Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
zmiana loga startowego
Autor Wiadomość
barteklegia
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-03-14, 19:55   zmiana loga startowego

Witam!

Potrzebuje informacji jak zmienic logo startowe nawigacji... Przeszukalem fotum i gdy proboje tego sposobu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18250

to nic sie nie dzieje. prosze o pomoc

[ Dodano: 2013-03-14, 21:31 ]
naprawde nikt nie pomoze? :(

[ Dodano: 2013-03-15, 22:43 ]
szkoda ze tylko zamykacie moje tematy a nikt nie pomoze....
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2013-03-16, 08:31   

barteklegia napisał/a:
Przeszukalem fotum i gdy proboje
Okaż nieco szacunku osobom, które mogłyby i chciały Tobie pomóc! Pisz po polsku!
barteklegia napisał/a:
tego sposobu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18250 to nic sie nie dzieje.
Modele urządzeń znacznie różnią się miedzy sobą zarówno pod względem sprzętowym jak i programowym! Nawet w ramach (teoretycznie) tego samego modelu urządzenia - różnice bywają kolosalne.
barteklegia napisał/a:
szkoda ze tylko zamykacie moje tematy a nikt nie pomoze...
Praca dla forum to nie jest zajęcie pełnoetatowe, a hobbystyczne. Każdy zagląda tu kiedy tylko ma taką możliwość i chęć. Jeśli dotąd nie uzyskałeś odpowiedzi na zadane pytania, to albo nikt jeszcze nie wykonał tego z tym modelem urządzenia, albo (jeśli już to zrobił) to nie ma czasu aby zajrzeć na forum.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-03-16, 12:05   

Posty są kasowane ze względu na notoryczne łamanie puntu 3 regulaminu forum.
_________________

 
 
maxselero 
Waypoint



Dołączył: 01 Paź 2013
Posty: 19
  Wysłany: 2013-10-15, 13:09   Lark 50.7HD DVBT Jak zmienić ekran startowy?

Witam
Może ktoś wie jak i gdzie można zmienić ekran startowy tego Larka szukam już kilka godzin po różnych forach i nic nie znalazłem do tego modelu. :cry:
Sam też grzebałem w ResidentFlash i ResidentFlash2 oraz NandFlash podglądałem różne pliki dll i exe i nic nie znalazłem związanego z ekranem startowym. :oops:
Bardzo proszę o pomoc albo jakieś sugestie gdzie może być ukryty plik *.bmp z oryginalnym logo startowym
Pozdrawiam ;-)
_________________
Lark 50.7HD DVBT iGO Primo 2.4_AutoMapa EU
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-10-15, 14:25   

To z reguły jest w obszarze niedostępnym dla użytkownika i w każdym modelu zmienia się inaczej.
Zobacz jak to jest w innych modelach:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31436
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18250
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26538
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8075
_________________

 
 
keeczmi 
Waypoint
Małestro GPS


Pomógł: 2 razy
Wiek: 93
Dołączył: 14 Paź 2010
Posty: 100
Wysłany: 2013-10-15, 16:34   

Jak dobrze sprawdziłem to siedzi w tym larku Atlas V, musiał byś szukać jak zmienia się logo w nawigacjach z tym prockiem. A jak dobrze pamiętam to raczej na zagranicznych forach.
Ogólnie nie wiem jak to jest z atlasem , ale chyba logo się wgrywa w tym samym czasie co firmware. I czy samo się wgra, albo czy potrzebuje więcej plików?. I tu jest problem bo raczej nikt Ci tego nie powie co i jak wgrać , bo nie wiemy co tam siedzi jaka płyta itd. jakie ma oznaczenia.
Choć mogę powiedzieć że nazwa logo startowego jest chyba taka "logopfXX.bmp" zamiast XX są numery 11 ,05 itd. rozdzielczość 800x480, 24bity, .bmp , 1,10MB (1 155072).
I czy się samo logo wgra gdy będzie na karcie? Jeśli się nie wgra to czy dobrą ma nazwe, czy potrzebuje inne pliki - yfupdate.exe , yfapp.wzp , ospfXX.img , cfgpfXX.cfg?
I raczej odradzam sprawdzanie tego, bo raczej nikt niema oryginalnego loga Larka, a jak się coś w nim zepsuje mogą Ci gwarancji nie uznać. Jeśli zaczniesz grzebać w tym to na własną odpowiedzialność.

Ja bym sprawdził czy jak będę miał plik yfupdate.exe i przygotowane logo w odpowiednim rozmiarze i formacie, pod nazwą logopf01.bmp czy zadziała. Jak nie to dalej bym sprawdzał zmieniając tylko nazwę loga na logopf02.bmp itd. Aż do skutku. Prościej by było rozkręcić i sprawdzić oznaczenia nr seryjne itd na płycie głównej.

Ostrzegam że raczej nie warto się bawić w coś takiego jeśli potrzebna nam jest sprawna nawigacja. I tak to jest bardziej opcja na hardcore. :roll:
_________________
Manta GPS-040 | Lark 50.4BT = teXet TN-700 | GoCLever 5080
 
 
maxselero 
Waypoint



Dołączył: 01 Paź 2013
Posty: 19
Wysłany: 2013-10-15, 20:55   

keeczmi, Serdeczne dzięki
Dobrze że się odezwałeś i podpowiedziałeś mi co i jak. Jeszcze trochę a uwalił bym tą nawigację całą noc wczoraj grzebałem i dalej nic. :oops:
Daje sobie spokój z tą zmianą może kiedyś ktoś(wiele mądrzejszy niż ja ) to zrobi to powrócę do przeróbki.......
Jeszcze raz wielkie dzięki ..... :-)

[ Dodano: 2013-10-15, 21:10 ]
Ps. :?:
Jeszcze tylko pytanko co to za plik yfupdate.exe?
_________________
Lark 50.7HD DVBT iGO Primo 2.4_AutoMapa EU
 
 
keeczmi 
Waypoint
Małestro GPS


Pomógł: 2 razy
Wiek: 93
Dołączył: 14 Paź 2010
Posty: 100
Wysłany: 2013-10-15, 21:53   

yfupdate.exe chyba jest potrzebny do wgrania firmware. Nie powiem czy na pewno bo nie wiem.

Ale chyba możesz poczytać bo podobnie jest w Modecom Freeway MX2.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31567
_________________
Manta GPS-040 | Lark 50.4BT = teXet TN-700 | GoCLever 5080
 
 
maxselero 
Waypoint



Dołączył: 01 Paź 2013
Posty: 19
Wysłany: 2013-10-15, 22:01   

Tak tak właśnie czytałem o Modecom itym pliku ale nie wiem czy to zadziała w Larku 50.7HD
A Lark nie ma aktualizacji FW do nawigacji
_________________
Lark 50.7HD DVBT iGO Primo 2.4_AutoMapa EU
 
 
keeczmi 
Waypoint
Małestro GPS


Pomógł: 2 razy
Wiek: 93
Dołączył: 14 Paź 2010
Posty: 100
Wysłany: 2013-10-15, 22:10   

Zasada pewnie jest taka sama :-( . Ale brak dostępnego firmware do Larka czyli lepiej nie kombinować.
_________________
Manta GPS-040 | Lark 50.4BT = teXet TN-700 | GoCLever 5080
 
 
maxselero 
Waypoint



Dołączył: 01 Paź 2013
Posty: 19
Wysłany: 2013-10-15, 23:14   

Dokładnie tak też myślę można sobie nieźle namieszać i dopiero PROBLEM :-D :roll:
_________________
Lark 50.7HD DVBT iGO Primo 2.4_AutoMapa EU
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9