Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NR560BF + AutoMapa
Autor Wiadomość
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-08-07, 15:02   

jstemer napisał/a:
Używam Automapy w najnowszej legalnej wersji na Navroad 560BF wraz z uchwytem SIM... Przy kartach SIM głównych sieci nie ma problemu natomiast z mniejszymi (w moim przypadku INEA korzystająca z sieci ORANGE) niestety potrzebuje APN o nazwie telogic.internet.
Jak sprawić aby na takiej karcie SIM chodził Trafic w automapie?

Trzeba by się przyglądnąć soft'owi odpowiedzialnemu za obsługę uchwytu (wiem, że trzeba instalować jakąś aktualizację do tego). Zapewne jest tam jakiś spis ISP, który można by poszerzyć.
 
 
 
jstemer 
azymut


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-08-10, 13:11   

Trzeba by się przyglądnąć soft'owi odpowiedzialnemu za obsługę uchwytu (wiem, że trzeba instalować jakąś aktualizację do tego). Zapewne jest tam jakiś spis ISP, który można by poszerzyć.


Też tak myslę tylko właśnie w tym problem, ze nie wiem jak to zrobić
 
 
 
bananowiec
azymut


Dołączył: 28 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-07-28, 11:18   

Witam wszystkich serdecznie

Mam - w moim mniemaniu - spory kłopot z AM w wersji (AutoMapa.6.10e.1206.Final) pobranej z innego portalu (w chwili obecnej pobieram Automapa_6_10C_FINAL_PL_PATCH z naszego forum). Obawiam się jednak, że problem nie tkwi w wersji/instalacji AM, gdyż na innych nawigacjach śmiga ta AM.

Sprzęt:
- zakupiony w salonie NavRoad 560 BF Pro z Windows CE Pro 5.0 wraz z oryginalną AM (bodajże w wersji 5.x)
Kiedyś będąc w delegacji AM zgłupiała - nie można wyznaczyć trasy dla danej klasy dróg. Stałem w centrum Poznania i zgłupiałem. Zadzwoniłem do supportu i niestety fachowiec nie był mi w stanie pomóc. Całą sprawę skwitował "to się czasem zdarza, należy zainstalować od nowa AM na karcie". A człowiek siedzi w aucie i już jest spóźniony na kolejne spotkanie. Od tego momentu doszedłem do wniosku, że nie będę więcej finansować producenta AM ...

Zacząłem korzystać z wersji z tego forum oraz innej strony. Wszystko było pięknie przez jakiś rok. Pojawił się problem, który powtarza się z każdą wgraną do tej pory wersją AM (obecnie AutoMapa.6.10e.1206.Final)

Stan obecny:
- wgrałem dzisiaj najnowszy Firmware (http://www.navroad.com/pl/download.htm)
- zainstalował się poprawnie
- wgrałem AutoMapa.6.10e.1206.Final
- wbiłem trasę z Warszawy do Radomia na ul. Sobieskiego 1

Rozpoczęło wyznaczać trasę (optymalna):
- w 1 minucie dobiło 10% trasy
- łącznie po jakiś 12 minutach zatrzymało się na 40% i wywaliło komunikat "Błąd - Automapa - nie można załadować danych mapy"
Komunikat mogę tylko potwierdzić, po czym AM próbuje ponownie wyznaczyć trasę i cała sytuacja się powtarza.
Wgrałem tą wersję na inne 2 nawigacje i wszystko ku mojemu zdziwieniu śmiga.

Mogę zakupić oficjalną wersję AM, jednak obawiam się, że po wgraniu do mojego Navroad problem się powtórzy, więc nie chce wywalić pieniędzy w błoto.
Z drugiej strony szkoda mi odłożyć na półkę Navroad, za którego swojego czasu dałem ponad 1100 zł (co z perspektywy czasu było głupotą).

