Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
mega problem menu się zawiesiło. Reset nie pomaga
Autor Wiadomość
stilo_kielce 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 94
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 6
Skąd: Kielce
Wysłany: 2012-07-13, 20:51   mega problem menu się zawiesiło. Reset nie pomaga

Witajcie, dzisiaj kupiłem larka model 50.4 BT i miało być fajnie, a jest...źle

Po kolei. Po zakupie larka, kupiłem kartę 4 GB SDHc, na która zainstalowałem automapę 6.10 E (europa)

Nawi odpaliła i nie było problemów. Niestety podczas wytyczenia trasy się zawiesiła i musiałem ją zresetować.

Po resecie włącza się bez problemu, jednak menu jest jakby nieaktywne. to znaczy nie da się w nic wejść, stukanie rysikiem nie powoduje żadnej reakcji.

Kilkakrotnie zresetowałem navi, ale to w ogóle nie pomaga.

Czy zostaje tylko serwis???

Wgrałem już kilkadziesiąt programów nawigacyjnych do różnych marek navi i nigdy się z czymś takim nie spotkałem

PS Jestem zły, bo to miał być prezent dla koleżanki


______________________________________________

Oddałem dziadostwo dzisija do sklepu i zakupiłem mantę easy rider 3 GPS560.

I wszytko działa, a 50 zł zostało w portfelu

Nie polecam tego sprzętu
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-07-15, 15:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
nabzik
azymut


Dołączył: 10 Lut 2013
Posty: 2
Skąd: United Kingdom
Wysłany: 2013-02-10, 17:33   Lark Freebirk 50.4BT zawiesza sie i nie dziala dotyk

Witam. Jestem tu nowy i po godzinie szukania postanowilem ze poprosze o pomoc. Mam tego Larka i jak go wlaczam to dochodzie do ekranu gdzie moge wybrac Nawigacja, Multimedie, Ustawienia i td, ale poty sie nic nie dzieje. Na dotyk nie reaguje, jak wyjmuje i wsadzam karte SD to ja widzie, laczy tez z kompem. Modyfikowany nie byl. Jak ma go wrocic do zycia? Dzieki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-02-10, 17:50   

Albo uszkodzony ekran dotykowy, albo sie rozkalibrował. Zacznij od wymuszenia kalibracji przez MyMobiler.
Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=122996#122996 oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.17
_________________

 
 
nabzik
azymut


Dołączył: 10 Lut 2013
Posty: 2
Skąd: United Kingdom
Wysłany: 2013-02-10, 22:38   

jacekp1313 napisał/a:
Albo uszkodzony ekran dotykowy, albo sie rozkalibrował. Zacznij od wymuszenia kalibracji przez MyMobiler.
Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=122996#122996 oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.17


Dzieki za te info, ale nic z tego. Gdy wciskam na krszyzyk od kalibracji to nic sie nie dzieje, czyli on nie przeskakuje na nastepna pozycje.... Mam jeszcze jakijs szans?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11