Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
trak GPS inav 422 - nie dziala MortScript, iTask, Systeminfo
Autor Wiadomość
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2013-11-19, 12:21   trak GPS inav 422 - nie dziala MortScript, iTask, Systeminfo

Wpadlo m iw rece urzadzenie calkiem fajne, az sie zdziwilem, ze tak ladnie oprogramowane jak na Traka, pracuje na WInCE 6 :)
Odblokowywac go nie trzeba, ma wrecz przycisk Pulpit, ma tez nowatorskie podejscie do sciezki nawigacji - klikamy SKANUJ i znajduje wszystkie EXE-ki, tworzac liste do wyboru.

Fajnie rozwiazane sa wbudowane utilki i menu - sa na ukrytej partycji NANDFlash, zamiast w FW na sztywno - mozna je sobie podmieniac :)

Pelen BACKUP znajduje sie TUITAJ (link) ...w komplecie jest nawet mapka Jemenu i Zimbabwe :)

Niemniej, fajnie by bylo miec ikonki iGO, TT i AM we wlasnym MENU na Systeminformation:) i tu sie rozdzi problem
1. nie dziala iTask - nie mozna zidentyfikowac procesow do ubicia...
2. Nie dziala Mortscript (wszystkie trzy) ktorym zwykle ubijam zbedne procesy
3. systseminformation uruchamia sie jakio maly kwadracik - klasyka, trzeba cos ubic ;)

Patrze wiec sobie w Rejestr, w init - Launch sa dwa: mstarapp.exe (50) i filetest.exe (80) - wiedzac ze podmiana L50 moze zakonczyc sie smiercia urzadzenia (a FW niedostepne..), nie podmienilem na Sinfo..

1. A moze trzeba bylo? Moze ktos juz experymentowal z tym modelem skutecznnie?
2. a moze ktos ma taka wersje iTask + Mortscript, ktora pracuje poprawnie pod WinCe6?
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-19, 14:46   

A próbowałeś ubić te dwa procesy co sa w init ??
Piszesz ze mort nie działa, nie działa w ogóle czy nie działa jakoś Twój uniwersalny skrypt (bo tak zrozumiałem) ??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-11-19, 15:59   

O to, czy z Itask'iem nie zapodałeś przypadkiem toolhelp'a z CE 5.0 nawet nie pytam (biorąc pod uwagę doświadczenie, na pewno o tym wiesz).
Rzeczywiście są egzemplarze CE 6.0, na których są kłopoty z podglądem procesów (tak było na niektórych sprzętach cruser na przykład), nawet z właściwym toolhelp'em (dla 6.0). O dziwo czasem problem pojawiał się po użyciu "fabrycznego" odblokowania (czyli dojścia do pulpitu). Dlatego proponuję (jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś) odpalić wszystkie możliwe task'i (itask, resinfo, CEprocesV czy jakoś tak, Taskmgr) wprost ze ścieżki "nawigacji".
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9