Byłem na tyle zdesperowany, że pobrałem inną wersję + witaminkę do tego. Wersję "uzdrowiłem", jednak to nie pomogło. Musiałem wrócić do 1.5 rocznej starszej wersji, która to śmiga bez problemu na tym Navroad ...

Czy ktoś może spotkał się z takim problemem?

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc :-)

P.S.
Za 1h spróbuję z wersją z naszego forum, chociaż jestem przekonany, że to nic nie da.
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 567
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2012-07-28, 11:41   

Wymień kartę
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)

curva dei pedali

Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
bananowiec
azymut


Dołączył: 28 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-07-28, 13:28   

rrudas napisał/a:
Wymień kartę


O ile mnie pamięć nie myli, to wykonałem już taką próbę kilka miesięcy temu na innej karcie. Jednak dla czystego sumienia spróbuję dzisiaj ponownie z inną kartą ...

Zresztą wątpię, aby to była wina karty, gdyż pewna stara wersja AM wgrywa się i działa normalnie.

Dam znać, jak poszło ...

[ Dodano: 2012-07-29, 07:51 ]
bananowiec napisał/a:
rrudas napisał/a:
Wymień kartę


O ile mnie pamięć nie myli, to wykonałem już taką próbę kilka miesięcy temu na innej karcie. Jednak dla czystego sumienia spróbuję dzisiaj ponownie z inną kartą ...

Zresztą wątpię, aby to była wina karty, gdyż pewna stara wersja AM wgrywa się i działa normalnie.

Dam znać, jak poszło ...


Poszło nijak, czyli problem dalej istnieje ...

Znalazłem tutaj ciekawy post: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16589

Forest89 napisał/a:
Witam. Mam problem w NR560BF (a kto nie ma?). Otóż jak wiadomo zapewne, aby móc jeździć na posłodzonej Automapię to trzeba zmienić FW na starsze nic V43. Na forum są dostępne do pobrania wersje V37 na których niby działa Automapa. Mój problem polega na tym, że gdy zmieniam to FW na starsze to wszystko się zmienia, oprócz EDboot, pozostaje taki jaki był, czyli V1.19.5.2504. A powinno być V1.16...

Reszta się zmienił, czyli:

Wersja OS: 1.12.5.3704
Wersja aplikacji: 1.0.2.52EntryBTFDUN_PLKJ_POLISH
StepLDR: V1.12.5.13


No i Automapy nie mogę zainstalować, tzn instaluje się, ale mapa nie może zostać wczytana.. Niech jakiś magik tego forum pomoże w tej sprawie bo na forum mi ta nawigacja została polecona, tylko sobie FW zmienie i będzie wszystko latać a tak do końca nie jest... :(


Może właśnie w tym tkwi problem - mam za świeży FW. Czy może ktoś potwierdzić oraz podrzucić link do starszego FW (szukam na forum i nie mogę odnaleźć), pod którym działają nowsze AM ?

Pozdrawiam serdecznie
 
 
bragon91
azymut


Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-11-17, 13:20   NavRoad NR560 i programy nawigacyjne

Witam, jestem nowym forumowiczem, szukałem rozwiązania mojego problemu ale niestety nie znalazłem więc proszę Was o pomoc. Kupiłem NavRoad NR 560 bez map (bez blokady) i mam problem z win ce 5: po włączeniu urządzona nie mam AM (najnowsza 6.11C EU) pod klawiszem "nawigacja". Nie chodzi mi o to jak włączyć AM, bo wiem że przez eksploratora ale chciałbym dowiedzieć się jak ustawić żeby nawigacja włączała się pod przyciskiem "nawigacja".
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-11-18, 11:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-11-17, 13:38   

bragon91, a nie masz przypadkiem w menu nawigacji wyboru programu nawigacyjnego? Gdzie masz AM na SD czy w nawigacji ?
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-17, 13:41   

bragon91,
Przy instalacji AM zainstaluj dodatek NavRoad AutoStart

_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11