Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-10-14, 15:13
Lark 35.3 i AutoMapa
Autor Wiadomość
janusz362 
młodszy inspektor GPS
olixo


Wiek: 49
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6
Skąd: pniewo
Wysłany: 2009-06-20, 15:23   

a mapy z wersji 5.0.5 będą działały w tej nowszej?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2009-06-20, 15:23   

Nie, każda wersja AM ma własne mapy
_________________

 
 
janusz362 
młodszy inspektor GPS
olixo


Wiek: 49
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6
Skąd: pniewo
Wysłany: 2009-06-20, 15:24   

czyli mam ściągnąć cały program automapa plus mapy,tak?

[ Dodano: 2009-06-20, 16:25 ]
a, i mam jeszcze jeden problem z odinstalowaniem automapy,a mam zainstalowany program w larkunie na karcie.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-20, 15:27   

Dokładnie tak bo mapy z AM 5.0.5 nie będą działały na 5.3.0 i odwrotnie również nie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2009-06-20, 15:29   

Po prostu wykasuj z pamięci folder z AM, a nastepnie programem CERegEditor usuń z rejestru wpisy AutoMapa oraz Aqurat
_________________

 
 
janusz362 
młodszy inspektor GPS
olixo


Wiek: 49
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6
Skąd: pniewo
Wysłany: 2009-06-20, 15:37   

więc tak:jade sobie na Słowacje i będzie wszystko ok,ale jak ze Słowacji będe jechał do Austrii to będąc powiedzmy blisko granicy Austrii mam załadować mapy z tego folderu i będzie eszystko ok tak?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-20, 15:40   

Jeśli będziesz miał całą Europę 5.3.0 to nie będziesz musiał nic ładować. Wyznaczasz trasę z Polski na Słowację, odpoczywasz tam sobie, następnie wyznaczasz trasę ze Słowacji do Austrii i w drogę.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2009-06-20, 15:41   

Jeżeli będziesz miał zainstalowaną wersję EU, bądź miniEU, to nie, bo jest jedna mapa dla całego obszaru (wersja mini to Polska, Czechy, Słowacja, Niemcy, Austria i coś jeszcze).
Natomiast przy oddzielnym dogrywaniu pojedynczych map, tak. na granicy przełączanie mapy i nowa trasa.
_________________

 
 
janusz362 
młodszy inspektor GPS
olixo


Wiek: 49
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6
Skąd: pniewo
Wysłany: 2009-06-20, 17:42   

dzieki wszystkim za pomoc,teraz wszystko dla mnie jest jasne,moja AM jest ok tylko tak jak pisał kolega Sance pisał o tych podzielonych mapach polska jest z czechami i słowacją dla tego wszystko gra,cała reszta w osobnych folderach dla tego jest lipka i muszę ewentualnie na granicy robić przeskoki,no ale znalazłem całą pake na AM 5.0.5 wszystko razem no i jak łykne to napiszęczy wszystko gra a po przyjezdzie z wczasow a w planie jest SŁOWACJA,AUSTRIA,SZWAJCARIA,CZECHY napiszę czy wszystko grało
pozdrawiam wszystkich
 
 
adderek
azymut


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-09-05, 21:25   

Mam to samo. Automapa 5.5.1 zainstalowana na karcie pamięci (którą już od dawien dawna mam nieaktualizowaną ale z nowymi POI). Podejrzewam, że jest to związane z niepoprawnym wgraniem POI lub też ich zbyt dużą liczbą.

Krótki (dokładniejszy?) opis problemu:
1. Sprzęt / środowisko
Lark FreeBird (bodajże 35.1). Oryginalnie wgrany soft to MapaMap oraz obcięty Windows CE 5.0.

2. AutoMapy
MapaMap EASY 5.2.36.0
AutoMapa PL 5.5.1 (Na strnie automapa.pl jest jakaś nowa wersja: AutoMapa Polska XL za 300pln - wie ktoś czy to nowsza/lepsza wersja?)

3. Problem
Podczas jazdy wszystko jest przez pewien czas OK. Po jakimś czasie obraz zastyga. Głos nadal informuje jak jechać. Jeśli kliknę w miejsce, gdzie jest "menu" to nic się nie dzieje. Jeśli teraz kliknę tam, gdzie normalnie jest "następna strona" w menu to wiświetla się obraz. Kliknięcie na "koniec" powoduje wyświetlenie nigdy nie znikającej klepsydry.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-09-06, 06:21   

5.5.1 tak ma.
wgraj nowszą wersję.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
mariusz8319 
azymut


Dołączył: 19 Lut 2012
Posty: 1
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2012-02-20, 17:48   Lark 35.3 automapa

Witam.
Dostałem od kolegi larka który był już przerobiony na automape. Część plików automapy jest w pamięci urządzenia w ( \ResidentFlash\MoblieNavigator ) reszta na karcie pamięci . Była tak przerobiona żeby z menu larkowego szło odpalić automape . I teraz moje pytanie jak wgrać jakąś nowszą automapę ? Czy wystarczy kopiować odpowiednie pliki do pamięci użądzenia i na karte pamięci ?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-02-20, 18:38 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - tu punkt 4
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-02-20, 18:14   

mariusz8319 napisał/a:
reszta na karcie pamięci

Zapewne mapa(mapy).
Możesz pobrać sobie najnowszą AM zainstalować na PC a potem przekopiować (pozamieniać pliki) zarówno na karcie SD jak i w pamięci urządzenia.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
destin6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 12
Wysłany: 2014-01-26, 16:19   

Jaka wersja AutoMapy będzie najbardziej odpowiednia dla tego urządzenia? Rozumiem, że najnowsza wersja programu nie będzie na niej działać?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2014-01-26, 16:29   

A po co Ci program z przestarzałą mapą? Nie przeniesiesz nowej mapy do starej wersji programu - w AM to jest całość
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11