My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:18
Mireo Cardinale 3.0 Black Edition - pytania i problemy
Autor Wiadomość
patad 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 10
Wysłany: 2014-01-20, 14:15   nieszczęsny asystent pasa ruchu

Witam,

znajomy posiada i użytkuje nawigację Goclover 500 z nawigacją Mireo ViaGPS Map 3.1 i przyzwyczaił się do asystenta pasa ruchu (zaznaczony na czerwono)

Aktualnie zakupił nową nawigację Goclever 500 Plus pracującą w rozdzielczości 800x480 i posiadającą aplikację Don’t Panic Via GPS 4.42, która nie wyświetla asystenta pasa ruchu, jak w nawigacji Goclover 500.

Postanowiłem wgrać na kartę microSD aplikację Mireo ViaGPS Map 3 z Goclevera 500, ale nie chciała się uruchomić.

Następnie wgrałem Mireo viagps 3.1 (maps 12-2011), które się uruchamia ale, że urządzenie Goclover 500 Plus pracuję z rozdzielczością 800x400 wszystkie napisy i przyciski są małe, a tym samym bardzo trudno obsługiwać ją palcami.

Starałem się zmienić w pliku „Ordinale.ini” rozdzielczość, ale jest tam tylko wpis „Screen=WQVGA” –
nie działają wpisy:
resolution_dir="480_272"
screen_x=480
screen_y=272

Opcje:
1. jak zmienić rozdzielczość wyświetlania nawigacji Mireo ViaGps 3.1 (maps 12-2011),? czy jest to możliwe w nawigacji Goclover 500 Plus?

2. czy jest podobna nawigacja pracująca w rozdzielczości 800x400 z bardzo podobnym asystentem pasa ruchu, jak w Mireo ViaGPS Map 3 ?

ps. dodam , że AutoMapa pracuje prawidłowo ale, starych przyzwyczajeń nie da się zmienić...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2014-01-20, 14:37   

1. Mireo nie przeskalujesz wpisami jak iGO. W domu zobaczę na emulatorze.

2. APR jest na pewno w AutoMapie i iGO. W MM dopiero w kilku miastach. Ale obawiam się, że prawie wszystkie programy na tej rozdzielczości będą miały mniejsze ikonki- wyjątkiem może Primo z przerabianymi brandingami
_________________

 
 
goclever 27
azymut


Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-14, 18:08   błędy Goclever 500

Witam wszystkich , jako że jestem nowy.Mam takie pytanko, w navi Goclever 500 mimo że wyłączona jest opcja "drogi gruntowe' , a trasa ustawiona jest na optymalną lub najszybszą to i tak kieruje na drogi gruntowe
dziękuje i pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2014-05-14, 18:09   

Jaki program nawigacyjny?
Jakie wydanie mapy?
Cel jest dostępny z pominięciem dróg gruntowych?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
goclever 27
azymut


Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-15, 15:51   

jestem_ktoś napisał/a:
Jaki program nawigacyjny?
Jakie wydanie mapy?
Cel jest dostępny z pominięciem dróg gruntowych?



co do programu nawigacyjnego , to nie wiem gdzie go szukać
mapa to chybaEmapa.Release2010.12
cel jest dostępny z pominięciem dróg gruntowych
pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2014-05-15, 17:36   

Jak Emapa, to iGO http://pcworld.hu/apix/10..._main_menu.jpg, albo Mireo www.projects.lanik.org/VisualGPS/mireo3.jpg.
Zacznij od zmiany mapy na nowszą (2013.09)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12