My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
Goclever 4384xx - programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2011-04-11, 05:56   

Kysiu05 napisał/a:
ie znam właśnie odpowiednich parametrów
Zajrzyj do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt chyba 8 lub 9
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 26
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-04-11, 14:16   

Dziekuje za Szybką odp :)

jest tutaj Piękna rozpiska http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068

ale nie ma modelu 4384 :( i nie wiem pod który podpasować :(
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-11, 15:47   

masz na dole link przecież http://forum.goclever.net...php?f=69&t=3435
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 26
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-04-11, 17:43   

Przepraszam nie zauważyłem :(

Oczywiście Wszystko Pięknie i szybko działa

Dziękuje Za POMOC!! :)
 
 
 
lordcraven 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-05-23, 13:39   4384FM + AutoMapa EU = problem

Mam problem z uruchomieniem AutoMapy Eu na navi GoClever 4384FM.

Navi przedstawia się następująco:
Model: GC4384FM
Wesja: HC-A3-43-01-40
UUID: 4384F20081002668

Nie robiłem upgrade'u firmware'u. Na oryginalnej karcie mam to producent daje fabrycznie i z niej się wszystko ładnie uruchamia i działa.

Problem przedstawia się następująco:
1. Instaluję AM EU 6.8.1 na karcie pamięci, zgodnie z poradą zmieniam nazwę katalogu i pliku wykonywalnego na odpowiednio: mobilenavigator/mobilenavigator.exe i dostaję komunikat: "Brak oprogramowania nawigacji GPS".

2. No cóż skoro tak nie działa to wrzucam na czystą kartę pamięci plik "GpsShell.ini" który ma mi umożliwić dostanie się do Windy. Rezultat: nic się nie dzieje.

3. Następny ruch. Instaluję AM, zmieniam ścieżkę dostępu w oryginalnym pliku "gpsshell.ini" na prowadzącą odpowiednio do katalogu i pliku wykonywalnego. Rezultat: ja w punkcie pierwszym.

4. Lekkie wnerwienie. Biorę się na ten post i poradę w nim zawartą: http://www.my-navia.pl/vi...?p=91540#91540. Rezultat: punkt 1.

5. Zasysa mi się jeszcze bez instalacyjna AM, bo coś takiego jeszcze gdzieś wyczytałem, żeby spróbować. Jak to nie pójdzie to się chyba poddam.

Co mogę jeszcze zrobić, oprócz oddania tego ustrojstwa właścicielowi, aby ruszyła mi AM na tym urządzeniu?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2011-05-23, 13:45   

Trzy pytania:
1. Jak instalujesz i patchujesz AM?
2. Masz włączone pokazywanie rozszerzeń? (czy tworzysz plik mobilenavigator.exe, czy mobilenavigator.exe.exe)
3. Któremu plikowi zmieniasz nazwę? WceAm.exe?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
lordcraven 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-05-23, 13:48   

jestem_ktoś napisał/a:
Jak instalujesz i patchujesz AM?

Zgodnie z wątkiem: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097

Patcher 2.4.0.0 by pawel_1980

jestem_ktoś napisał/a:
2. Masz włączone pokazywanie rozszerzeń? (czy tworzysz plik mobilenavigator.exe, czy mobilenavigator.exe.exe)

Zmieniam w Total Comanderze i mam pokazywanie rozszerzeń.

jestem_ktoś napisał/a:
3. Któremu plikowi zmieniasz nazwę? WceAm.exe?

tak. choć w desperacji próbowałem też "automapa eu.exe".
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2011-05-23, 13:54   

Instalujesz na SD w czytniku w kompie?
Wybierasz WinCE5?

A nawigacja widzi te karte pamięci? jaka karta?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
lordcraven 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-05-23, 14:00   

jestem_ktoś napisał/a:
Instalujesz na SD w czytniku w kompie?

tak, ale próbowałem też na zewnętrznym.

jestem_ktoś napisał/a:
Wybierasz WinCE5?

tak.

jestem_ktoś napisał/a:
A nawigacja widzi te karte pamięci?

nie sprawdzałem, nawet nie wiem gdzie to sprawdzić.

jestem_ktoś napisał/a:
jaka karta?

Pretec SD (bez HC, bo nie byłem pewien czy pójdzie) 4 GB.
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2011-06-01, 22:49   

4384 wydaje dźwięk po wykryciu karty.
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
lordcraven 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 7
Wysłany: 2013-09-22, 12:10   

Doszedłem do tego, że po wykryciu karty wydaje dźwięk. Ale co z tego, jak nie widziała wtedy jej zawartości. Po podmianie karty na Sandiska wszystko poszło zgodnie z "przepisem".

Dzięki za pomoc, navi działa, w ostatni weekend zaliczyła Włochy. Dojechali, wrócili, czyli wszystko OK.

Gdyby ktoś potrzebował, to parametry GPS u mnie:
COM1
4800

na zimno fiksuje w kilkanaście sekund.

Karta Pretec SD 4 GB jest wykrywana, ale navi nie czyta jej zawartości.
Karta Sandisk SDHC 4 GB działa bez problemu.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

[ Dodano: 2013-09-21, 08:17 ]

Witam po długiej przerwie :)

Nie znalazłem odpowiedniego wątku więc pozwalam sobie odkopać staroć i zadać pytanie.

Wróciła do mnie tytułowa nawigacja w celu aktualizacji i w związku z tym nurtuje mnie następująca kwestia, czy to urządzenie uciągnie bez problemu Automapę EU 6.14? W tej chwili siedzi tam AM EU 6.8.1 i wolę na razie nic nie ruszać, bo nie mam już takiej starej instalki aby ją przywrócić.

[ Dodano: 2013-09-22, 13:10 ]

Znalazłem trochę czasu i pobawiłem się dziś tym urządzeniem i rezultaty są następujące:
użyłem bezinstalacyjnej wersji AM EU 6.14, mapa się odpala, wszystkie ustawienia ładnie wchodzą, fixa na zimno łapała ok. 3-4 minut, trasę wyznacza dosyć długo, nie wiesza się. Testy w terenie będzie właściciel uskuteczniał.

Więc gdyby to kogoś interesowało to 4384FM bez problemu pracuje pod najnowszą (na tą chwilę) wersją AutoMapy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11