Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-01-10, 13:32
SG620 - ODBLOKOWANY
Autor Wiadomość
power_box 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 33
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2008-03-07, 21:16   SG620 - ODBLOKOWANY

Witam serdecznie.
Temat jest co prawda o SMART GPS SG610, ja natomiast odblokowałem SMART GPS SG620. Podejrzewam, że sposób odblokowania i pozostałe czynności w obu modelach będą podobne.
Sposób odblokowania, ustawienia własnej tapety i ikon na pulpicie w SG620 wygląda następująco :
I. Odblokowanie Windows CE.
1. W programie ActiveSync klikamy Eksploruj i wchodzimy na flash_storage. Zmieniamy nazwę katalogu smartgps na np. smartgps1. Robimy reset nawigacji poprzez najpierw wyłączenie jej górnym prawym przyciskiem, a następnie, przełączamy pomarańczowy przełącznik z tyłu urządzenia z pozycji ON na OFF i następnie z OFF na ON. Po włączeniu się urządzenia otrzymujemy ekran Windowsa CE z trzema ikonami. Win CE mamy odblokowany.
2. Za pomocą ActiveSync tworzymy na flash_storage katalog o nazwie windows (z małej litery), a następnie w tym katalogu (w windows) kolejny o nazwie Desktop.
II. Własna tapeta i ikonki (nie znikające po resecie).
1. Za pomocą programu CeRegEditor edytujemy rejestr nawigacji :
a). otwieramy w rejestrze Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop klikamy dwa razy na Wallpaper i w polu Dane zmieniamy wartość na : \flash_storage\windows\tapeta.jpg
b). otwieramy w rejestrze
Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders klikamy dwa razy na Desktop i w polu Dane zmieniamy wartość na : \flash_storage\windows\Desktop
Wychodzimy z programu CeRegEditor i resetujemy nawigację w sposób opisany powyżej.
Po ponownym załączeniu się urządzenia mamy znów ekran Windows CE, ale bez białego paska na środku.
c). za pomocą ActiveSync do folderu \flash_storage\windows\Desktop wstawiamy swoje skróty programów (wstawianie skrótów odbywa się podobnie jak w Windows na PC)
d). za pomocą ActiveSync do folderu \flash_storage\windows\ kopiujemy jakiś obrazek o rozdzielczości obsługiwanej przez naszą nawigację - 320x240 dla SG610 lub 480x272 dla SG620. Rozdzielczość obrazka można sobie ustawić jakimś programem graficznym na PC. Obrazek ten musi mieć rozszerzenie .jpg i nazywać się tapeta.jpg
Po ponownym resecie powinniśmy otrzymać własną tapetkę i ikony programów.
Powyższy opis, jak i odblokowanie mojej SG620 możliwe było dzięki tekstom ludzi z tego forum. Dzięki :-D

navigator:
DobraRobota!
Ostatnio zmieniony przez navigator 2008-03-08, 20:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
nucha2
azymut


Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-25, 07:25   

power_box, power_box,
czesc
powidz mi jak mogę wgrac do 620 baze fotoradfarów bo juz prubowałem wszystkiego i nic
dzieki
 
 
power_box 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 33
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2008-07-28, 20:11   

nucha2 napisał/a:
jak mogę wgrac do 620 baze fotoradfarów


Witam.
Niestety, ale niezbyt rozumiem Twoje pytanie.
Czy mógłbyś szerzej opisać swój problem ?
Jakiego programu do nawigacji używasz ?
Cóż to za baza fotoradarów, którą chcesz wgrać do 620 i skąd pochodzi ?
nucha2 napisał/a:
bo juz prubowałem wszystkiego i nic


Napisz czego próbowałeś oraz co i gdzie chciałeś wgrywać.
Pozdrawiam.
 
 
pucior
azymut


Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-12, 20:19   

power_box,
Cześc
mam taki problem że spróbowałem zrobic to co tutaj opisałeś na nawigacji Medion MDPNA 300 v1.3 z win ce 4.2 i jak zmieniłem ten rejestr to teraz po włączeniu nawigacji nie pojawia się pulpit ani żadne ikonki.
wydaje mi się że moja nawigacja nie obsługuje plików jpg i to dlatego, a nie zapisałem sobie wcześniejszego rejestru.

