My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akumulator Goclever 4384
Autor Wiadomość
glob9 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-03-02, 20:32   Akumulator GoCLEVER 4384 - niezły kant

Nie zastanawiacie sie dlaczego aku który wg specyfikacji ma miec 1600mAh trzyma 1 godz lub krócej.... bo faktycznie jest prawie 2x mniejszy
850 mAh .. Zreszta jest to powszechnie stosowane nabijanie w butelke :-?

Bardzo czuły chipset GPS Centrality
64 MB RAM/64 MB ROM
Procesor Centrality Atlas III 372 MHz
4,3 calowy kolorowy ekran dotykowy TFT LCD (480 x 272 pikseli, 64.000 kolorów)
Wewnętrzna bateria litowo-jonowa 1600 mAh (czas pracy 2.5 godziny)
Wymiary: 125 x 89 x 18 mm, waga netto: 270 gramy
Temperatura pracy: od -10 °C do +60 °C
gniazdo SD/MMC

chetnie domagał bym sie nowego akumulatora od dystrybutora o prawidłowej pojemnosci

tu jest zdjecie mojego aku w navi


 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-03-02, 20:38   

http://img522.imageshack....7f83d837med.jpg
http://img522.imageshack.....jpg/1/w500.png
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-04-04, 18:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Boxster
Waypoint


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 29
Wysłany: 2009-06-17, 14:35   GoClever 4384 - możliwa zmiana baterii?

Czy któryś z szanownych forumowiczów zna może typ baterii jaka znajduje się we wnętrzu GoClever-a 4384? Interesuje mnie napięcie, pojemność. Myślałem, żeby wrzucić tam coś pokroju baterii Nokii BL-5C. W Lark-u 35.3 podobny manewr udał mi się w 100%, czy tu jest jakaś alternatywa, bo nie ukrywam, że to co jest w środku lekko denerwuje mnie swoją "big" pojemnością.
 
 
kennedy
azymut


Dołączył: 09 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-09, 12:19   Akumulator Goclever 4384

Jestem posiadaczem nawigacji Goclever 4384FM od kilku lat. Nawigacja nigdy nie działała za długo na wbudowanym akumulatorze ale teraz nie działa prawie wcale bo zaledwie kilka sekund. Postanowiłem wymienić stary akumulator. Zamiast zadeklarowanego przez producenta akumulatorka o pojemności 1600 mAh znajduje się akumulator o pojemności 850mAh i wymiarach około 48x26x5 mm. Nie potrafię znaleść zamiennika o podobnych rozmiarach. Proszę o pomoc i propozycję jakiegoś zamiennika o największej pojemności. W nawigacji zmieści się akumulator o max. wymiarach 55x28x6 mm.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-04-04, 18:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rammollini 
Waypoint



Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 61
Skąd: PZ
Wysłany: 2011-06-09, 17:12   Re: Akumulator Goclever 4384FM

kennedy napisał/a:
Nie potrafię znaleść zamiennika o podobnych rozmiarach.


Baterie w chińskich nawigacjach są b. lipne. Miałem podobny problem w moim poczciwym Larku 35.0. Baterię dobrałem na stronie batimex spośród tych do Palma. Jest tam ich b. duzy wybór. Moja mimo czasu oczekiwania ponad 2 m-ce w końcu przyszła, a po jej podłączeniu Lark dostał skrzydeł i teraz w krótkie trasy jeżdżę tylko na baterii. Sprawdź dokładnie miejsce montażu (podałeś b. wąską baterię). Moja była większa niż oryginalna ale w końcu ją upchnąłem. Najlepiej wybrać baterię o ok. dwukrotnie większej pojemności niż stara, tylko trzeba mieć wtedy dobrą ładowakę sieciową.
_________________
lark 35.0 and the way is simple
 
 
kennedy
azymut


Dołączył: 09 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-22, 10:59   

Czy może mi ktoś podać wymiary rozebranej baterii (bez plastików) do telefonów Nokii o symbolu BLD-3. Może ma ktoś niepotrzebną i zużytą, i będzie mógł zmirzyć czy będzie zbliżona do wymiarów podanych przeze mnie wyżej.
 
