostaje tylko pytanie jaką mam wersję WinCE w moim larku, jak to sprawdzić i po czym poznać czy jest to wersja 5.0 czy 6.0 ??
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2014-03-24, 07:01   

Program ResInfo
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
lolo83 
młodszy inspektor GPS
lolo83


Wiek: 36
Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 10
Skąd: Przemyśl
Wysłany: 2014-03-24, 09:53   

W nakładce (nowym pulpit windowsa) mam program o nazwie Res Info. Po odpaleniu wyskakuje okno o nazwie "WR-Tools ResInfo" i tam w zakładce "system" jest napisane jaka wersja WinCE - czy o to chodzi?
Zastanawiam się nad jedną rzeczą - czy ten program pokazuje wersję winCE która jest odpalona z karty SD by odblokować urządzenie i korzystać z AM, czy raczej chodzi o wersję winCE która została pierwotnie wgrana w urządzeniu przez producenta.

Pytam dlatego bo w oryginalnym menu Larka trzeba podać ścieżkę dostępu do tej nakładki odblokowującej urządzenie którą wgrałem na kartę SD, a tam są dwa pliki (aplikacje) do wyboru: "stary win 5" oraz druga "start win 6". Wydaje mi się że wyboru trzeba dokonać na podstawie WinCE który jest zainstalowany oryginalnie w pamięci urządzenia.

No więc ten program ResInfo pokazuje wersję winCE tej w pamięci urządzenia czy tej na karcie SD?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2014-03-24, 10:53   

A skąd masz system operacyjny Windows CE działający z karty SD :?: :shock:
_________________

 
 
lolo83 
młodszy inspektor GPS
lolo83


Wiek: 36
Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 10
Skąd: Przemyśl
  Wysłany: 2014-03-24, 15:02   

Kolego "jacekp1313" nie bardzo wiem jak mam traktować twoje pytanie czy poważnie podchodzisz do tematu czy jako drwinę bo jeśli tak to odpowiedź jest prosta - z internetu a jak bardzo chcesz poznać szczegóły to proponuję osobiście się spotkać wtedy dokładnie przewałkujemy temat.

Na karcie SD w dogranym katalogu "mt" jest katalog windows, w związku z tym myślałem że po włączeniu navi, program (korzystający z winCE wgranego przez producenta) z oryginalnym menu larka odpala następny windows z karty SD. Stąd moje wcześniejsze pytanie o programik ResInfo którego WinCE wersję on pokazuje :!:
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2014-03-24, 19:07   

Pytam, jeszcze nikomu nie udało się zainstalować WinCE na karcie pamięci
lolo83 napisał/a:
wersję winCE która jest odpalona z karty SD

Chyba, że nie odróżniasz systemu operacyjnego Windows od plików/skryptów umożliwiających start Larka od razu z uruchomionym pulpitem Windowsa zamiast fabrycznego menu. A żeby nie bic piany po prostu podaj link do tego czegoś co masz na karcie. Niech mądrzejsi ode mnie stwierdzą, co to jest.
_________________

 
 
lolo83 
młodszy inspektor GPS
lolo83


Wiek: 36
Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 10
Skąd: Przemyśl
Wysłany: 2014-03-24, 22:25   

Pliki są spakowane rarem i nazywają się "odblokowanie nawigacji samochodowej lark43.3.rar". Pobrałem je akuratnie z chomika http://chomikuj.pl/bzyk83/Nawigacje/Lark ale widziałem że na innych stronach też jest między innymi na torrent'ach.

Całkiem możliwe że te pliki to są jakieś skrypty które działają dzięki WinCE który to znajduje się w pamięci urządzenia i który został tam umieszczony przez producenta. Zmyliło mnie to że szukając informacji na temat lark'a 43.3 znalazłem kogoś kto pisał że były wypuszczane na WinCE 5.0 i 6.0. Dokładnie mówiąc to było napisane że te navi które wychodziły z pamięcią 64MB były na systemie 5.0 a te z 128MB pamięci były na systemie 6.0
Ja mam wersję z 64MB ramu a program ResInfo pokazuje wersję WinCE 6.0 - i tu mi się nie zgadzało więc pomyślałem że fabryczny win może i jest w wersji 5.0 natomiast ten na karcie SD (bądź jak piszesz nie windows tylko skrypty) są na windowsie 6.0 i dlatego program pokazuje taką właśnie wersję.

Czy może ktoś "mądrzejszy" to wyjaśnić jak to dokładnie jest z tymi wersjami na larkach gdyż temat strasznie się rozciąga, moim zdaniem niepotrzebnie...
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2014-03-25, 06:47   

Czyli dokładnie tak, jak mówiłem. To nie żaden Windows, tylko zwykłe odblokowanie http://www.my-navia.pl/vi...p=200108#200108 A system operacyjny Windows nadal jest u Ciebie tylko jeden.
Co do wersji - lark to firma, która każe Chińczykom pakować do środka to, co akurat jest pod ręką i w dodatku najtańsze. Stąd każdy model jest w kilku wersjach i sprzętowych (płyta główna, ekran) i soft (WinCE5 lub 6) - np. 43.3 był w co najmniej trzech (pamięć wewnętrzna Flash, ResidentFlash i NANDFlash)

Program ResInfo pokazuje faktyczne dane urządzenia, czyli masz WinCE 6.0 i 64MB RAM
_________________

 
 
lolo83 
młodszy inspektor GPS
lolo83


Wiek: 36
Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 10
Skąd: Przemyśl
  Wysłany: 2014-03-25, 09:02   

...i wszystko jasne :!: Wielkie dzięki za sprecyzowanie i wyjaśnienie tematu.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10