Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MIO m410 Odblokowanie programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
max20000
azymut


Dołączył: 02 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-07-02, 20:33   MIO m410 Odblokowanie programy nawigacyjne

Witam

Ostatnio w Tesco była pseudo promocja na nawigacje mio moov M410 z mapa PL (mio spirirt K) bez slotu SD, oczywiście licho podkusiło i nabyłem. Teraz męczę się z podmianą pulpitu na coś innego.

Czy jest możliwe w ogóle odblokowanie tej nawigacji? gdyż powiem szczerze szukam i nigdzie nie zauważyłem by ktoś to zdołał odblokować..
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-08-14, 20:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
max20000
azymut


Dołączył: 02 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-07-02, 21:46   

Może nie doprecyzowałem.. Na pudełku i naklejce jest napisane MIO Moov m410, natomiast po uruchomieniu nawigacji menu pomoc --> o napisane jest Mio spirit wydanie K (sam napis mio spirit widoczny jest przy uruchamianiu fabrycznej mapy)

Nawigacja sama w sobie nie posiada karty SD a co za tym idzie zaproponowane przez Jacka pulpity wymagają jak znam życie ingerencji w pliki, tj zmiany ścieżek..

Jest może jakaś alternatywa?

Dodam iż w folderze programfiles są tylko 3 foldery tj: navman, screen saver, common files, natomiast zawartość pliku appstartupsec w folderze navman to:
Kod:
AppStartupSec]
TurnOffConsole=TRUE

[Process1]
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=1
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=TRUE
Major=TRUE
WindowName=SmartST_CE
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process2]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\Screen Saver\VideoShow.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=VideoShow
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=


EDIT:

Ok wygląda to tak, po ściągnięciu pulpitu z tego linka:
http://chomikuj.pl/jajace...i,392397752.zip
Skopiowałem folder system do program files, w katalogu navman w pliku
appstartupsec zmianiłem:
Kod:
[Process1]
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
...
na
Kod:
[Process1]
RelativePath=false
ProcessFile=Program Files/System/MioMap.exe
...
Póki co pulpit działa, jednak skróty do programów nawigacyjnych trzeba ustawić już po swojemu

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-07-03, 08:15 ]
Proszę o używanie znaczników [code]. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-07-03, 08:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-07-03, 07:19   

Zapomniałem o braku slotu.
Ale poradziłeś sobie doskonale sam (gratulacje) - i teraz dzięki Tobie już nowy pulpit w M410 nie będzie problemem (dopisałem do wątku http://www.my-navia.pl/vi...p=133041#133041 )

Wystarczy w wierszu
ProcessFile=SmartST_CE.exe
podać ścieżkę dostępu do pliku uruchamiającego dowolny pulpit.
_________________

 
 
marmat
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 33
Wysłany: 2012-07-09, 22:19   

Po wgraniu tego panelu jest ok ale nie ma przycisku do wyłaczenia urzadzenia a przycisk sprzętowy nie działa ?
 
 
arek151
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Cze 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-07-10, 10:47   

W urzadzeniach m610 i m410 po wgraniu pulpitu, sprzetowy przycisk nie bedzie dzialal.
Mozesz podpiac program, ktory wyłączy ekran
 
 
max20000
azymut


Dołączył: 02 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-07-10, 21:17   

Mało tego, zauważyłem by poprawnie działał trzeba dopisać taki proces

Kod:
[Process2]
 RelativePath=FALSE
 ProcessFile=SCIEŻKA DO PLIKU POWERBUTTON.exe
 DefaultCmdLine=
 BootCmdLine=
 StartOnBoot=1
 MaxRestarts=0
 TreatCloseAsError=FALSE
 Major=FALSE
 WindowName=VideoShow
 MaxCloseMessages=10
 KeysToForward=0x7A,0xC4
 KeysToBoot=

