Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 20:09
Asus R600
Autor Wiadomość
wysk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-05-05, 13:24   

tzn. tak pobrałem ten Asus pocket w nim mam paczkę paru plików w tym folder Mioautorun kopiuje to na kartę włączam GPS i pokazuje się takie jakby stare windowsowe okno że coś tam instaluje po chwili pojawia się nowy pulpit i pełno ikon i jest tam skrót do różnych programów jak klikam na IGO pokazuje się błąd uaktualnienia map czy coś takiego.


Mam dwie karty jedną z IGO 2006 i zablokowaną a drugą na której kombinuje jak odblokować z IGO 8 i tym Asus pocket i obie te aplikacje mam w głównym folderze a tak myśle może to IGO 8 trzeb zainstalować do jakiegoś podfolderu tego MioAutoRun?
jak wchodzę przez folder widzę to o uaktualnieniu map a jak przez ikone to info

Cytat:
\flashdisk\navi\Navigation.exe was not found. Install the application to that patch and try again
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-05, 14:09   

Myślę ,że musisz dopisać ścieżkę dostępu do Igo8.Spróbuj jeszcze czy Igo8 uruchomi się z pliczku który znajduje się w folderze głównym Igo8 :arrow: Igo8.exe.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
humanus
Waypoint



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
Wysłany: 2011-01-09, 10:44   

Panowie, uporał się ktoś z Was z tym problemem?.
Znajduje masę opisów jak odblokować tą nawi, ale... nigdzie nie ma aktywnego linka do ściągnięcia odblokowania.

Może ktoś ma plik i może go wrzucić?.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-07-17, 21:37   

Po dzisiejszych ćwiczeniach z tym modelem krótki opis:

1. Odblokowanie do Windowsa
- na SD wrzucamy plik ASUS_UserFlashCopy.dll
- wkładamy kartę do wyłączonego urządzenia
- włączamy
- jest pulpit Windowsa; niestety - zmiany w rejestrze nie są zapisywane

2. Uruchamianie innych programów spod NAWIGACJA
- uruchomić Windowsa wg p.1
- skopiować z folderu FlaskDisk/iGO plik igopna.exe na SD (a potem do kompa - kopia bezpieczeństwa)
- podmienić cały folder iGO. Od teraz spod NAWIGACJA będzie startował plik SDMMC/Mobilenavigator/Mobilenavigator.exe


Wgrałem do urządzenia iGO - ale część zostawiłem na SD (do sys.txt dopisałem
Kod:
[folders]
content="%SDCARD%/content"
Port: com2, prędkość: 4800
AM 6.10d też działa


EDIT 15.06.2016: Poprawiony błąd niemożności ponownego uruchomienia programu nawigacyjnego bez resetowania Asusa

Wspomniane pliki (po korekcie): KLIK
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-06-20, 07:38, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
froggers 
azymut


Wiek: 46
Dołączył: 24 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-25, 10:42   AM 6.10d i Asus r600

Witam, jestem kompletnie zielony w temacie navi, mam odblokowanego A R600, z nakładka MioPocket i AM 6.9 która uruchamia sie z Mobile Navigator, jak wgrać AM 6.10? Bezposrednio instal z komputera (podejrzewam ze to nie wchodzi w rachube, bo na SD jest inny "układ" katalogów), gotowca przenieść na żywca (tylko do jakiego katalogu)? Proszę o pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-07-25, 11:02   

AM na SD i ew. zmiany w nazwach plików (identycznie jak 6.9)
_________________

 
 
froggers 
azymut


Wiek: 46
Dołączył: 24 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-25, 11:09   

AM 6.9 jest w katalogu "mobilenavigator", robic instal na ten katalog z komputera? Jaką navi wybrać podczas instalacji AM? (AM 6.9 nie instalowałem osobiscie, kontaktu z fachmanem, który to robił nie mam :()
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-07-25, 11:22   

AM na SD według poradnika, żadnych dodatków.
Potem ręczna zmiana nazwy folderu i pliku
_________________

 
 
froggers 
azymut


Wiek: 46
Dołączył: 24 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-25, 11:31   

Jakie navi wybrac podczas instalacji AM 6.10? (potrzebuje rozdzielczości 480x272)
 
 
froggers 
azymut


Wiek: 46
Dołączył: 24 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-25, 11:43   

kurna to chodzi o dodatki, THX za cierpliwość, biore sie do roboty

[ Dodano: 2012-07-25, 11:45 ]
A tak na marginesie A R600 obsługuje karty sd 8gb

[ Dodano: 2012-07-25, 12:25 ]
AM 6.10 uruchomiona na r600, jeszcze raz dziekuje za pomoc
 
 
przybys2001
azymut


Dołączył: 03 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: 2012-08-13, 22:02   Autostart AutoMapy 6.10 w Asus R600

Witam wszystkich,
Bardzo proszę o pomoc w uruchomieniu AM z autostartu w nawigacji Asus R600. Nawigację mam odblokowaną. AutoMapa działa tylko za każdym razem, gdy wyłączę urządzenie muszę włączać AM kombinując i wchodząc w kolejne foldery. Fajnie byłoby gdyby od razu po starcie systemu włączała się AutoMapa. Urządzenia używam tylko i wyłączanie do nawigacji. Uprzejmie proszę, czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić? :->
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-08-14, 07:37   

Nie polecam autostartów
Jak coś się stanie z AM (np. uszkodzi jakiś plik) to nie ma jak wejść do urządzenia i naprawić.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
przybys2001
azymut


Dołączył: 03 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: 2012-08-14, 20:39   

Jak jest problem z AM to można zainstalować ją jeszcze raz w najgorszym razie i po sprawie. Drodzy forumowicze... :-D Macie jakieś rozwiązanie na mój problem? :->
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-08-14, 20:42   

Jeśli masz na SD, to tak.
Jeśli w urządzeniu - to niewiele poradzisz.

Można zmienić w rejestrze, aby zamiast fabrycznego menu startowała AM - ale wielu w ten sposób zamieniło urządzenie w przycisk do papieru
A część sprzętów po resecie (wyłączeniu) przywraca rejestr i znów jest menu zamiast AM
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
przybys2001
azymut


Dołączył: 03 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: 2012-08-15, 10:52   

Tak też jest z tą nawigacją. Po wyłączeniu wszystkie zmiany w rejestrze się cofają. Wiem, że można coś zrobić ponieważ jak ją kupiłem to AM startowała z autostartu. Niestety brat sformatował kartę i wszystkie pliki zostały usunięte... :-( Z tego co kojarzę był tam napisany jakiś skrypt. Niestety nie wiem jaki i nie potrafię tego zrobić :-( Na pewno któryś z Kolegów na tym forum miał już taki przypadek. Jeszcze raz proszę o pomoc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11