 
jacekg4 
azymut


Wiek: 42
Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 4
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2013-04-04, 18:48   

Mam 4384fm bt, u mnie jest 850mAh i 3,7V, a ma ktoś może zdjęcie płytki tej navi bo u mnie sfajczył się scalak najprawdopodobniej od stabilizacji napięcia ładowania i jest nie do odczytania , jest on pod tylną obudową między złączem usb a gniazdem słuchakowym. :lol:
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-04-04, 20:39   

Zrób foto co Ci sie spaliło to pomyślimy :) Płyt było chyba z 8 rodzai jak mnie pamięć nie myli wiec jak ja zrobię foto to i tak pewnie bede miał inną.
A jak to sie stało ze sie spaliło?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekg4 
azymut


Wiek: 42
Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 4
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2013-05-03, 18:47   Goclever 4385fm bt spalone ładowanie

Witam. Troche to trwało ale..., , a co do baterii to warto zajrzeć na TME,ale na lispolu i avt nie ma sensu zaglądać, mam troche baterii do telefonów i zobacze co mogło by się wcisnąć.

[ Dodano: 2013-05-03, 19:50 ]
Między złączem USB i złączem słuchawkowym powinienbyć układ scalony, widać brak kilku punktów lutowniczych ale dla mnie to nie problem, bywało gorzej.

[ Dodano: 2013-05-03, 19:57 ]
Jak sie spaliło to nie wiem dokładnie bo taką dostałem do naprawy, kierowca mówił że jak odpalił samochód to się zadymiło z nawigacji, leży ona u mnie już chyba z rok no i chciałbym w końcu się pozbyć jej.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-05-03, 20:35   

Wersja z BT, takiej niestety nie mam ale widze ze pady i tak masz wyrwane. Rozumiem ze navi w ogóle nie odpala?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekg4 
azymut


Wiek: 42
Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 4
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2013-05-04, 11:10   

Tak zgadza się, ale to już opanowałem, zależy mi tylko jaki to uklad, bo na ślepo nie chce nic robić dlatego że jeśli się nie będzie zgadzać to drugiej szansy mogę nie mieć, byłem pewien że rużnią się one tylko dodatkowymi modułami jak BT a zasilanie jest takie samo, chociaż w 4330 (też mam) jest nieco inne.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-05-04, 13:49   

W wtorek powinienem byc w domu to zobaczę bo może w sumie masz racje ze zasilanie może byc podobnie :)
Ale płyty na pewno ną inne bo do 4384FM BT nie da sie dorobić, miedzy FM tez sa różnice bo miałem kiedy 3 w reku. Ale skoro masz wyrwane miejsca lutownicze to jak chcesz to wlutować?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekg4 
azymut


Wiek: 42
Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 4
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2013-05-04, 14:38   

Odtworze ścieżki z folii miedzianej z punktów z których wychodziły, pare razy już to robiłem i świetnie zdaje egzamin, sporo z tym roboty pod mocną lupą ale jeśli punkty da się zobaczyć gołym okiem ...,gorzej jak wyrwana ścieżka ma ponad 1cm i grubość ludzkiego włosa.

[ Dodano: 2013-05-04, 15:51 ]
Dość często dostaje do naprawy rzeczy odrzucone przez serwisy jako nie opłacalne lub nie naprawialne, nie mówie że za każdym razem mi się udaje, ale jak jest szansa to się podejmuje.

[ Dodano: 2013-05-05, 10:52 ]
A, nawigacja po naładowaniu baterii normalnie odpala, nie ma tylko ładowania i połączenia usb z kompem.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,37 sekundy. Zapytań do SQL: 12