Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
[WolfNCU] Wątek ogólny
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2013-05-17, 09:50   

Może zmień tak:
path="\Storage Card"
Run(path \ "\WolfNCU\WolfNCU.exe")
_________________

 
 
patriot
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-12-25, 13:55   

Sorry za świąteczny wpis ale właśnie zaczynam zabawę z MODECOM i pierwsze co to chęć zmiany pulpitu, ściągnięty WolfNCU i pojawia się problem z wyborem navigacji spod buttonu NAVI, jest tam kilka do wyboru ale tylko AM startuje ok, poczytalem wątek, pozmieniałem zgodnie z radami wolfncu.ini ale nic to nie dało, dalej pod NAVI mam nie istniejące we flash ani na karcie nawigację, napiszcie proszę co robię źle i gdzie to naprawić.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2013-12-25, 14:02   

A gdzie masz zainstalowane te programy? Podaj nazwę folderu i pliku *.exe
I co masz wpisane w pliku *.ini
_________________

 
 
patriot
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-12-25, 15:07   

na karcie foldery:
1. AutoMapa EU - AutoMapa EU.exe
2. igo- igo.exe

WolfNCU*.ini
Kod:
[Info]
WindowTitle=Wolf NCU Ver 4.x
ProgramPath=\ResidentFlash\WolfNCU\WolfNCU.exe

[Main]
AutoRun=NAVI
AutoRunDelay=30
AutoToolbar=N
AutoWindow=Y
StartShowTaskBar=N
ExitShowTaskBar=Y
ScreenSizeMode=FITSIZE
ScreenSize=
QuickIcon=N
QuickButton=N
Language=Polish

[Skin]
SkinFolder=\ResidentFlash\WolfNCU\Skin
SkinName=HUD
BgndAutoChange=N
BgndChangeTime=60
Optimization=High

[Folder]
Application=\ResidentFlash\WolfNCU\Tools
Game=\ResidentFlash\WolfNCU\Games
System=\ResidentFlash\WolfNCU\System
Flash=\SDMMC\FlashFile
Movie=SDMMC\mp3\najpiekniejsze przeboje dziesiecioleci
Mp3=SDMMC\mp3\najpiekniejsze przeboje dziesiecioleci
Image=\SDMMC\ImageFile

[ImageViewer]
LogoFile=\SDMMC\WolfNCU\logo.bmp
LogoDispTime=7
RefreshTime=5

[Program]
Navigation=\SDMMC\Igo\Igo.exe
Toolbar=\ResidentFlash\Menu\Programy\TASKBAR.EXE
MoviePlayer=
MP3Player=\ResidentFlash\WolfNCU\WolfPlayer.exe
FlashPlayer=
DMBPlayer=

[Gps]
GpsPort=COM1:
GpsSpeed=9600
StopBit=2
Emulation=Y
SirfToNmea=N
AutoGpsTime=Y
AutoSpeedGauge=N
DisconForUseNavi=Y

[ButtonAM]
Action=\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
UpImageFile=am.bmp
DownImageFile=
Position=140,20
Size=48,48
TransColor=Auto
Motion=
TextColor=255,255,255
TextSize=10
Text=
WaveFile=
Visible=Y
TextAlign=Left
FontName=Tahoma
TextHAlign=Right

[ButtonIGO]
Action=\SDMMC\Igo\Igo.exe
UpImageFile=igo.png
DownImageFile=
Position=191,20
Size=48,48
TransColor=Auto
Motion=
TextColor=230,230,230
TextSize=19
Text=
WaveFile=
Visible=Y
TextAlign=Right
FontName=
TextHAlign=Center

[Mp3Player]
AutoPlay=N
DelayTime=5
AutoStopPlay=Y

[GPSEmulation]
ConfirmDate=2013.12.25
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2013-12-25, 15:21   

A jak uruchamiasz spod Windowsa lub innego managera plików, to iGO działa?
Oczywiście, chodzi o plik igo.exe z folderu igo na karcie.

[ Dodano: 2013-12-25, 15:28 ]
Skopiuj CeCommandera z apteczki na kartę i zmień
MP3Player=\SDMMC\CECMD\cecmd.exe

[ Dodano: 2013-12-25, 15:38 ]
A co masz w pliku iGO8.lnk w folderze WolfNCU/Programs ?
_________________

 
 
patriot
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-12-25, 15:44   

AutoMapa czy Igo chodzi ok po odpaleniu manualnym ale z HUD niestety nie i nie wiem właśnie gdzie to poprawić.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2013-12-25, 16:49   

Porównaj dokładnie nazwy plików/folderów i wpisy w INI - może być sprawa spacji lub np SDMMC/igo/igo8/igo.exe
Przyjrzyj sie wszystkim plikom INI oraz *.LNK - igo.lnk jest
29#"\Storage Card\iGO8\IGO8.EXE"
a u Ciebie jest karta widziana jako SDMMC
_________________

 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2013-12-25, 22:46   

patriot napisał/a:
spod buttonu NAVI, jest tam kilka do wyboru ale tylko AM startuje ok,

Problem polega na tym że Panel HUD to integracja WolfNCU i SystemInformation. Wciskając button NAVI uruchamiasz program SystemInformation i to już na nim widzisz kilka ikon programów nawigacyjnych. Ścieżek do tych programów należy szukać nie w Wolfie tylko w plikach ini należących do Systeminformation a znajdujących się w kat. ResidentFlash\Menu\NAVI\Navi.ini
_________________

 
 
patriot
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-12-26, 13:00   

jacekp1313 napisał/a:

A co masz w pliku iGO8.lnk w folderze WolfNCU/Programs ?