A do tego uruchomić najpierw program identyfikujący kod przycisku, a następnie w pliku konfiguracyjnym powerbutton przypisać owy kod do przycisku
 
 
marmat
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 33
Wysłany: 2012-07-17, 12:42   

Kolego Max 20000 masz może gotowca bo nie mam programu powerbutton.exe i nie bardzo rozumiem jak zrobić :
Kod:

A do tego uruchomić najpierw program identyfikujący kod przycisku, a następnie w pliku konfiguracyjnym powerbutton przypisać owy kod do przycisku
 
 
jero111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 8
Wysłany: 2012-07-18, 20:48   MIO MOOV M410 problem z odblokowaniem

Witam serdecznie.

Mam problem z odblokowaniem w/w modelu MIO. Mianowicie ściągnąłem już kilka paneli z internetu i postępuje zgodnie z zamieszczonymi instrukcjami, które każą skopiować katalog z panelem do program files następnie zmienić ścieżke w pliku appstertupsec.
Po tym zabiegu po resecie moje MIO zatrzymuje się na logo MIO Explore more.
Moje MIO w przeciwieństwie do opisów w katalogu Program Files zamiast folderu MIO jest folder Navman, tam zawsze kierowałem zmodyfikowany plik appstartupsec.

Bardzo dziękuje za wszelką pomoc

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2012-07-18, 20:58 ]
Przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu.
Regulamin punkt 3 i 4
 
 
marmat
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 33
Wysłany: 2012-07-19, 21:18   

Masz wszystko opisane dokładnie przez MAX20000 i działa bez problemu - sprawdziłem .
Zrób dokładnie to co napisał w 3 poście
Jedyny problem to trzeba trochę powalczyć z wyłączaniem urządzenia .
 
 
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2012-08-28, 00:37   

Odblokowałem Mio Moov M410 zgodnie z opisem max20000.Teraz mam problem bo nawigacja nie da się wyłączyć wyłącznikiem.Drugi problem tonawigacja nie łączy sie przez ActivSync.Pomoże ktoś?

[ Dodano: 2012-09-01, 14:53 ]
max20000-możesz napisać jaki to program do sprawdzania tego kodu i gdzie jest ten plik Power button?Jak już dajesz opis to napisz wszystko .A nie ,ze odpowiedni program.
_________________
jarek2504
 
 
baranmc1
azymut


Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-10-11, 20:27   

przepraszam za odgrzanie, ale zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i teraz zamiast się odpalać pulpit to mam ciągle ikonę łączenia się - to samo jest po powrocie do kopii zapasowej
ma ktoś jakiś pomysł ?

zwartość pliku po powrocie do oryginału appstartupsec.ini
Kod:
[AppStartupSec]
TurnOffConsole=TRUE

[Process1]
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=1
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=TRUE
Major=TRUE
WindowName=SmartST_CE
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process2]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\Screen Saver\VideoShow.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=VideoShow
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=


nic ponad to nie zmieniałem :/
 
 
szuja3 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-12-19, 01:48   

Sorki za odgrzewanie ale to powinno pomóc wszystkim szukającym


http://wyszo.wordpress.co...o-run-automapa/
 
 
robak26 
Waypoint


Wiek: 45
Dołączył: 08 Paź 2008
Posty: 25
Wysłany: 2012-12-29, 09:58   

Proszę bardzo.
Bez kombinacji.
Wystarczy przekopiować pliki ,tylko 1mb.
Aby zrobić miejsce na nasze mapy trzeba wykasować ori mapy.



http://chomikuj.pl/robak2...dblokowanie+1mb

Działa wyłączanie.
Dodatkowo ustawienia ekranu, kalibracja itp.
 
 
piniu
azymut


Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2013-04-06, 15:15   

Witam. Zrobiłem jak napisał Robak 26 i żaden plik się nie zamienił, mio uruchamia się normalnie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2013-04-06, 15:40   

Rozpakowałes przed kopiowaniem?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11