My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwny problem ...
Autor Wiadomość
stonka1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-04-02, 23:42   Dziwny problem ...

Witam . Bardzo prosze o wyrozumialosc mam zero pojecia na temat wyzej wymienonego modelu . Zaczne od poczatku .... Dostalem od znajomego navigacje Navia model Nv55 po to aby wgrac mu nowsze mapki na programie "automapa" ktora byla wgrana wlaczylem zgrywaniu nowej automapy navigacja odpala sie tylko do momentu pulpitu oryginalnego NAvia czyli droga drzewka zielono wiosennie :) I jest tam jedna opcja "navigacja" klikam w nia i wyskakuje mi " Nie znaleziono mapy. Aplikacja MapaMAp zostanie zamknieta. Zainstaluj mapy i uruchom program . " Windows sie nie odpala po resecie po niczym nawet nie wiem jak go uruchomic .... Bardzo prosze o pomoc moge odpowiedziec jasniej ale bardzo bym prosil o pytania albo moge zrzucic screen-y plikow ktore mam przez explorera jakby to wam w jakis sposob pomoglo . Z gory dziekuje za chocby checi do pomocy :) Pozdrawiam forum :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18066
Wysłany: 2013-04-03, 07:00   

Cytat:
Nie znaleziono mapy.
Podłącz Navie do kompa i podaj listę folderów

Cytat:
Windows sie nie odpala po resecie po niczym nawet nie wiem jak go uruchomic ....
Mógłbyś sprecyzować?
_________________

 
 
stonka1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-04-03, 11:15   

Po podlaczeniu Navii do komputera wyswietla mi sie w 1 oknie 3 ikonki 1: wyglada jak dysk nazwa jest "/" ma 468 kb potem jest 2: flash storage 3: SDMMC Zawartosc "/" My Documents , Program Files , Temp , Windows , Control Panel . Zawartosc "Flash storage" AutoMapa EU , MapaMap , MapaMap30 , navia , AutoMapa EU ,AutoMapa_Installation , Cab1tail , gpspara0 , gpspara1 , gpspara2 , gpspara3 . Zawartosc SDMMC AutomapaEU ,Navigator , Automaeu

Wczesniej odpalala sie w windowsie po czym zaznaczalem na puplpicie gps i odpala sie automapa teraz na pulpicie navii oryginalnym sie konczy .
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18066
Wysłany: 2013-04-03, 11:39   

A w folderze Navia jakie masz pliki?
Jeżeli jest autorun.inf, to co w nim jest?

Karta SD jest czytana przez Nv55? To jest SD, czy SDHC?
_________________

 
 
stonka1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-04-03, 12:07   

Komputer\WindowsCE\flash_storage\navia jest tylko jedna ikonka "Menu" wazy 331 kb

Tak karta jest czytana przez Nv55 ale musze wejsc w ten sposob Komputer\WindowsCE\SDMMC
Jesli chodzi o to czy czyta sama karte PC to nie . Musze wejsc przez urzadzenie WindowsCe
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18066
Wysłany: 2013-04-03, 12:11   

Ikonka nic nie waży - waga dotyczy pliku.
Włącz pokazywanie plików ukrytych i systemowych i podaj jeszcze raz nazwy plików wraz z rozszerzeniami.

Bo menu.exe to cos zupełnie innego, niż menu.ini.
_________________

 
 
stonka1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-04-03, 12:29   

Wlaczylem pokazywanie ukrytych plikow i w folderze navia jest tylko ten plik menu.exe Wogole wszystkie foldery i pliki sa jak byly nic nigdzie nie doszlo .
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18066
Wysłany: 2013-04-03, 12:42   

Przywróć z kopii zapasowej zawartość.

A co zrobiłęś od czasu, gdy wszystko działało?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-04-03, 12:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
stonka1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-04-03, 12:45   

Niestety nie zrobilem kopi zapasowej :( Jestem w czarnej dup.. ??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18066
Wysłany: 2013-04-03, 12:50   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=47
A potem http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9
_________________

 
 
stonka1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-04-03, 12:58   

Dzieki wielkie ogarne to wieczorem bo musze wychodzic do roboty na popke :( JAk skoncze to napisze jak mi idzie :) Pozdro


Linki podane w temacie backup sa nieaktywne ....

Mam problem tez z ActiveSync pod windowsa 8 .
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18066
Wysłany: 2013-04-03, 13:09   

Użyj MobileDevice Center
_________________

 
 
stonka1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-04-04, 00:08   

Niestety nie daje rady ... Caly czas probuje wykombinowac przywracanie kopi w temacie jest napisane o samym backup a nie o sposobie zrobienia go, udalo mi sie sciagnac tylko plik Backup.stg i nie wiem co mam z nim zrobic ? W temacie jest rowniez o pliku MApaMap 3.0 ktorej nie moge sciagnac bo linki sa nieaktywne . Zaczynam sie zastanawiac czy dam rade to ogarnac bo cienko mi idzie .. :( Pozdr.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2013-04-04, 07:21   

Ten backup trzeba przywracać tym, czym był robiony - czyli ActiveSync. Musisz poszukac znajomych z kompem z WinXP

Ale spróbuj przywrócic odblokowanie do Windowsa:
Cytat:
5. Wchodzimy do folderu \flash_storage\navia gdzie znajdziemy pliczek menu. Podswietlamy go i File - Rename. Zmieniamy mu nazwę na dowolną np. nomenu.

6. Restartujemy ON/OFF.

7. Po uruchomieniu Navia wita się z nami pulpitem z trzema ikonkami.


A nieznikające ikony pulpitu Windowsa i tapeta opisano tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=66
Całośc: http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=30
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
stonka1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-04-04, 10:44   

Zmiana nazwy niestety odpada poniewaz wchodzac w folder navia z pliczkiem menu , zmieniam nazwe ale po stuknieciu enter nazwa wraca spowrotem do nazwy menu ... Ok w takim razie bede dzialal u kolegi z xp jak cos bede informowal na bierzaco milego czwrtku zycze :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9