Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-08-20, 09:39
My Guide 4300
Autor Wiadomość
mtargonski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-02-13, 14:36   My Guide 4300

Ostatnio kupiłem takie badziewie jak w tytule MyGuide 4300: posiada to WinCE core5,0
z orginalnymi mapami Tele Atlas Maps. Mapa Polski jest stara,chcałem podpasować coś
nowszego, ale nie wiem jak to zrobić.Proszę o zdalną pomoc, wmiarę zdokładnym opisem
co mam zassać-(jakiś link) i mniej więcej krótki opis.
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-02-13, 23:38   

Aby móc Tobie pomóc musisz wykonać trochę pracy.
Potrzebne są dane dotyczące twojej nawigacji. Przykładowe "rozgryzanie " jest tutaj : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1278 na początek ważne są odpowiedzi na pytania :
- komunikacja z USB
- zawartość katalogów - zrzuty ekranu
 
 
mtargonski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-02-14, 11:19   

Mój MyGuide4300 ma połączenie z kompem za pośrednictwem USB i programu ActivSync
podsyłam również link: http://www.myguidegps.com...300/view/specs/
Próbowałem zarejstrować w/w produkt u producenta, ale nr.seryjny jest nie przyjmowany
"You have already registered this serial number. Please contact us if you think this is an error.",wychodzi z tego że jest to jakiś przekręt.
Podsyłam pliczek-wyciągnięty z "maploader"-a,może w czymś pomożę.
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-02-14, 22:25   

Przydatne byłyby zrzuty ekranów z poszczególnych katalogów z ich zawartością.

Cytat:
Podsyłam pliczek-wyciągnięty z "maploader"-a,może w czymś pomoże.
gdzież ten pliczek ?
 
 
mtargonski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-02-15, 10:33   

Przepraszam coś musiało pójść nie tak.Jeszcze raz próbuję wyslać te pliczki:
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-02-15, 10:47   

najlepiej załadować na http://www.speedyshare.com/ a tutaj zamieścić link do pliku.
 
 
mtargonski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-02-15, 12:54   

Link do plików:http://www.speedyshare.com/945525573.html
http://www.speedyshare.com/285804257.html
A czemu nie wchodzą ze strony forum?, może trzeba zgłosić moderatorowi?
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-02-15, 13:36   

przesłany plik : pocket pc.ini zawiera wyłącznie konfigurację programu nawigacyjnego np.:
Cytat:
[ASUS A63X]
info_names="ASUS 63X"

blight_value_manage = 0
blight_keys_manage = 1

gps_internal = 1
gps_protocol = "NMEA"
gps_com_port = 1
gps_com_port_speed = 4800

blight_max = 7
blight_min = 1
blight_reverse = 0
blight_key_BatteryTimeoutBA = "BatteryTimeout"
blight_key_BatteryTimeoutAC = "ACTimeout"
blight_key_BacklightOnTapBA = "BacklightOnTap"
blight_key_BacklightOnTapAC = "ACBacklightOnTap"
blight_key_OnOffBA = "OnOff"
blight_key_OnOffAC = "ExtOnOff"
blight_useevent_1 = 1
blight_useevent_2 = 1
dla rożnych urządzeń na których z których może zostać ona uruchomiona

Jeżeli chcesz wysłać więcej niż jeden plik jednocześnie to musisz najpierw spakować je winrarem.


Cytat:
A czemu nie wchodzą ze strony forum?, może trzeba zgłosić moderatorowi?

jest to kwestia niewłaściwego rozszerzenia.
Cytat:
Dozwolone rozszerzenia i rozmiary załączników dla grup
Maksymalny rozmiar Archives to: 750 KB
ace gtar gz rar tar zip
Maksymalny rozmiar Images to: 750 KB
gif jpeg jpg png tga tif
 
 
mtargonski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-02-16, 10:39   

Witam ''navigatora" zrobłem zrzuty ekranowe:nr1.-całe urządzenie przenośne,
nr2.-SDMMCard\MyGuide,nr3,4,5.-folder \Windows.Wszystko spakowane,wysyłam w załączniku.Czekam na jakieś sugestie, możesz Mi podać jakie jeszcze programy zainstalować na PC(oprócz ActiveSynca)?
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-02-16, 11:53   

Cytat:
zrobłem zrzuty ekranowe:nr1.-całe urządzenie przenośne,
nr2.-SDMMCard\MyGuide,nr3,4,5.-folder \Windows.Wszystko spakowane,wysyłam w załączniku.Czekam na jakieś sugestie
czyli zapewne przekroczyłeś magiczne 750 KB i ...załącznika dalej nie będzie. Uwierz mi ,że najlepiej i najłatwiej to co zrobiłeś i spakowałeś jest wysłać poprzez http://www.speedyshare.com/ a tutaj zamieścić tylko linka do pliku.

Cytat:
jakie jeszcze programy zainstalować na PC(oprócz ActiveSynca)?
Jest to najłatwiejszy , najprzyjemniejszy i najbardziej właściwy pomijając że chyba JEDYNY program do obsługi urządzeń w Wince .
 
 
mtargonski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-02-16, 12:34   

Jeszcze raz muszę przeprosić za moje wysyłanie, ale teraz skorzystam z:
http://www.speedyshare.com/909244986.html
"Człowiek uczy się na błędach całe życie i umrze niedouczony"

[ Dodano: 2008-02-29, 18:47 ]
Jeszcze raz muszę przeprosić za moje wysyłanie, ale teraz skorzystam z:
http://www.speedyshare.com/330412267.html
Plik "orazki z opisem" -zip.,może posłóżą do jakieś dalszej edukacji w odblokowaniu tego sprzętu.
"Człowiek uczy się na błędach całe życie i umrze niedouczony"
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 90
Wysłany: 2012-08-24, 17:27   

Witam
Mam prośbę,kolega przyniósł mi MYGUIDE 4300 z prośbą o aktualizacje już tam uruchomionej AM.Mapę z tego co widze ma na karcie SD pod nazwą katalogu MyGuide wraz z tam zmienioną nazwą exeka wceAm.exe na myguide.exe i to mu działa.Wgrałem mu nową wersje programu i widzi jakieś błędy i nie chce sie uruchomić.Natomiast jest problem jeszcze inny bo nie chce się łączyć z kompem mimo że mam actic sync-a i bez problemu łączy sie moje MIO 500 i 350.Bardzo proszę o pomoc .dzięki i pozdrawiam

[ Dodano: 2012-08-30, 17:20 ]
Witam ponownie
Czy ktoś ma jakiś pomysł,jak spowodować aby MYGUAIDE 4300 połączył się z kompem???Mam w kompie activ sync-a i nic.Jak go podepnę to komputer wydaje dwa dźwięki jak by z activ sync-a i dalej nic się nie dzieje...???
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11