My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sterownik SDHC
Autor Wiadomość
dumle11 
Waypoint
ShadoW


Wiek: 22
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 21
Skąd: Mullagh / Irlandia
Wysłany: 2010-08-28, 23:30   

@janusz_40
Skopiowalem do folderu Windows i nie dziala. Zrobilem res'a i nie dziala, a pliki znikaja.
 
 
 
Metodyx 
azymut


Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 3
Skąd: Polska
Wysłany: 2010-09-16, 11:49   

Krótka instrukcja SDHC Driver WM5 WM6 (Mio P350 i P550 itp.) może pomoże.

ssamy pakiecik SDHC_WM6WM5.zip

z link: http://www.sendspace.pl/file/ymiQ9JPC/

Rozpakowany kopiujemy do swojego katalogu na urządzeniu

0) Usuwamy kartę SD ze slotu
1) Instalujemy SDHC.cab
2) Podmień /Windows sdbus.dll sdmemory.dll
Sposób na podmianę (wszystko wykonujemy na urządzeniu)
- Zmieniamy nazwę obu plików np. sdbus old.dll sdmemory old.dll i uruchamiamy ponownie urządzenie (teraz można skopiować te pliki dla bezpieczeństwa do jakiegoś katalogu)
- Kopiujemy nowe pliki ale ze zmienioną nazwą na sdbus new.dll sdmemory new.dll
- Po skopiowaniu przywracamy obie nazwy sdbus.dll sdmemory.dll i uruchamiamy ponownie urządzenie (teraz można skasować pliki sdbus old.dll sdmemory old.dll )
3) Instalujemy Certs.cab i uruchamiamy ponownie urządzenie

Jeśli jest problem z obsługą karty musimy tylko powtórzyć instalację pliku SDHC.cab
A teraz możemu cieszyć się pełną obsługą kart 8GB a nawet 16GB
(testowane na pamięciach SDHC 8GB Adata class 6 orzaz SDHC 16GB Transcend class 6)


Pozdrawiam Metodyx ;-)
 
 
paulo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 8
Wysłany: 2011-02-25, 16:48   

testowal ktos ten sposób na Akirze?
 
 
robert9011
azymut


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 1
Wysłany: 2011-04-16, 22:20   

poszukałem troche na forach i znalazłem coś takiego:
http://www.hpcfactor.com/...d=14769&start=1
żeby to pobrać trzeba się zarejestrować, więc wrzucam na speedshare:
http://www.speedyshare.co...d_for_WinCE.rar
wrzuciłem to na Clariona 770 z win ce 5.0 i śmiga jak ta lala. chce jeszcze spróbować u mnie na GC 5500 zobaczymy. jak link wygaśnie a komuś się przyda to GG 6217618
 
 
killer78
azymut


Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2011-06-24, 22:00   

Metodyx napisał/a:
Krótka instrukcja SDHC Driver WM5 WM6 (Mio P350 i P550 itp.) może pomoże. [...]
... Ale to widzę dla Windows mobile a co z windows CE?

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-02-17, 07:00 ]
Aby napisać jedną swoją linijkę - nie musiałeś cytować całego posta na pół strony. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-02-17, 06:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
siwydymek
azymut


Dołączył: 10 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-02-17, 00:28   

a mam pytanie czy ktoś testował to na larku 43.3 lub na mancie gps 440, ogolnie karte mi widzi ale niestety nie wyswietla mi plikow ktore sa na niej i rowniez poprzez podlaczenie gps przez kabelek usb niestety nie czyta
 
 
Gochta
Waypoint


Dołączył: 31 Sty 2012
Posty: 117
Wysłany: 2013-07-05, 14:43   

udało się komuś odpalić 4gb sdhc na medion gopal??
 
 
laboch5 
azymut


Dołączył: 19 Sty 2012
Posty: 1
Wysłany: 2013-09-28, 21:23   

Witam. Zrobiłem krok po kroku jak napisano powyżej w moim mio p550 i nie dziala mi nawigacja IGO8. Przy INIT API powraca do pulpitu. Czy ma ktos pomysł o co chodzi?
Ma ktoś moze te 2 pliki (sdbus i sdmemory) oryginalne bo nie zgrałem ich. moze jak przywroce je to pomoze aby nawigacja dzialala.
Prosiłbym o te 2 pliki sdbus i sdmemory jak ktos ma o przesłanie mi na maila
laboch5@gmail.com
 
 
Danielson
azymut


Dołączył: 07 Lis 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-11-07, 15:37   

Witam,

I ja zrobiłem podobnie jak kolega laboch5 i również mam takie same objawy z IGO 8. Ładuje się, po czym powraca do pulpitu.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2013-11-07, 22:21   

A jak uruchamiacie iGO? Po wczytaniu sterownika, gdy nawi czyta karty SDHC?
Z innymi programami jest tak samo?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Danielson
azymut


Dołączył: 07 Lis 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-11-08, 16:08   

Tak. właśnie tak uruchamiam jak piszesz.
Inne programy z tej samej karty ładują się bez problemu (Oryginalna Automapa PL)
a IGO wywala błąd.

[ Dodano: 2013-11-10, 00:59 ]
Drodzy użytkownicy MIO P350 i iGO8 w wresji 8.3.2.64873

NIE DZIAŁAJĄ ŻADNE SPOSOBY, ŻEBY ZRZUCIĆ TO NA KARTE SDHC !!!!
Przez tydzień próbowałem wszystkich możliwych trików opisywanych w internecie.
Siedziałem po nocach i DUPA !!!!!

Cracki itd, nic... Przenosiłem, kopiowałem, zamieniałem, resetowałem i dupa. Albo prosi o kartę, albo wywala błędy z rozdzielczoścą. Nie ładuje się i tyle.
Po deinstalacji certyfikatów SDHC i przerzuceniu tego samego na kartę SD (2GB) wszystko wraca do normy.

Jeśli ktoś przetestował MIO P350 z iGO8 w wersji którą podałem, niech się pochwali, pokaże wersję, ... bo ja już nie wierzę.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 10