My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:22
Mireo Cardinale 3.0 B.E. - fotoradary i POI
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2011-12-18, 21:52   

Szkoda, że nie da sie zróżnicować ostrzeżeń lub choćby ikon
A czy ktoś próbował zamiast F="F" dać "M"?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rase
azymut


Dołączył: 13 Cze 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-06-13, 10:04   Punkty POI GOCLOVER 400 PL viaGPS 3.1

Witam.Mam do was kilka pytań? Od 2 tygodni posiadam nawigację GOCLOVER 400 PL viaGPS 3.1. Punkty POI dodaję z WWW.POIPLAZA.COM. Na przykład: Przejazdy kolejowe to 3 pliki GA,TXT,M8888. Gdy wkleję te pliki do folderu Poi działają normalnie,ale chciał bym mieć dzwięk ostrzegający o przejazdach kolejowych.Z tego co wyczytałem to trzeba wkleić to do folderu spedcams,ale to nic nie daję bo nie działa.Oraz chciał bym się dowiedzieć jak dodawać dzwięki do tych punktów (wiem że dzwiek musi mieć taka samą nazwę).Powiem że czytałem sporo,ale mam straszny mętlik w głowie :roll: Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2012-06-13, 10:11   

Albo wyświetlanie z dowolną ikonką, ale bez ostrzegania, albo ostrzeganie jako fotoradar.
W pierwszym przypadku wymienione przez Ciebie pliki kopiujemy do POI, w drugim potrzebny jest plik o nazwie import.txt i określonym formacie zapisu danych - przeczytaj dokładnie wątek, do którego dołączyłem Twój post

Każdy punkt jest opisany wierszem
PT="16.21833 50.43473" F="F"
Bez rozróżnienia, co to jest (radar stacjonarny, przejazd, suszarka, zaprzyjaźniona autostopowiczka...)
_________________

 
 
LeHardi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-08-22, 23:59   Aktualizacja bazy fotoradarów w 5070

Witam!

Zastanawiałem się czy wrzucić temat do działu z POI czy tutaj: zaraz wyjaśnię dlaczego wrzuciłem tutaj. Otóż przeglądając serwis poiplaza.com znalazłem aktualizowane bazy fotoradarów - okazuje się że można ściągnąć zarówno jako POI, jak i w formacie do wrzucenia do folderu mobilenavigator\speedcams - uprzednio skasowawszy wszystkie plikii z tego folderu. Po restarcie dane z pliku import.txt utworzyć mają dwa pliki z rozszerzeniem fsx i r12. Nie wiem tylko czy w takim przypadku nowe dane dodawane są do tego co już jest, czy zastępują stare dane. Bo instrukcje instalacji są takie same dla pliku z ponad 1200 radarami, jak i dla pliku z 4 radarami (połączonymi z kamerą rejestrującą przejazd na czerwonym świetle). Dlaczego nie wrzucam ich jako typowych POI? Podejrzewam, że radary z folderu \mobilenavigator\speedcams są inaczej sygnalizowane użytkownikowi niż te z bazy POI - np ostrzeganiem komunikatem głosowym? Nie wiem jak jest w istocie - dopiero wgryzam się w ten temat i chwilowo niestety nie mam zbyt wielu możliwości do testów w trasie...
Pozdrawiam
--
LeHardi
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2012-08-23, 06:14   

Po pierwsze: urządzenie GoClever 5070 nie ma żadnej bazy fotoradarów - takowa jest w programie nawigacyjnym

Po drugie - przeczytaj uważnie wątek, do którego dołączyłem Twój post. I pamiętaj o przestrzeganiu regulaminu (szczególnie p.4)


Przy okazji - Konwerter POI z formatu MapyMap oraz przygotowany zestaw: http://chomikuj.pl/jajacekpl/Inne/Mireo (stacjonarne i suszarki, przejazdy kolejowe, czarne punkty - wszystko traktowane jako fotoradar)

I ciekawostka: gdy uruchamiam Mireo przez emulator WinCE, radary nie są widziane. po uruchomieniu M. na nawigacji, wyłączeniu i skopiowaniu pliku import.txt na kompa - nagle się pojawiają...
_________________

 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Wiek: 58
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 759
Skąd: Elbląg
Wysłany: 2012-10-07, 12:59   

Być może nie w tym temacie ,ale nie wiem gdzie tą prośbę umieścic.Poszukuje najświeższych fotoradarów stałych i przenośnych do Mireo BE 3.1.Jeżeli nie ma gotowca to skąd i jakie sciągać - na poiplaza są fotoradary .txt ale do MioMoov.Czy to to samo i czy będą w Mireo BE dobrze odczytywane ?
P.S. Te z chomika "jajacekpl" posiadam.Ale dużo jest nieaktualnych.Próbowałem je wczytać do Poiconverter ale nie chcą sie wczytywać do programu.
P.S.2 Zapowiadałeś zrobienie konwertora poi z Igo na Mireo.Czy to umarło śmiercią naturalną ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2012-10-07, 13:19   

Zaczynam zabawę z przeróbkami plików CSV.
_________________

 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Wiek: 58
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 759
Skąd: Elbląg
Wysłany: 2012-10-07, 13:26   

Dzięki a co z odpowiedziami na pozostałe pytania ?
Czy dać sobie na razie spokój i korzystać z Twojego pliku .txt >ewentualnie powiedz jak z niego pousuwać nieaktualne radary ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2012-10-07, 14:42   

Albo kasuj ręcznie w pliku TXT, albo wyeksportuj z MM7.3 i skonwertuj

[ Dodano: 2012-10-07, 15:43 ]
P.S. Przeniosłem na miejsce
_________________

 
 
Zbik1992 
azymut


Wiek: 25
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 1
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-02-03, 21:15   

Witam Posiadam mireo ale nigdzie nie mogę znaleźć aktualnych punktów poi :-(
Czy ma ktoś dostęp do tych poi ??
_________________
goclever navio 505
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-02-04, 01:02   

poiplaza :)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2013-03-28, 11:55   

Zabrałem się za konwerter, ale na Poipoint punktów jest bardzo mało. a za poiplaza nie mam ochoty płacić.
Radary biorę z MapyMap, a przejazdy kolejowe i czarne punkty mam stare.

Konwerter jest tu: http://chomikuj.pl/jajacekpl/Inne/Mireo

[ Dodano: 2013-09-30, 16:31 ]
Tam też zestaw POI z lata tego roku
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11