Proszę pomóż, bardzo mi na tym zależy
 
 
kareena 
Waypoint
akira mm-512 i SG710



Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 18 Lut 2008
Posty: 167
Wysłany: 2008-09-14, 09:03   

power_box napisał/a:
odblokowałem SMART GPS SG620.


pucior napisał/a:
spróbowałem zrobic to co tutaj opisałeś na nawigacji Medion MDPNA 300 v1.3 z win ce 4.2


to sa chyba dwie różne nawigacje ;)
Co za tym idzie - sposób Power_boxa nie zadziała na Twoim gps
_________________
k4r33n4
 
 
Blady87 
azymut


Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-13, 21:20   

Witam. Potwierdzam działanie tej metody, przed chwilą odblokowałem SmartGPS'a SG620 :-P Dzięki za tą poradę i pozdrawiam. ;-)
 
 
nianiek55 
azymut


Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-02-15, 08:50   

witam
problem mam taki ze chcialem spowrotem zablokowac nawigacje odblokowalem ja dokladnie jak wyzej napisane tylko nie zrobilem zadnej kopii rejestru zmienilem 2 wpisy i nie mam pojecia jakie one byly orginalnie moze ktos pomoze.
zmienilem je na takie : a jaki byly ? :( prosze o pomoc

otwieramy w rejestrze Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop klikamy dwa razy na Wallpaper i w polu Dane zmieniamy wartość na : \flash_storage\windows\tapeta.jpg
b). otwieramy w rejestrze
Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders klikamy dwa razy na Desktop i w polu Dane zmieniamy wartość na : \flash_storage\windows\Desktop
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-02-15, 11:44   

Cytowane przez Cibie zmiany nie maja nic wspólnego z odblokowaniem, tylko zmieniaja tapetę pulpitu Windowsa i zapobiegają znikaniu ikon pulpitu po resecie

nianiek55 napisał/a:
zmienilem 2 wpisy i nie mam pojecia jakie one byly orginalnie
A pamietasz, skąd brałeś tę metodę? Czy przypadkiem nie z pierwszego postu?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
nianiek55 
azymut


Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-02-16, 08:49   

dokladnie odblokowalem metada z pierwszego postu,czyli zeby zablokowac ja spowrotem nie musze zmieniac tych wartosci w rejestrze?i powinno byc wszystko jak wczesniej AM powinna startowac bez problemu z przycisku start?chcialem zainstalowac AM EU na karcie pamieci ale jak nie byl odblokowana to nie czytalo karty jakby jej nie bylo dopiero po odblokowaniu wszystko dzialalo chcialem zrobic tak zeby przy starcie odpalalo sie menu smartgps z przyciskiem jak jest orginalnie start i zastanawiam sie czy jest mozliwosc dodania jeszcze jednego przycisku zeby odpalalo mi z karty pamieci AM EU tak by bylo ladniej i wygodniej niz mialby odpalac sie win CE i jakies tam ikony maly by byc ale jak sie nie da to bedzie musialo tak zostac. a co do tych wartosci ktore zmienilem w rejestrze to do czegos musialy one byc np. po zmianie samej nazwy SMARTGPS na SMARTGPS1 mialem juz win CE tylko z jakims bialym paskiem po zmianie wartosci w rejestrze on znikl i dlatego chcialem wiedziec jakie one byly ale skoro to ma nic nie zmienic procz tego ze chodzi o ikony i tapete to nie bede kombinowal. :-D jeszcze jedno pytanie czy mozna zrobic tak zeby urzadzenie bylo widoczne jako pamiec masowa a nie urzadzenie przenosne ? jesli tak to jak to zrobic ?
 
 
kacperlomza
azymut


Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-08-26, 19:46   

witam serdecznie, jestem na chwile obecna zalamany tym calym odblokowywaniem mojego smartgps ;p czy ten sposob co prezentuje ta aukcja odblokuje mi calkowicie gps?
http://allegro.pl/odbloko...3477411867.html
z gory dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam
Kacper
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-08-27, 05:54   

Odblokuje - a raczej Ty to będziesz musiał zrobić.
Za 40 zł dostniesz link do panelu + opis. Czyli to samo, co u nas za darmo

Podłącz sprzęt do kompa i podaj, jakie widzisz foldery. Jak widzisz Flash_Storage, to podaj co w nim jest.
Najpierw włącz pokazywanie plików oraz folderów systemowych i ukrytych oraz włącz rozszerzenia pików.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kacperlomza
azymut


Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-08-27, 10:11   

ok Panowie dzięki za ewentualna pomoc ;)
postaram się w weekend wszystko tu opisac, gdyz dzis rano navi pojechala na mazury ;)
pozdrawiam
Kacper
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11