Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Połączenie sieciowe Nawigacja->PC Windows 7
Autor Wiadomość
bestek
azymut


Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-03, 11:29   Połączenie sieciowe Nawigacja->PC Windows 7

Witam :-)

Witam może ktoś zrobić zdjęcia lub shootscreen z ustawień połączenia sieciowego na nawigacji. Przez przypadek usunąłem :oops: domyślne połączenie na WINDOWS CE i teraz PC nie widzi nawigacji ani nawigacja nie ma internetu który miałem gdy podpinałem się do PC z Windows 7.


Z góry dziękuję komuś kto będzie chciał poświęcić ;-) 5 min by mi pomóc.

Moje aktualne ustawienia wyglądają tak


Pozdrawiam

http://img853.imageshack....g&action=rotate

http://img855.imageshack....g&action=rotate

http://img841.imageshack....g&action=rotate

http://img547.imageshack....&action=rotate[
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-08-16, 07:52, w całości zmieniany 5 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2012-12-03, 12:10   

RESET przywraca ustawienia domyślne. Póbowałeś?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bestek
azymut


Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-03, 12:21   

jestem_ktoś napisał/a:
RESET przywraca ustawienia domyślne. Póbowałeś?

Tak próbowałem niestety nie pojawiły mi się te połączenia..Pamiętam że nazywały się jakoś:

-My connection
-MStar...(chyba) connection

Cała komunikacja nawigacja-PC (USB,SD,internet) działał bez problemu do momentu gdy usunąłem któryś z tych połączeń.

Teraz to nawet Centrum obsługi urządzeń mobilnych (Windows 7) nie widzi urządzenia.
Słychać że navi jest podłączone przez charakterystyczny dźwięk podpiecia urządzenia do PC lecz dalej brak reakcji.

Dodam że w Nawigacja \Windows znalazłem programik (ja go nie wgrywałem) do połączenia Navi-PC i faktycznie pokazują się dodatkowe dyski Flash i SD ale dzieje się to poza Centrum obsługi urządzeń mobilnych.

Domyślam się że te połączenia domyślnie wyglądają podobnie nawet na innych wersjach Larka dlatego proszę o pomoc i fotki.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2012-12-03, 22:33   

bestek napisał/a:
Domyślam się że te połączenia domyślnie wyglądają podobnie nawet na innych wersjach Larka dlatego proszę o pomoc i fotki.
Mam Larka 43.1 ale jeśli dodam nowe połączenie to ustawienia mam identyczne jak twoje w zrzutach.

Nie wiem jak udało ci się uzyskać połączenie z netem na nawigacji gdyż u mnie nie da się tego zrobić.
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2012-12-04, 07:07   

Google napisał/a:
jak udało ci się uzyskać połączenie z netem
Może tak: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=17980#17980
_________________

 
 
bestek
azymut


Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-04, 08:31   

Cytat:
Nie wiem jak udało ci się uzyskać połączenie z netem na nawigacji gdyż u mnie nie da się tego zrobić.


Podłączyłem Larka 43.3 do Windows 7 a Centrum obsługi urządzeń mobilnych zrobił resztę. Internet działał zarówno na wbudowanum internet explorer ale zaskakująco dobrze (szybkość mnie zaskoczyła) na Mini Opera 5 ;) Może ktoś podpowie co może być nie tak że Centrum Obsługi przestał widzieć nawigację...słychać dźwięk podłączania (bateria ładuje) ale brak komunikacji. Komunikacja usb do dysk SD i Flash można się dostać poprzez aplikację w /Windows/UsbUserConnection czy coś w tym stylu.

Pozdrawiam
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2012-12-04, 08:58   

jacekp1313 napisał/a:
Może tak: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=17980#17980
Ja tam daję sobie na luz. Nie po to mam laptopa abym wytrzeszczał oczy i patrzył w mały ekran nawigacji.

O połączenie tylko zapytałem. Testować nie będę.
bestek napisał/a:
Internet działał zarówno na wbudowanum internet
Tego akurat w moim larku nie ma a pomimo że mam Windows 7 nie próbuję przeglądać neta na navi bo jak pisałem od tego mam laptopa.
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2012-12-04, 09:01   

Ale prawdziwy problem kolegi to nie brak internetu, tylko możliwości połączenia z kompem.
bestek napisał/a:
Centrum Obsługi przestał widzieć nawigację...słychać dźwięk podłączania

Brak neta to efekt braku komunikacji Lark-PC
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10