Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-01-29, 20:49
backup Navia II
Autor Wiadomość
maras
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 30
Wysłany: 2009-06-26, 16:42   

dzięki za odpowiedź. to się wkopałem.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-06-26, 17:28   

maras napisał/a:
to się wkopałem.

Nie da się ukryć, ale chyba nawet w FAQ jest napisane: "Zaprawdę powiadam wam, cztery rzeczy niezbędne są do pełnej obsługi nawigacji: karta SD, czytnik zewnętrzny tejże karty, ładowarka stacjonarna oraz kolega a najlepiej koleżanka z XP"
Backup trzymamy ZAWSZE u koleżanki, nawet jak mamy własne XP :->
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-26, 20:38   

Hukkle napisał/a:
Backup trzymamy ZAWSZE u koleżanki, nawet jak mamy własne XP
Uwielbiam awarie po północy... :mrgreen:
_________________

 
 
dziku_9
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-18, 19:38   

Koledzy, ja mam taki problem. Nie mogę dobrać się do flash_storage.Urządzenie łączy mi sie z kompem, mogę eksportować pliki , a problem się zaczyna w momencie gdy chcę skopiować plik autorun.Wyskakuje komunikat, że nie można skopiować autorun.Istnieje już plik o podanej nazwie.Podaj innąnazwę pliku. Zrobiłem backup i dalej lipa.Chciałem zmienić nazwę katalogu MapaMap30 na inny też się nie da. Wygląda to jak by flash_storage był zabezpieczony. Miał ktoś już taki problem ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-18, 20:29   

dziku_9, Utwórz swój temat
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
guffi28
azymut


Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-10, 14:50   

Witan kolegów.
mam prośbe o kopie rejestru do nawi II wykonaną programem regedit lub regedit2 z apteczki.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-10, 15:46   

Tu patrzyłeś :arrow: http://www.my-navia.pl/dload.php?action=viewall :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
guffi28
azymut


Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-10, 15:56   

problem jest taki że pc nie widzi nawigaci i nie moge wgrać backupa z tych udostępnionych
 
 
nemo161 
azymut


Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 2
  Wysłany: 2014-01-29, 19:38   Pomocy

8. teraz do katalogu flash_storage wrzuć plik "autorun.inf" z zawartością "\Windows\explorer.exe" (bez cudzysłowów, zawartość dokładnie taka, żadnych spacji czy innych znaków tam nie może być).

Mam pytanko padła mi Navia 2 z biedronki mam oryginalną mapę mapamap i po aktualizacji coś zepsułem. navia odblokowana po włączeniu urządzenia tylko tło główne Navia i nie idzie dalej. Próbowałem jak w temacie i nie wiem co dalej utknąłem w punkcie 8.

8. teraz do katalogu flash_storage wrzuć plik "autorun.inf" z zawartością "\Windows\explorer.exe" (bez cudzysłowów, zawartość dokładnie taka, żadnych spacji czy innych znaków tam nie może być).
Skąd wziąć plik autorun.inf i jak tam dalej bo nie wiem, a może powiedział by mi ktoś jak przywrócić ustawienia fabryczne Navii 2 chodzi mi o nowe pliki a te co mam bym skasował ?
Proszę o pomoc potrzebuję navii w podróż. Jestem ze Szczecina możemy zrobić to fizycznie w mieście.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2014-01-29, 20:48   

nemo161 napisał/a:
Skąd wziąć plik autorun.inf
Utwórz dokładnie wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.28. Tylko po co, jak w tym wątku masz gotową zawartość flash_storage?

A najlepiej wgraj jakieś odblokowanie wg http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=162 Panele znajdziesz w dziale http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________

 
 
nemo161 
azymut


Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-01-30, 15:44   

Witam nie potrafię zrobić tego :
Włącz pokazywanie rozszerzeń i z Nowy plik tekstowy.txt przemianuj na shell.ini
Tak jak napisałeś wyżej utworzyłem dokument tekstowy lecz nie potrafię go zmienić na shell.ini. Jak to zrobić navię już miałem odblokowaną więc jak się włączy to zobaczę czy pozostała odblokowana. Najlepiej jak by mi ktoś pomógł przywrócić ją do dziewiczej bo nagrzebałem i nie wiem jakie pliki powinny zostać które zdublowałem, mam ją całą zawaloną.
Z góry dziękuję za pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2014-01-30, 19:21   

nemo161 napisał/a:
Włącz pokazywanie rozszerzen
Poszukaj w opcjach folderów
nemo161 napisał/a:
nie potrafię go zmienić na shell.in
Prawym myszy i zmień nazwę

nemo161 napisał/a:
nie wiem jakie pliki powinny zostać
W jednym z pierwszych postówtego wątku
jacekp1313 napisał/a:
masz gotową zawartość flash_storage
Po wgraniu oryginału tracisz oczywiście odblokowanie.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10