Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-20, 20:06
Tel System TS 8.4 pnd odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Andrev 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 12
Wysłany: 2010-04-12, 17:10   Tel System TS 8.4 pnd odblokowanie, programy nawigacyjne

Witam. Ma ktos moze taka nawigacje i wgrywał juz nową mape? Jesli tak to bardzo bym prosil o pomoc albo jakąs instrukcje bo nigdzie na ten tamat nie moge nic znalezc i nawet nie wiem czy trzeba rozblokowac wczesniej czy nie. Z gory dziekuje za pomoc. [/list]
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-03-26, 13:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-04-12, 17:44   

Zajrzyj pod te linki, dotyczą TS 8.2, ale wskazówki tam mogą być pomocne.
http://www.my-navia.pl/vi...highlight=ts8.2
http://www.my-navia.pl/vi...highlight=ts8.2
http://www.my-navia.pl/vi...highlight=ts8.2
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
inspector
azymut


Dołączył: 10 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-26, 13:02   TS 8.3 PND Panele nie odpalają programów

Witam wszystkich.

Próbuję wgrać jakiś panel do mojej TeleSystem 8.3 PND. Jednak jaki panel bym nie wybrał to startuje mi tapeta z programami do wyboru.Po naciśnieciu jakiejś ikonki , ona zmniejsza się ,ale programy uruchamiają się tak jakby schowane tzn. nie gaśnie tapeta i programu nie widać na lcd.Prosiłbym Was o pomoc w tej sprawie ,może miał ktoś z Was taki przypadek?.

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-03-26, 13:11   

Jaki panel? Podaj link
Jakie programy się nie uruchamiają? Podaj nazwy

Ścieżki dostępu w plikach INI zgadzają się z rzeczywistym położeniem plików?
_________________

 
 
inspector
azymut


Dołączył: 10 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-26, 13:25   TS 8.3 PND Panele nie odpalają programów

Panel to "BlackPearl" stąd:

http://chomikuj.pl/repas2...ty+do+nawigacji

Ścieżki plików ini poustawiane i nie wywala błędów typu : not found.....

Programy generalnie się odpalają, ale nie znika tapeta z ikonami do wyboru.Wiem że się odpalają bo sprawdziłem programikiem task.Dodam że ta nawigacja odpala CE tylko jeśli na karcie znajduje się folder MobileNavigator ,a w nim plik MobileNawigator.exe zamiast SysInfo.exe.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-03-26, 13:45   

MIałem kiedyś podobny problem - kwestia pliku exe, który był nadrzędny dla wszystkiego.
SysInfo.exe (na pewno tak się nazywa?) ma ile kB?
Spróbuj innego - na przykład http://chomikuj.pl/jajace...2280737265.zip, rozpakuj, skopiuj na SD plik AdJa.exe, zmień nazwę na sysinfo.exe (sprawdź) i zastąp nim ten z panelu
_________________

 
 
inspector
azymut


Dołączył: 10 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-26, 13:55   TS 8.3 PND Panele nie odpalają programów

Kombinowałem już w ten sposób.Pliki SystemInfo.exe (tak się nazywają) ,które mają 65.00kb
Startują panel tylko na ułamek sekundy , i wraca do oryginalnego.Odpala mi tylko na plikach
które mają 64.5kb np. od beckera.Przetestowałem kilka tych mniejszych SystemInfo.exe , i na wszystkich jest tak samo.Kombinowałem z programikiem killproc.exe ,ale nic mi nie wychodzi.Wiem że trzeba jakoś zminimalizować okno oryginalne ,ale nie wiem jak.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-03-26, 14:09   

Uruchom ITaskManagera i podaj uruchomione procesy. Trzeba napisać programik, który wyłączy proces pulpitu, odpali nowe menu i po zamknięciu menu uruchomi oryginalny pulpit.

Spróbuj jeszcze tego exeka: http://chomikuj.pl/jajace...,1175774079.exe
_________________

 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-03-26, 15:55   

Dobra rada, ale może się zdarzyć, że okno Itask'a też zniknie pod nakładką błyskawicznie. Na takie okoliczności przydaje się skrypt, zapisujący procesy do pliku (jest na Forum), albo pakiet ITSU i polecenie PPS, które wypisuje procesy działające na nawigacji podłączonej do PC przez Activesync.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12