Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2018-09-20, 13:13
Peiying PY-GPS 7006 [Android] Czy da się coś z tym zrobić?
Autor Wiadomość
przempat 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 9
Skąd: Polkowice
Wysłany: 2013-04-19, 09:08   Peiying PY-GPS 7006 [Android] Czy da się coś z tym zrobić?

Witam

Mam takie pytanko odnośnie PY7006 czy tylko ja się władowałem w ten szajs? Czy ktoś mże podpowiedzieć mi czy da sie coś z tym zrobić. Odpalić jakąś sensowną nawigację np AutoMapę?
Kupiłem ten sprzęt z myślą o tym iż jest na Androidzie to będzie to fajny uniwersalny sprzęcik można jako mini tablet używać, android market place, internet i tuner TV. No super nic więcej do szczęścia nie potrzeba tylko jedno małe urządzenie i w drogę. Jednak schody się zaczęły gdy chce się tego używać do nawigacji :)) Wszystko inne w miarę chodzi ale jak ma to służyć do nawigacji skoro przy instalacji np AutoMapy wywal komunikat że na tym Androidzie nie da rady bo jest za stary.
Próbowałem uaktualnić Google Android 2.3 lecz nie mogę dopasować żadnej wersji która by się dała na to wgrać. Nawet na stronie producenta nic nie znalazłem. Oryginalnie urządzenie nie było z żadnym oprogramowaniem do nawigacji, tylko Android zainstalowany.

Ma ktoś pomysł jak to coś uaktualnić lub jaką wersję AutoMapy zapodać by to chodziło jako nawigacja a nie tylko jako mini table?
_________________
"Dopóki mój szef myśli że ja dużo zarabiam -
dopóty ja będę tak robił żeby on myslał że ja dużo robię "
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2013-04-19, 09:46   

Wg producenta:
Cytat:
Obsługiwane urządzenia:
AutoMapa działa na urządzeniach opartych o system Android w wersjach 2.2 – 4.1


Inne programy na Andka: Programy nawigacyjne na Andka: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=255 (również wątek o AM)

[ Dodano: 2013-04-19, 10:50 ]
Może podaj dokładną treść komunikatu - czy na pewno za stara wersja systemu operacyjnego, czy raczej cos z licencją AM?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
przempat 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 9
Skąd: Polkowice
Wysłany: 2013-04-19, 11:37   

Hej

dziś walczę z AM v1.4.2
AM v1.4.2 sama instalacja przebiegła OK.
Uruchomienie programu, opcja wybór mapy i głosów OK
Pobrani aktualizacji - OK.
Sprawdzanie i weryfikacji danych- OK
Odinstalowałe v1.4.2 i zainstalowałem v1.4.1xxxxx zgodnie z instrukcją
pojawia mi się komunikat że sprawdzanie zasobów a następnie "Aplikacja AutoMapa niespodziewanie został zamknięta ..." podaje jakiś protokół i wychodzi

Co do innych programów to wiem że są udało mi się odpalić IGO8 i ColPilot ale jakoś najbardziej zależy mi i jestem zadowolony z AM w innych nawigacjach jakie miałem i chce przy tym pozostać.
pozdro

[ Dodano: 2013-04-22, 16:08 ]
Witam

Temat można uznać za zamknięty po 2 dniach kombinacji udało mi się zainstalować AutoMapę :) i chodzi.

Mam teraz inny problem przez te wszystkie zabawy nie uruchamia mi się teraz Google Market ani też nie mogę zalogować sie do Gmaila choć wcześniej nie miałem z tym problemu teraz pisze cały czas podczas próby logowania że nie moze ustanowić połączenia z serwerem i że to może być tymczasowe albo bym zadzwonił do działu obsługi :))) ta i gdzie jeszcze.

Przywrócenie do ustawień fabrycznych nic nie dało odinstalowanie aplikacji google play też nic nie dało Android market tak samo sie zachowuje.
Co bym nie znalazł na necie to zawsze mnie wstrzymuje brak uprawnień ROOT czy może mi ktoś podpowiedzieć co z tym zrobić i jak uzyskać uprawnienia Root na tym czymś. Próbowałem zainstlować SuperUS ale nic to nie dało wywala mi że musi się zaktualizować a ze google market nie chodzi to się nie może zaktualizować i kółko się zamyka.
Oczywiście połączenie wifi działa bo inne aplikacje z niego korzystają na tym systemie i nie ma problemu.


Pozdro
_________________
"Dopóki mój szef myśli że ja dużo zarabiam -
dopóty ja będę tak robił żeby on myslał że ja dużo robię "
 
 
miuriel
azymut


Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-05-10, 11:06   

i jak?

Poradziłeś sobie???
 
 
soot
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 25
Wysłany: 2013-05-21, 10:50   

A możesz kolego powiedzieć na jakim porcie działa ta nawigacja ? Mi na iGO wywala komunikat szukam urządzenia GPS. Zmieniałem wpisy w sys.txt ale widać nie trafiłem w port albo prędkość..
Co do google play mi też nie chodzi ale z tego co wiem google zbanowało dostęp dla chińskich androidów po ID urządzenia.
_________________
My navi: HTC Blackstone, Tomtom One XL.
 
 
miuriel
azymut


Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-06-11, 13:13   

soot napisał/a:
Co do google play mi też nie chodzi ale z tego co wiem google zbanowało dostęp dla chińskich androidów po ID urządzenia.


Dlacvzego mieliby to zrobić??? Jeśli tak, to powinni zbanować 90% sprzętu, jak nie 99%...
 
 
przempat 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 9
Skąd: Polkowice
Wysłany: 2013-07-22, 08:45   

witam

Cały czas mam problem z tym Android Market czy jak to teraz się nazywa Google Market.

Zachowuje się to tak zę pomimo połączenia WiFi aplikacja chce nawiązać połączenie przez GSM i nie widzi aktywnego WiFi tylko uparcie szuka połączenia komórkowego. Z tytułu tego że jest to nawigacja bez możliwości zapodani karty GSM i uruchomienia tego jako telefon komórkowy nie mogę nawiązać połączenia. Czy jest gdzieś setting dla Google Market by zmusić go do działania przez WiFi? Same opcje które mam na tym Androidzie nie dają mi takiej opcji. Pomimo to że opcja GSM jest odznaczona " nieaktywna" to i tak ciągle się do tego odwołuje.
Mak ktoś pomysł co z tym zrobić?

pozdro
_________________
"Dopóki mój szef myśli że ja dużo zarabiam -
dopóty ja będę tak robił żeby on myslał że ja dużo robię "
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,36 sekundy. Zapytań do SQL: 10