Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2011-04-09, 13:42
Poblem z Mio c710
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18627
Wysłany: 2014-02-18, 09:42   

Wygląda na to, że skopiowałeś folder w złe miejsce.
_________________

 
 
Milsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-02-18, 09:53   

Możesz mi napisać w jakie miejsce powinienem skopiować? Wgrałem je na My Flash Disk
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2014-02-18, 10:34   

Nie wiem czy w c710 jest tak samo ale możesz spróbować: My flash disk/MioMap/Miomap i tu skopiuj pliki i foldery od programu.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Milsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-02-18, 10:50   

No i tak też zrobiłem jednak nie działa. popatrzyłem do folderu windows. Tam są wszystkie odnośniki do głownego panelu takie jak: kalkulator, jezyk i ustawienia. Lecz nie ma odnośnika do miomap i nie wiem skąd go zdybać....
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2014-02-18, 11:16   

A tak próbowaleś? My flash disk/MioMap
Albo My flash disk/Program Files/MioMap

Gdzie teraz masz plik Miomap.exe?

Cytat:
odnośniki do głownego panelu takie jak: kalkulator, jezyk i ustawienia.
To nie odnośniki do głównego panelu - to w panelu są odnośniki do tych plików
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Milsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-02-18, 11:19   

Plik exe mam teraz w My Flash Disk/MioMap, spróbuje go wrzucić do program files

[ Dodano: 2014-02-18, 11:25 ]
Niestety całości folderu nie przerzuce do folderu program files a plik exe nic nie daje
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2014-02-18, 11:27   

Milsik napisał/a:
Plik exe mam teraz w My Flash Disk/MioMap, spróbuje go wrzucić do program files

[ Dodano: 2014-02-18, 11:25 ]
Niestety całości folderu nie przerzuce do folderu program files a plik exe nic nie daje

Zobacz co napisałem wyżej : dwa razy katalog miomap nie jeden raz.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Milsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-02-18, 11:39   

Działa! Dzieki Bismar:) teraz mam drugą prośbę, jak wgrać Igo8 na tą nawigację aby uruchomiała się z panelu głównego? Wiem, że tak można bo wyczytałem coś ale dalej źle robie...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2014-02-18, 14:15   

Cytat:
do wątku o programach nawigacyjnych - tam też jest opis co zrobić
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cpu2
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2013
Posty: 18
Wysłany: 2018-01-09, 16:59   

Panowie, posiedziałem troszku przy C710 i policzyłem dwa razy do nieskończoności, a na poważnie to w przypadku gdy machnąłem czysty flash systemu 4.2 dla C710 i oczywiście wyczyściłem tym folder MyFlashDisk z MioMap i innych plików potrzebnych do startu programu (mam nieaktywny przycisk MioMap w głownym menu) to bez oryginalnej płytki DVD Software Recovery for C710 to mogę zapomnieć o odblokowaniu bez używania karty SD ?

Miohackiem mam dostęp do folderów, mogę przekopiować co trzeba. MioPockety już nie działają bo po procedurze z SDfree i tak mam dalej nieaktywny przycisk MioMap. Ojj narobiłem bigosu... i teraz bez wsadzonej karty na stałe nie widzę sposobu na używanie navi :-/
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2018-01-09, 22:28   

Tu masz prawdopodobnie płytę : http://chomikuj.pl/januszek2245/MIO/C710 , niestety ale mapy do v3 są bardzo stare ( ostatnie chyba z okolic 2010 roku). Także lepiej odblokować i innego programu używać.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
cpu2
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2013
Posty: 18
Wysłany: 2018-01-10, 17:49   

Dzięki ale to już sprawdzałem - same manuale i tylko program MioTransfer. Wszelkie znane mi metody odblokowania działają tylko w przypadku sprawnego działania przycisku prowadzącego do programu MioMap. W każdym innym przypadku działają mi tylko te odblokowania co wymagają wsadzonej na stałe karty SD.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2018-01-10, 17:59   

Nie pamietam już jak jest w c710 ale pliki i foldery programu wrzuć do MyFlashDisk/MioMap/MioMap , niestety jest to czasochłonne bo wszystko musisz zrobić ręcznie(tworzenie folderów i musisz uważać na literówki) . Taka ścieżka o ile dobrze pamiętam to była w mio c250 to może i tu było podobnie.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 12