Nie mam takiego folderu w WolfNCU:(

Możecie polecić jakiś panel dla mało wymagającego użytkownika? Mam dwie navi (AM i iGo) do tego jakiaś ikonka do playera, może telefonu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2013-12-26, 13:07   

Najpierw sprawdź wszystkie pliki *.ini oraz *.lnk

Co do innego panelu - wybierz coś z działu "PULPIT ClubManiaca". ten wątek jest wyłącznie o Wolfie
_________________

 
 
sebachu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2014-01-12, 23:25   

szukam speedmetera najprostrzego na navie 45 znalazłem na chomiku u Marek_aa ale archiwum jest zablokowane hasłem i nie jest to hasło Marek_aa czy ma ktos z was Spedeo_320x240
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2014-01-13, 14:44   

Hasło - patrz odpowiedzi na Twoje pytanie http://www.my-navia.pl/vi...p=422015#422015

Inny prędkościomierz - szukaj na forum. To wątek WYŁĄCZNIE o WolfNCU
_________________

 
 
zebro83
azymut


Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2014-02-16, 10:09   

bestguidee napisał/a:
jacekp1313 napisał/a:
Ukrytych partycji nie widać - wchodzi się w nie inaczej http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23
Przed zrzutem ekranu włącz pliki ukryte i systemowe oraz rozszerzenia

Królu Złoty! Pracuję nad grafiką, do jutra powinienem się wyrobić z całością. Na razie tyle:
KLIK YouTube

No i skończyłem skórkę. Wszystko, co chciałem śmiga - wszystkie aplikacje systemowe (z oryginalnego oprogramowania sprzętu), navi i parę drobiazgów. Osobiście nie lubię wodotrysków, liczników i kosmicznego designu, bo to nie pasuje do mojego leciwego SAABika, stąd oszczędność w formie.

Ekran główny:
Obrazek

Przykładowy zegar:
Obrazek

Jeszcze raz dziękuję kolegom za pomoc.




witam, odgrzeje troche ten temat.

kupilem navi jak w temacie, znalazlem post bestguyidea sprzed niespelna roku i filmik na youtube odnosnie tego jak przerobil standardowy widok tej navi na skorke iDrive via WolfNcu. pracuje nad tym samym udalo sie uruchomic juz ta skorke z karty sd, przerobic grafike, buttony, logo wg wlasnych potrzeb, ale mam problem z 2 rzeczami, mozna powiedziec zasadniczymi:

1. co trzeba zrobic, czy da sie wogole i czy warto aby ta skorka uruchamiala sie wraz ze startem navi, bo u bestguiddea z tego co widac na filmiku wlasnie tak to dziala.
2. jak podlinkowac buttony w tej skorce zeby odpalaly sie fabryczne apki, tj. radio, mp3, telefon itp..

wydaje sie ze na "chlopski rozum" w pliku .ini skorki iDrive trzeba wpisac odpowiednie sciezki do systemowych aplikacji, cos w stylu /ResidentFlash/... ale co dalej? skad wiedziec jaka sciezke podac przyciskowi zeby uruchomil systemowa aplikacje, widac ze sie da skoro bestguide tak to zrobil z Wasza pomoca:)

bede baaardzo wdzieczny za pomoc
 
 
DominusPL 
azymut


Dołączył: 16 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-06-16, 18:21   

Witam.
To jest mój pierwszy post i pierwsze pytanie na tym forum.

Czy za pomocą tego programu (WolfNCU bądź innego) możemy również zmieniać wygląd innych ekranów w nawigacji jak odtwarzacza muzyki?

Moja nawigacja to Goclever Navio Car 702
 
 
P3ndr4k
azymut


Dołączył: 16 Cze 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-06-16, 22:29   

DominusPL napisał/a:
Witam.
To jest mój pierwszy post i pierwsze pytanie na tym forum.

Czy za pomocą tego programu (WolfNCU bądź innego) możemy również zmieniać wygląd innych ekranów w nawigacji jak odtwarzacza muzyki?

Moja nawigacja to Goclever Navio Car 702



ja tez dzisiaj stalem sie poiadaczem tego GO i mam problem z odtwarzaczem muzyki poniewaz kiedy wlacze muzyke i gra 1 piosenka z listy a kiedy chce wybrac inna z listy to juz odtwarzacz nie dziala dobrze tylko zaczyna przelaczac piosenki nie odtwarzajac jedyne co pomaga to wlozenie pendrive/kardy SD na nowo.

czy jest mozliwosc zmiany orginalego odtwarzacza na inny lub w jaki sposob mozna to npirawic??

pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10