Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-06-16, 09:41
Zmiana pulpitu
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-03-01, 22:33   

Nie myslalem o odblokowaniu, tylko o zmianie tapety
Cytat:
Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop
klikamy dwa razy w Wallpaper
w polu Dane zmieniamy wartosć na: \flash_storage\Windows\
_________________

 
 
przemas2468 
młodszy inspektor GPS
Navia Nv431 Forever!



Dołączył: 20 Cze 2012
Posty: 7
Wysłany: 2013-03-01, 22:39   

Niestety to samo... :cry:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-03-01, 23:16   

Wrzuć gdzieś swoja tapete oraz plik win.bmp

Jak masz odblokowana nawię?
_________________

 
 
przemas2468 
młodszy inspektor GPS
Navia Nv431 Forever!



Dołączył: 20 Cze 2012
Posty: 7
Wysłany: 2013-03-01, 23:22   

Rozwiązałem problem, po prostu przeszukałem prawie całe forum i znalazłem coś o odblokowaniu SigmyGPS ST20. Zajumałem plik desktop.exe i teraz pokazuje tapeta :mrgreen: (dokładnie ten plik)

[ Dodano: 2015-06-14, 23:30 ]
Po tym długim czasie postanowiłem wreszcie coś zrobić z półśrodkiem i nareszcie rozwiązałem problem z nie pojawiającą się tapetą :-) .
Winowajcą okazał się składnik biblioteki "ceshell.dll", który jest okrojony o nie wyświetlanie tapety wraz z efektem śladu rodem z zawieszenia IE6 na XP-eku :mrgreen: .
Najpierw trzeba zmodyfikować rejestr o wpis z lokalizacją bibliotek, które mają być załadowane podczas ładowania systemu (poradnik znajduje się tutaj).
Potem ściągnij tutaj archiwum z omawianym plikiem i wypakuj. Później skopiuj ten plik do folderu, w którym linkowałeś zawartość z bibliotekami (przykładowo mam u siebie "\ResidentFlash\Windows").
Zrestartuj urządzenie i voila! Od teraz będzie normalnie wyświetlać tapetę bez stosowania nakładek tak jak tradycyjnie w Windowsie. ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10