Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2015-12-02, 09:44 |
Becker TRAFFIC ASSIST Highspeed 7934 problem z czasem |
Autor |
Wiadomość |
jpatryk
azymut

|
Wysłany: 2012-12-31, 14:29 Becker TRAFFIC ASSIST Highspeed 7934 problem z czasem
|
|
|
Witam
Zanim się zarejestrowałem przeszukałem trochę Wasze posty w tej sprawie, ale nie znalazłem jednoznacznego rozwiązania.
Problem dotyczy wyżej wymienionej nawigacji w której została wgrana AutoMapa 6.10e EU.
Można by powiedzieć że wszystko jest ok, ale.....
....po resecie spotykam się z dość często pojawiającym się problemem mianowicie zmienia mi się w Win strefa czasowa co powoduje brak możliwości załadowania mapy.
Dlatego mam do Was pytanie czy jest jakaś możliwość ustawienia tej strefy podczas ładowania systemu czy skazany jestem na zmianę strefy w przypadku gdy "coś " pójdzie nie tak? |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

Pomogła: 183 razy Wiek: 29 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4560 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2012-12-31, 14:33
|
|
|
jpatryk,
W AM wejdź w ustawienia GPS i odptaszkuj synchronizuj strefę czasową . |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
jpatryk
azymut

|
Wysłany: 2012-12-31, 14:40
|
|
|
Dzięki za szybką odpowiedź.
Niestety nadal pojawia się napis Nie można odczytać mapy. |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-12-31, 14:43
|
|
|
jpatryk, mmarko1 napisał/a: | Wystarczy zmienić strefę czasową
Aby zmienić strefę, na głównym panelu klikamy w "Ustawienia", potem "Informacje". Klikamy 3 razy szybko w ikonkę "Navigon", co uruchamia nam eksploratora plików.
W uruchomionym Eksploratorze klikamy w Control Panel, po tym w Date/Time. Z rozwijanej listy obok wybieramy GMT +01:00 Sarajevo, Skopje, Warsaw. Zatwierdzamy to przez Apply, potem przycisk OK na górnej belce. Teraz 2 razy klikamy w przycisk X w prawym górnym rogu, aby wyjść z Eksploratora.
Teraz Automapa startuje bez problemu. |
|
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
jpatryk
azymut

|
Wysłany: 2012-12-31, 14:52
|
|
|
Jak najbardziej zgadzam się z tym co zostało zacytowane, stosuję to.
Pytam jednak czy nie ma jakiegoś sposobu, aby nawet po resecie system startował z ustawieniami dla naszego rejonu a nie Pacificu :] |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-12-31, 14:59
|
|
|
jpatryk,
Jak na razie nie ma , korzystaj z uśpienia , a nie z resetu . |
|
|
|
 |
jpatryk
azymut

|
Wysłany: 2012-12-31, 15:04
|
|
|
Dziękuję o to mi chodziło. |
|
|
|
 |
dominik146
azymut

|
Wysłany: 2013-02-19, 20:32
|
|
|
Witam.
Chciałem odświerzyć temat.
Czy jest jakiś sposób aby na stałe ustawić odpowiedną strefę czasową w Beckerze TRAFFIC ASSIST 7934??
Mam problem z Automapą, bo jak przestawi się strefa czasowa to nawigacja przestaje widzieć mapy i trzeba za każdym razem ustawiać od nowa strefę czasową. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|