Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navroad Auro 2 S - dodatkowy panel wyboru nawigacji.
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2013-07-07, 15:12   

Modyfikacja paneli tworzonych z SystemInformation: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 22
_________________

 
 
meehoo 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 15
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2013-07-08, 07:39   

O jezu Jacku... no to mam teraz lekturę na letnie wieczory. Powoli zagłębiam się w temat, ale nachodzi mnie też jedna myśl. Jak tinOFbeer wyciągnął obrazek menu z nawigacji, skoro niemożna go modyfikować... Nie odpuszczę tak łatwo tego tematu... hehe.

I jeszcze pytanie, czy ktoś kiedyś próbował robić do nawigacji w menu zegar analogowy? Ja bardzo chciałbym mieć taki u siebie w menu.
_________________
Navroad Vivo S
Pozdrawiam
Michał
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2013-07-08, 07:48   

Lektura nie musi byc długa - zacznij od przykładu w 22b, tam jest opisana jedna sekcja

Zegarek analogowy w dodanym panelu? Było kilka na forum, zobacz w http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=54
_________________

 
 
meehoo 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 15
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2013-07-08, 19:53   

O kurcze... nie sądziłem, że tak łatwo pójdzie. Tematy trochę poczytałem, ale w ostateczności i tak wróciłem do tego i w zasadzie wszystko już wiem co potrzebuje w tej kwestii, bo odpowiedź na nurtujące mnie pytanie (jak przerobić pierwszy ekran nawigacji) znalazłem w pierwszym poście.

A więc nie wiem do końca jak jest w Auro, ale w Vivo S wystarczy wejść w faktycznie w ukryty katalog \residentflash2\bin, po czym zgrać jego zawartość na kartę i potem z karty na PC, no i cieszyć się plikami *.BMP i *.ini, które do woli można konfigurować. Zrobiłem prosty test i narysowałem na mainback.bmp białe koło. Skopiowałem na kartę, dałem copy, wszedłem w tajemniczy folder \residentflash2\bin wkleiłem ... i działa jak złoto. Po uśpieniu, po resecie.. wszystko cacy więc niebawem zaczynam zabawę z grafiką i plikami *.ini.

Pozostała ostatnia kwestia, do której nie mogę się dobić. Ekran startowy. W katalogu bin na pewno nic o nim niema, ale przecież gdzieś na tym dysku musi być. Próbowałem odnaleźć te ukryte partycje, ale nie mogę tego zrobić, bo biblioteka wincefs.wfx nie chce mi chodzić. TC zgłasza mi problem, że sam nie mam jakieś potrzebnej biblioteki - a przy tym czytałem też, że activesync jest tylko na Win CE 5.0 ? Czy to prawda...

Tak więc szukam odpowiedzi na pytanie... Gdzie znajdę pierwszy/startowy obraz po uruchomieniu urządzenia... Jakieś pomysły i rady dla nowicjusza ? :)

[ Dodano: 2013-07-11, 16:57 ]
No więc drążyłem temat i drążyłem no i wydrążyłem. Niestety muszę stwierdzić, że kilku wyjadaczy z tej strony jest w błędzie, jeśli chodzi o zmianę ekranu Boot'ującego, że nie da się tego zrobić. Da się i to w bardzo prozaiczny sposób. Ja już zrobiłem to u siebie, ale uwaga, bo proces jest NIEODWRACALNY! Jeśli raz zmienimy nasze logo standardowe, można je przywrócić dopiero jak wgramy je od nowa. Tu też mam pytanie, czy ktoś posiada oryginalną tapetę startową do NavRoad'a Vivo S, bo ja już jej nie posiadam :))

Co do zmiany ekranu, z pomocą przychodzi nam systemowy firmware, ze strony www.navroad.pl. Opiszę pod spodem wszystkie kroki po kolei co ja zrobiłem, żeby zmienić obraz. Być może nie trzeba robić wszystkiego, ale ja gromadząc wiedzę z netu zrobiłem wszystkie kroki.
1. Format karty MicroSD na FAT (nie fat32!)
2. Zgrywamy dwa pliki z aktualizacji Firmware WINCE.img i WINCEAPP.img
3. Wgrywamy na kartę jeszcze jeden plik - logo.bmp który stworzyliśmy wcześniej w rozdzielczości 800x480 / 24bit ....
4. I Gotowe :) System po odpaleniu urządzenia od razu zaświeci nowym obrazkiem i wczyta się w pamięć nawigacji. Proste i przyjemne. U mnie na VIVO S już działa.

Proszę pamiętać, że te zmianę wykonujemy na własne ryzyko. U mnie od razu zadziałało, ale nie mam pewności co się stanie, jak ktoś pomyli się w którymś z kroków. Proszę też pamiętać, że jakieś ustawienia systemowe, mogą zostać przywrócone do domyślnego stanu bo jest to działanie z plikami aktualizacji systemu.
_________________
Navroad Vivo S
Pozdrawiam
Michał
 
 
mark.t
azymut


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-28, 18:20   

Witam. Czy uruchomił ktoś ten panel na navroad vivo s?


08/09/2013
A więc tak, uruchomiłem według instrukcji bez problemu na Vivo S.
Aby powrócić do ustawień domyślnych wystarczy usunąć z folderu \residenr2.bin folder Pulpit oraz pliki pulpit.exe i SysInfoSettings.ini. Czyli tylko to co zostało poprzednio skopiowane do tego folderu.
 
 
Brytwan
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-09-10, 21:40   

Witam,

Podam prosty i szybki sposób instalacji panela, który można potem bezinwazyjnie usunąć bez strat i problematycznego przywracania lub usuwania plików.

Jedyna wada tracimy skrót do przeglądarki, który można ustawić w panelu kolegi tinOFbeer jako skrót zamiast dowolnego programu do nawigacji edytując plik navi.ini pod każdym systemem win.

Pobieramy paczkę od szanownego kolegi z tego linka
Kod:
http://chomikuj.pl/tinOFbeer/Auro+2+S/Panel+Auro+2+S,2227886563.rar


1. Wgrywamy cały katalog "NAVROAD Auro 2 S" z zawartością na kartę sd.
2. odpalamy navi i wchodzimy w "ustawienia" a następnie "ścieżka"
3. wybieramy \SDMMC\NAVROAD Auro 2 S\pulpit.exe
4. naciskamy ścieżka i akceptujemy odpowiedz na pytanie czy zatwierdzić.
5. wychodzimy do ekranu początkowego i pod przyciskiem WWW mamy pulpit przygotowany przez kolegę tinOFbeer.

W przypadku gdy panel nam już nie jest potrzebny usuwamy folder z karty pamięci, a navi przywracamy do ustawień domyślnych.
 
 
Maniu69
azymut


Dołączył: 10 Sie 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-08-11, 18:14   

Witam uruchomił ktoś ten panel auro s6 ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9