Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nokia 330 / PD-12 Problem z automapą
Autor Wiadomość
michalmaster1 
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-11-10, 11:47   

A więc mam i nowsze, ale karta jest zbyt mała, a navi nie jest najmłodsza, chciałem, żeby bez problemów odpaliła program i sprawdzić czy działa. A ajk z odpowiedzią na moje pytania?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2010-11-10, 11:51   

Włącz autowyszukiwanie - potem dodamy do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068

[ Dodano: 2010-11-10, 11:54 ]
Xplayer01 napisał/a:
gdy chce przesunąć mapę w górę/dół/bok to po dotknięciu ekranu wyskakuje mi menu
Opisano w wątku "Wyskakujące "Twoje menu" AM6.x"
_________________

 
 
michalmaster1 
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-11-10, 12:04   

Port 2 baud 9600 ;] był domyślnie i nie działa. Doradźcie coś Panowie.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2010-11-10, 12:49   

Ustawiony domyślnie podczas instalacji, czy wykryty przez Am podczas autowyszukiwania?
W ogóle - wersja instalacyjna, czy gotowiec?
Ew. spróbuj jakimś programem sprawdzić porty, na przykład http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=704
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-11-10, 13:03   

jestem_ktoś napisał/a:
Ew. spróbuj jakimś programem sprawdzić porty, na przykład

Lub :arrow: http://www.visualgps.net/default.html
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Mathrix
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 39
Wysłany: 2011-07-22, 14:42   

Witam.
Moja Nokia 500 był z oryginalna Automapą 5. Zainstalowałem teraz nową 6.8 i nie mam dźwieku. Próbowałem sie zastosować do poniższego cytatu, ale niestety chyba nie do końca mi wychodzi. Wrzucam pliki ze skryptem do/SDMMC/AutoMapa EU/, jako że ">TEGO<" postu nie moge odnaleźć albo skojarzyć edytuje plik engine.ini na /AutoMapa EU/automapa.exe i niestety dźwięku dalej brak.

Cytat:
Co do paczuszki ze skryptem te 3 pliki wrzucasz na kartę pamięci ( możesz w inne miejsce ale pamiętaj o zmianie wpisu lokalizacji uruchomienia Auto Mapy z panelu (opis podawałem w > TYM < poscie)
A dokładnie ta linijka:
Kod:
NewIni = \SDMMC\AutoMapa.exe


Co robię źle?
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2011-07-22, 18:44   

Mathrix napisał/a:
Witam.
Moja Nokia 500 był z oryginalna Automapą 5.
Rozumiem, że Nokię 500 masz "odblokowaną", bo tylko w takim przypadku, problem z dźwiękiem występuje.
Czy to jedyna mapa jakiej używasz na tym urządzeniu?
Jeżeli tak, to każdą AM - w tym najnowszą - możesz bardzo łatwo zainstalować na nieodblokowanej Nokii (a w zasadzie karcie SDHC) a w wtedy problem dźwięku zniknie. Gdybyś chciał wrócić do ustawień fabrycznych i zainstalować AM na kartę SD - możesz liczyć na moją pomoc.
Jeśli jednak chcesz używać kilku map jednocześnie w tym "nakładki" MioPocket 2.0 Release 32 Nokia 500 Edition (lub podobnej), nie będę mógł Ci pomóc - sam z tym problemem walczyłem (ślady znajdziesz tu na forum) i poddałem już już dawno.
 
 
arturropa
azymut


Dołączył: 21 Mar 2010
Posty: 1
Wysłany: 2011-09-09, 22:12   

port="2"
baud="4800"
i sygnał GPS w noki PD-12 łapie w przeciągu kilku sekund
sprawdzone i przetestowane :)
 
 
POLMarcinek
azymut
Wybierz stan


Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 2
  Wysłany: 2013-06-20, 12:30   nokia 330 PD-12 Nie pamięta zrobionych ustawień w AutoMapa

Witam,

Ustawiłem sobie ładnie profil osobowy tak jak potrzebuje, automatyczne skalowanie mapy itd itd. Ale po każdym wyłączeniu GPS i ponownym włączeniu muszę ustawiać od nowa. Wie może ktoś jak zrobić, żeby zapisało te ustawienia ?

Pzdr.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-06-20, 12:34   

Gdzie jest AM - w urządzeniu, czy na karcie?
Jak wychodzisz z AM - najpierw zamykasz, czy od razu wyłaczasz Nokię?

[ Dodano: 2013-06-20, 12:41 ]
P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
POLMarcinek
azymut
Wybierz stan


Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-06-21, 00:38   

AM jest na karcie
Próbowałem wszystkiego, wyłączyć pierw same AM, potem GPS. Wyłączyć odrazu GPS. Po prostu wszystkiego no i nie zapisuje :/
 
 
przemekplock
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2011
Posty: 11
Wysłany: 2014-05-27, 21:21   

Mam już dość mojej Nokii 330, nie wiem co źle robię, wytłumaczcie mi dokładnie co mam zrobić bo przeszukałem wiele stron i nic nie działa.
Chcę wgrać automapę na nową kartę pamięci.
Jak na razie robiłem:
Sposób 1:
Kupiłem kartę pamięci, zainstalowałem tam automapę z dodatkiem nokii 330 autostat i gdy chcę ją uruchomić to pokazuje się komunikat że jest coś nie tak z kartą SD
Sposób 2
Pod windowsa xp zainstalowałem actiweSynca i wszedłem w setup, klikałem a about, zmieniłem usb z masowego i wtedy gdy miałem kartę sd w środku i chciałem zainstalować to można było tylko na urządzeniu (brak możliwości zainstalowania na karcie sd) po czym karta SD stała się do niczego, nawet jej sformatować się nie da.
Sposób 3:
Kliknąłem reset i chciałem zainstalować jak w sposobie 1. Również nic!
Pomożecie ? bo już siły nie mam na tą nawigacje.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-05-28, 06:44   

przemekplock napisał/a:
pokazuje się komunikat że jest coś nie tak z kartą SD
To jest dokładna treść komunikatu :?: :shock:

Ten typ jest karty odczytywany przez Nokię?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
przemekplock
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2011
Posty: 11
Wysłany: 2014-05-29, 14:37   

Nie wiem czy obsługuje, najpierw wziąłem microSD jakąś zwykła a potem normalną SDHC 4 gb EMTEC. Mam już dość i chyba się poddaję.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2014-05-29, 14:46   

W obu przypadkach pojawia się komunikat o takiej treści ?
przemekplock napisał/a:
jest coś nie tak
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10