Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2012-01-18, 12:22 |
Mireo Black / DontPanic - rejestracja |
Autor |
Wiadomość |
___Olivia_
Maestro GPS

Pomogła: 183 razy Wiek: 29 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4561 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2014-01-18, 18:49
|
|
|
Zovik,
Z tyłu jest taki otworek Reset, wciśnij w niego rysik, lub w ustawieniach urządzenia, kliknij ustawienia fabryczne. Zovik napisał/a: | Cos namieszalem | A co namieszałeś , tak dokładnie Zovik napisał/a: | Connection not valid i pisze, zebym wszedl w opcje i zrobil to i to | Podaj pełny komunikat. |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
kenaj_58
azymut

|
Wysłany: 2014-01-18, 18:57
|
|
|
___Olivia_, |
|
|
|
 |
Zovik
Waypoint Paranienormalny

|
Wysłany: 2014-01-18, 18:59
|
|
|
___Olivia_ napisał/a: | Zovik,
Z tyłu jest taki otworek Reset, wciśnij w niego rysik, lub w ustawieniach urządzenia, kliknij ustawienia fabryczne. Zovik napisał/a: | Cos namieszalem | A co namieszałeś , tak dokładnie Zovik napisał/a: | Connection not valid i pisze, zebym wszedl w opcje i zrobil to i to | Podaj pełny komunikat. |
Usunalem przrz przypadek jakies polaczenie w communications.
Cannot start communications with the desktop computer. Unable to open the connection " MStar USB Connection". This connection is not valid or does not exist.
Please open communications in the control panel on your device, specify a new connection to use fo PC connection, and reconnect
Robilem nowe polaczenia ale to nic nie dawalo :/ |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:02
|
|
|
Zovik,
Wejdź w ustawienia urządzenia USB ustaw tryb pracy urządzenia.
[ Dodano: 2014-01-18, 19:04 ]
Jaki masz system na PC
Jeśli masz XP, to zainstaluj program ActiveSynC, jeśli powyżej to program Mobile Device Center |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
Zovik
Waypoint Paranienormalny

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:07
|
|
|
Wejdź w ustawienia urządzenia USB ustaw tryb pracy urządzenia.
[ Dodano: 2014-01-18, 19:04 ]
Jaki masz system na PC |
Mam tryb ActiveSync. A ja nie chce trybu pamieci masowej tylko chce ten tryb co moge zmienic ustawienia z poziomu PC czyli ActiveSync |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:09
|
|
|
Zovik,
To w ustawieniach urządzenia przestaw na tryb ActiveSync. |
|
|
|
 |
Zovik
Waypoint Paranienormalny

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:14
|
|
|
To w ustawieniach urządzenia przestaw na tryb ActiveSync. |
Napisalem, ze na activeSync wyskakuje mi ten error. I chce zresetowac GPS ale nie wiem jak |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:16
|
|
|
Zovik napisał/a: | I chce zresetowac GPS ale nie wiem jak |
Z tyłu jest taki otworek Reset, wciśnij w niego rysik, lub w ustawieniach urządzenia, kliknij ustawienia fabryczne. | Lub poczytaj tu http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2. |
|
|
|
 |
Zovik
Waypoint Paranienormalny

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:26
|
|
|
___Olivia_ napisał/a: | Zovik napisał/a: | I chce zresetowac GPS ale nie wiem jak |
Z tyłu jest taki otworek Reset, wciśnij w niego rysik, lub w ustawieniach urządzenia, kliknij ustawienia fabryczne. | Lub poczytaj tu http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2. |
Komputer widzi mi navigacje ale to nawigacja zrywa mi polaczenie. Zrobie ten reset, moze zadziala.
Skad moge pobrac windows CE 6.0 ? Jak bede wgrywal na nowo windowsa CE 6.0 to strace gwarancje ?
Po resecie dalej jest Error |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:30
|
|
|
Zovik napisał/a: | Skad moge pobrac windows CE 6.0 ? | Zapomnij o tym, Windowsa CE nie da się wgrać. Możesz wgrać nowe Firmware, ale nie jest dostępne. |
|
|
|
 |
Zovik
Waypoint Paranienormalny

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:35
|
|
|
___Olivia_ napisał/a: | Zovik napisał/a: | Skad moge pobrac windows CE 6.0 ? | Zapomnij o tym, Windowsa CE nie da się wgrać. Możesz wgrać nowe Firmware, ale nie jest dostępne. |
Ku*wa :/ A jak oddam na gwarancje to przyjma ?
W sumie jest opcja naprawy tego bledu, ale nie wiem jak ustawic to. Bo to kwestia pewnie ustawien w panelu nawigacji w polaczeniach. Tylko, ze tam sa tylko 2 opcje i zadna z nich nie dziala :/. Lipa, ze nie da sie przywrocic ustawien fabrycznych :/ |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:38
|
|
|
Zovik napisał/a: | A jak oddam na gwarancje to przyjma ? | To zależy od serwisanta, ale raczej od razu programują na nowo, nie sprawdzając. |
|
|
|
 |
Zovik
Waypoint Paranienormalny

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:44
|
|
|
___Olivia_ napisał/a: | Zovik napisał/a: | A jak oddam na gwarancje to przyjma ? | To zależy od serwisanta, ale raczej od razu programują na nowo, nie sprawdzając. |
A powiedz mi.
W nawigacji w folderze mapy mam takie pliki
http://scr.hu/1e0i/f2fbe
Znaczy sie plik Dontpanic.mcp jest w glownym folderze a reszta w mapy
Sciagnalem najnowsze aktualizacje ze strony glownej goclever i sa takie pliki
http://scr.hu/1e0i/jgbkz
Jak usunalem pliki z folderu mapy i wgralem te nowe to mapy nie dzialaly.
Pliki sie roznia tym, ze tam jest inna data + pliki o rozszerzeniu .cpf A to co sciagnalem z glownej strony to nie maja takiego rozszerzenia. Jak to wgrac? |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:51
|
|
|
Zovik,
Te ze starą datą usuwasz (oczywiście kopia na PC), a z nową datą wklejasz.
Tu jest instrukcja http://old.goclever.com/d...i_viagps(1).pdf |
|
|
|
 |
Zovik
Waypoint Paranienormalny

|
Wysłany: 2014-01-18, 19:55
|
|
|
Tak zrobilem ale w ogole nie czytalo mapy |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|