My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Goclever 5055- nie uruchamia się
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-08-19, 17:31   

Podłącz do komputera, przytrzymaj przycisk power i trzymając do wciśnij reset i puść reset, trzymając cały czas power. Jak wykryje urządzenie to wgramy softa i zadziała :)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dostron
Waypoint


Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 38
Wysłany: 2013-08-19, 17:54   

Spróbowałem, ale bez rezultatu.
Podłączyłem do PC, zaświeciła się dioda, nacisnąłem power, trzymając power przycisnąłem reset, puściłem reset i cały czas trzymałem power. Zero reakcji. Windows 7 64bit.

Jeszcze jakieś pomysły?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-08-19, 18:13   

Jak sie nie łączy w trybie serwisowym to raczej juz jej nie postawisz :(

czekaj czekaj, masz 5055 czy 5055+ ??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dostron
Waypoint


Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 38
Wysłany: 2013-08-19, 18:32   

Mam 5055.
Podejrzewam, że problem jest w zabitej baterii.
Czy mógłbym prosić o pomoc przy rozkręceniu tej nawigacji? Nie widzę śrubek.
Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-08-19, 18:35   

To procesor atlasa. Altas III nie sprawdza baterii przy odpalaniu. Ale jak chcesz to nie widzę problemu. Z tyłu w 4 rogach masz 4 gumowe okrągłe zaślepki a pod nimi śrubki, rozbieraj delikatnie żeby nie urwać taśmy od LCD.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dostron
Waypoint


Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 38
Wysłany: 2013-08-19, 18:45   

Nie wiem co innego mogło uceglić nawi. Nie ma mrozów, nie padał na nią deszcz, nie grzebałem przy sofcie, nie upadła mi...
Może jakoś źle wchodzę w tryb serwisowy?
Jak sprawdzić, czy to faktycznie wina baterii?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-08-19, 19:20   

wg mnie na 99% to nie wina baterii ale jak chcesz mieć pewność to rozkręć i odłącz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dostron
Waypoint


Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 38
Wysłany: 2013-08-19, 20:24   

Jeśli mówisz, że nie ma to sensu, to jeszcze się wstrzymam. Może wypowie się ktoś inny, kto będzie miał lepszy pomysł niż rozebranie sprzętu, ale nie wiem co mogło go tak załatwić ;/

UPDATE:
Rozkręciłem nawi, ale faktycznie nic to nie dało. Wszystko wygląda normalnie.
:cry:
 
 
d_drago
azymut


Dołączył: 04 Wrz 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-09-04, 13:48   

Witam , mam taki sam problem z tą nawi , trzymając Power wciskam Reset i mam komunikację , zainstalowałem steownik Atlasa , jednak w programie AtlasMgr 5.0 nic się nie pojawia . Co robię źle ?

Pzdr d_drago
 
 
dostron
Waypoint


Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 38
Wysłany: 2013-09-05, 19:19   

U mnie nie dzieje się NIC. Po podłączeniu do komputera zapala się czerwona dioda i to wszystko :(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10