Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak odblokować SmartGPS SG710 + poszukiwany skrypt
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-05-08, 21:39   

sianowski napisał/a:
aplikacje uruchamiają się jednak "znikają pod panelem"
Czyli trzeba wrócić do starego pliku AdJa.exe i killowania procesu menu - a do tego potrzebna jest lista procesów...
Spróbuj może innego programu - jest ITaskMgr oraz TaskMgr http://chomikuj.pl/jajace...,1645164361.zip
_________________

 
 
sianowski
Waypoint


Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-05-13, 13:42   

Myślałem, że już o mnie zapomniałeś, a to ja nie zauważyłem, że przeskoczyliśmy na drugą stronę wątku. Odnośnie managera trafiłeś w 10 - pokazało procesy :-) Są to prócz uruchomionego ITaskMgr:
servicesd.exe threads: 4
Ovl_leader.exe threads: 2
gps2.exe threads: 8
svchost.exe threads: 1
udevice.exe threads: 1
udevice.exe threads: 1
udevice.exe threads: 1
udevice.exe threads: 4
NK.exe threads: 68


Podane są jeszcze jakieś nr id, ale zdaje się ze nie będą potrzebne. :mrgreen:

[ Dodano: 2012-05-19, 11:45 ]
Nie wiem co i kiedy namieszałem ale "skrypt startowy SmartGPS 750" jednak nie śmiga. Skasowałem wszystko co się dało i na pamięć wewnętrzną nawigacji wrzuciłem "AdJa_SG-710 popraw". Dokonałem zmian w pliku startx.mscr, aby wyglądał jak poniżej, z nadzieją że uda mi się zamknąć menu firmowe (a potem szukać tego jednego właściwego pliku odpowiedzialnego za uruchamianie firmowego menu")

Kill("Ovl_leader.exe")
Kill("servicesd.exe")
Kill("gps2.exe")
Kill("svchost.exe")
Kill("NK.exe")
RunWait("\SDMMC\AdJa\AdJa.exe")
Run("\Windows\Ovl_leader.exe")
Run("\Windows\servicesd.exe")
Run("\Windows\gps2.exe")
Run("\Windows\svchost.exe")
Run("\Windows\NK.exe")

Ustawiłem odpowiednią ścieżkę dostępu do startx.exe i wyskoczył błąd "Aplication MortScript.exe encountered a serious error and must shut down."
Gdy ustawiłem ścieżkę dostępu do adja.exe, uruchamia się menu adja ale są problemy o których pisałem wcześniej.
I wtedy dopiero zrozumiałem, że problem jest w MortScript.exe. Ma ktoś pomysł co zrobić aby to zaczęło śmigać?


A i jeszcze jedno w instrukcji podane są dane techniczne modelu sg601 /sg710 i różnią się tylko przekątną ekranu. Tutaj http://www.my-navia.pl/pr...51d5ca17ea9a5e4 znalazłem jakiegoś magika co grzebie w rejestrze i odblokowuje nawigacje, może to mi pomoże?

[ Dodano: 2012-05-22, 10:21 ]
A jakby komuś jednak udało ruszyć sie ten wątek to po wejściu w panel sterowani windowsa, w opcjach storage menager, zauwazyłem, że wewnętrzny dysk o pojemności 1,8 GB podzielony jest na 3 partycje
part00, size sectors 43008 sectors, type 0x21, file system binfs.dll, flags 0x00000010
part01, size 32768 sectors, type 0x06, file system exfat.dll, flags 0x00000010
part00, size 1809408 sectors, type 0x11, file system exfat.dll, flags 0x00000010

CECMD identyfikuje te dyski jako
PockerMory (katalogi bookmark, Documents and settings, GPS_NVM (z plikami nvmfile.nvm, nvmalm.nvm, alte_data.bin) i plik config.nb0, leader_calibrate.bin, leader_ramconfig.bin, metal_theme.bin )
ResidentFlash
SDMMC
 
 
kledan
azymut


Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-01-04, 01:11   

gdyby ktoś natrafił na ten wątek to znalazłem rozwiązanie na innym forum
Kod:
Jeszcze jedna uwaga dotycząca wcześniejszego postu odnośnie komunikatu:
"Application MortScript.exe encountered a serious error and must shut down",
u mnie było to samo. Rozwiązanie to zamiana plików TOOLHELP.DLL wielkości 6KB na 7KB, i dogranie TOOLHELP.DLL do każdego katalogu wszędzie tam gdzie jest plik MortScript.exe.
Plik TOOLHELP.DLL 7KB na chomiku.
http://chomikuj.pl/mkkk23/win+ce6/TOOLHELP,1115764136.rar

Od siebie dodam ze mój prawidłowy plik MortScripta otwierający windows do SG710 wygląda następująco:
Kod:
Kill("Ovl_leader.exe")
Kill("gps2.exe")
Run("\Windows\explorer.exe")
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-01-04, 07:40   

W takim razie kolejna wersja testowa panelu: http://chomikuj.pl/jajace...,2280743122.zip
(wersja okrojona do testów aby zmieścić w darmowym 1MB)

Rozpakować, folder AdJa skopiować do residentFlash, a plik AdJa/startx.exe wybrać jako nawigacyjny
Po kliku w NAWIGACJA z kartą w slocie powinien ruszyć panel, bez karty - MapaMap
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9