Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:09
Manta GPS 510 problemy z sygnałem GPS
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-06-13, 16:02   

zdzichprych napisał/a:
No wlasnie, bylem z nawigacja pod golym niebem,
Jak długo byłeś :?: Pierwsze złapanie GPS trwa do półgodziny.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
zdzichprych
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Cze 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-06-13, 16:21   

jacekp1313 napisał/a:
zdzichprych napisał/a:
napisalem juz

A co do satelitów - to masz 10 poziomych zielonych słupków?

Slupkow z poziomami nie mam, w opcji "ustawienia/GPS" mam po prawej dwa okregi w ktore sa wmalowane jak mniemam satelity, nad kazdym obrazkiem satelity widnieje numer. Po lewej mam jakies slupki ale to 6 bialych, pionowych lini...

W sofcie manty mam "odbiorniki GPS" po lewej pusta, niebieska tabelka, po prawej "kompas", pod nim dlugosc, szerokosc, predkosc - wszystko na 0, do tego licznik czasu wyszukiwania...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2013-06-13, 16:42   

Czyli musisz poczekać, aż złapie fixa. W skrajnych przypadkach do godziny
Słupki mają być zielone - brak to zero sygnału, szare - sygnał za słaby do obliczania pozycji
_________________

 
 
zdzichprych
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Cze 2013
Posty: 9
  Wysłany: 2013-06-13, 18:00   

No to "synchronizuje" juz od 2 godzin i nic, raz sie pojawil numerek, slupek o kolorach raz pomaranczowych innym razem niebieskich w tabelce, kropka z podobnym numerem na kompasie i dalej cisza... Teraz zostawilem "synchronizacje" na "ustawienia/GPS" w MapaMap ale tu nie mam odliczania :/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2013-06-13, 18:58   

Czyli Mantę czeka wizyta w serwisie
_________________

 
 
zdzichprych
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Cze 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-06-13, 19:18   

jacekp1313 napisał/a:
Czyli Mantę czeka wizyta w serwisie

predzej mnie wizyta w sklepie ;)
 
 
michalko65 
Waypoint



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 82
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-06-14, 22:33   

A próbowałeś zmieniać prędkość portu COM :?: Takim dość bezpiecznym ustawieniem jest np. 9600. A jak wciśniesz "Wykryj GPS" to co pokazuje :?: Widzi go w ogóle :?:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10