My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odlokowanie Clarion MAP 780
Autor Wiadomość
dumik
Waypoint


Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 42
Wysłany: 2010-08-27, 09:52   

Witam! jak zmienic ikony na przykład z IGO AMIGO NA GARMIN?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-08-27, 13:00   

dumik, PE Explorerem edytujesz zasoby pliku Mainshell.dll
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jk1970
azymut


Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-09-05, 19:03   

Witam , mam pytanie czy do tego menu można dodać ikonkę orginalnej mobile map i by się odpalała orginalna Mobile Map.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-09-05, 19:14   

jk1970 napisał/a:
czy ... można...?
Można i da się.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jk1970
azymut


Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-09-05, 19:25   

Jakaś podpowiedź, tylko tak łopatologicznie.Obecnie mam wgrane to menu i igo na karcie .Oczywiście igo biega. Z góry dzieki za podpowiedź.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-09-05, 19:54   

jk1970, Dodajesz bitmapę do pliku Mainshell.dll
Do pliku Mainshell.ini w sekcji NAVIDLG dopisujesz
Kod:
ap04 = 68,1,X,Y,W,H,,\Storage Card\Clarion\Clarion_2.exe,,,2,0,,,,
ap04path01 = \Storage Card\Clarion\Clarion_2.exe,0,,,
ap04picturename = MOBILEMAP,MOBILEMAP,,,
ap04textrect = 0,75,83,20,
ap04runother = 1,2,Clarion_2.exe,Amigo,
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dumik
Waypoint


Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 42
Wysłany: 2010-09-09, 13:10   pulpit do map780....

szukałem długo i w końcu jest! ;-) od kolegów w Bułgarii.

wszystko opisane krok po kroku!!!
dzila na sto procent!!!
http://forum.offroad-bulg...ead.php?t=64030
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9469
Wysłany: 2010-09-09, 13:34   

Jakby kto chciał szczegółow:
najpierw na SD wrzucamy TO (nie wiem, czy cały folder, czy pliki luzem - za słabo znam bułgarski) i spod NAWIGACJA mamy CeCommander (w oryginale po rosyjsku, w mojej wersji PL)
potem następuje opis instalowania MioPocket 2.0 i konfigurowania go pod programy nawigacyjne
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dumik
Waypoint


Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 42
Wysłany: 2010-10-03, 09:59   

Dzakus napisał/a:
dumik, PE Explorerem edytujesz zasoby pliku Mainshell.dll


Witam! jestem za tępy do tego :oops: Jakby ktoś mógł zrobić menu z ikonami - OZI, NAVITEL, NAVIGON, IGO PRIMO, IGO8, AUTOMAPA, NCUspeed......... :cry:
 
 
kherc
azymut


Dołączył: 29 Sie 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-10-27, 13:38   Re: Map 780 Odblokowanie + Oryginalne Menu

komaros22 napisał/a:
Witam użytkowników Clariona Map 780. Chciałbym się podzielić prostym i funkcjonalnym sposobem na odblokowanie tego sprzętu:

mógłbyś zapodać plik bo niedziała link: http://eupload.pl/files/0IXIRAZB/Clarion.rar
e-mail:kherc@o2.pl
z góry serdeczne dzięki
PS.co prawda to post był pisany bardzo dawno temu no ale może.....

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-10-27, 13:43 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-10-27, 13:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
smolar
azymut


Dołączył: 23 Wrz 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-09-23, 12:42   

witam przelecialem caly temat wiekszosc linkow nie dziala ;/ moze mi ktos powiedziec jak to ustrojstwo odblokowac ? i jakie sa aktualne mapy pod tomtom navigatora na to ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9469
Wysłany: 2012-09-23, 13:09   

Odblokowanie: http://lmgtfy.com/?q=odblokowanie+clarion+map+780

Najnowsze mapy do TT to te z najwyższym numerem (patrz działo o TT)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
smolar
azymut


Dołączył: 23 Wrz 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-09-23, 13:35   

fajnie fajnie googla znam tylko ze jest wiele opcji odblokowania tego ale zadna mi nie dziala ;/ teraz probuje z miopocket 2.0 wszedzie jest nawalone 100 postow a tutoriala krok po kroku nie znalazlem
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18187
Wysłany: 2012-09-23, 14:01   

Trzeci link (chomik Januszka).
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 11