My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-16, 19:46
Clarion map 790 reanimacja
Autor Wiadomość
PIO111
azymut


Dołączył: 08 Lip 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-07-08, 13:38   Clarion Map790 nie włącza się potrzebny rom r14

Witam
Posiadam Clarion Map790 i potrzebny firmware rom-u.
Próbowałem różnych rzeczy - reset - wgranie rom-u od Map780 pisze nieznany format obrazu. Będę bardzo wdzięczny za rom r14 do Map790 nigdzie nie można tego znalesc.
Nawet wysyłam info do serwisu we Włoszech. Bardzo proszę obeznane osoby gdzie można taki rom odszukać. Pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17915
Wysłany: 2013-07-08, 13:48   

Skontaktuj się z serwisem - może podeślą soft do instalacji z SD http://www.clarion.com/pl/pl/support/index.html
_________________

 
 
zolin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-02-15, 07:25   Clarion map 790 reanimacja

Witam, potrzebuję plików "świeżego" map790. Właśnie dostałem nawigację i ktoś w niej tak pokombinował że nawet nie ma folderu Clarion. Czy mógłby ktoś wrzucić te pliki? Żadna nawigacja na tym ustrojstwie nie działa.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-16, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17915
Wysłany: 2014-02-15, 10:25   

Urządzenie się w ogóle uruchamia?
Masz fabryczne menu http://img1.sprzedajemy.p...n-ma-530396.jpg ?

zolin napisał/a:
Żadna nawigacja na tym ustrojstwie nie działa.
Jeśli po prawidłowej instalacji żaden program nie działa, to wywal do kosza.
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3444
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2014-02-15, 13:20   

Jeżeli nie masz oryginalnej płyty a nawi jest widoczna w kompie to na początek radziłbym : http://www.my-navia.pl/vi...p=380541#380541
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
zolin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-02-15, 17:44   

Witam, urządzenie odpala jest też widoczne z poziomu pc. Ale żadna aplikacja(navi) nie odpala. Wklejam plik np. automapa do folderu Clarion zmieniam nazwę i dupa zbita - biały ekran, albo na menu początkowym "wciśnięty" przycisk nawigacja obok przycisków multimedia i ustawienia. Te dwa działają normalnie.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1355
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-15, 21:27   Re: Pliki Clarion map 790

zolin napisał/a:
[...]
Żadna nawigacja na tym ustrojstwie nie działa.


Witam

Clarion, to bardzo fajne urządzenie => bez konieczności odblokowania działa każdy program
- IGO8
- IGO Primo
- MapaMap
- Automapa

Nie wiem po co wszyscy zaczynają od formatu pamięci flash => wystarczy na karcie zainstalować wersję na Clariona i Automapa "odpala" z karty - wystarczy tylko włożyć kartę z AutoMapą

Na poczatek
- załóż katalog Clarion
- pobierz menu wyboru i wgraj
http://chomikuj.pl/a_krak...,2713377758.rar

- w pliku MENU.INI skonfiguruj ścieżkę dostępu

[DODANO]

W serwisie Clariona, dowidziałem się, że były Clariony 790 z ROMem R13 oraz R14
Najnowsza wersja oryginalnego oprogramowania do Clariona 790, działa tylko z ROMem R14.
Jeśli zainstalujemy ten program na Clarionie z ROMem R13, to będzie komunikat błędu
Serwis nie udostępnia ROMu R14 => w celu aktualizacji, należy nawigację odesłać do PŁATNEJ aktualizacji
Koszt aktualizacji (grudzień 2014), to 50zł + koszt przesyłki w OBIE strony

Kopia oryginalnego softu (mapy z 2009 roku)
http://chomikuj.pl/a_krakow/Clarion+GPS+instrukcja

2) Serwis Clariona w Polsce NIE che udostępnić ROMu do 790 => trzeba wysłac nawigację do płatnej aktualizacji
W 2014 roku zapłaciłem za to: 50zł + koszt przesyłki w obie strony
Najnowszy ROM dla Clariona 790, to wersja R14

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,46 sekundy. Zapytań do SQL: 11