My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-09-11, 12:24
NTT 5036FMBT problemy sprzętowe
Autor Wiadomość
silos
Waypoint


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 24
Wysłany: 2010-09-15, 15:58   NTT 5036FMBT problemy sprzętowe

Witam

Mam nawigację NTT Navi 5036FMBT (klon GoClever). Przy kalibracji coś się stało i teraz nie reaguje na ekran. Przy dotykaniu rysikiem słychać "pyknięcie" ale zero reakcji jest - nic się nie da uruchomić w żadnym obszarze pulpitu. Po podłączeniu przez USB nie chce się urządzenie zainstalować nawet przy ActiveSyncu 4.5 i przy sterownikach z GoClevera (Nie można uruchomić tego urządzenia kod 10). Czy ktoś wie może jak zresetować twardo to urządzenie lub przy pomocy odpowiedniej karty SD przywrócić chociaż ustawienia fabryczne w tym ustawienia ekranu?

Pozdrawiam
M.K.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-04-13, 07:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-09-15, 16:01   

1. To NIE jest klon GC tylko całkiem inna konstytucja.
2. Masz tryb AS??
3. nie ma sterowników do GC :-P
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
silos
Waypoint


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 24
Wysłany: 2010-09-15, 16:37   

Witam

Po włożeniu dowolnej karty SD wykrywa mi tylko ją po podłączeniu przez USB do komputera. W Windowsie widzę tylko zawartość karty pamięci. Urządzenie pracuję więc tylko w trybie pamięci masowej. ActiveSync nie wykrywa urządzenia. Może ratunek jest tylko przez kartę SD ? Może zwrócę się do NTT o możliwość potrzymania Firmware do wgrania przez kartę SD ?

Jeżeli chodzi o GoClever to zmylił mnie numer seryjny urządzenia podobny do tych z GoClever. Mój jest postaci: GC5036FMBT2010021240.

Pozdrawiam
MK
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18325
Wysłany: 2010-09-15, 16:43   

A masz w opcjach wybór trybów USB/AS ?
_________________

 
 
silos
Waypoint


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 24
Wysłany: 2010-09-15, 16:47   

Witam

Właśnie nie mogę nic sobie przez ekran dotykowy przestawić. Podłączyć przez BlueTooth także się nie da.
Napisałem na serwis NTT odnośnie wgrania jeszcze raz oprogramowania ale pewnie zignorują to.

Pozdrawiam
MK
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18325
Wysłany: 2010-09-15, 16:49   

Nie doczytałem...
Czyli MyMobiler do wymuszenia kalibracji też odpada.
Zgłoś do serwisu - tylko nic nie mów o kalibracji. Po prostu włączyłęś i nie działa.
_________________

 
 
silos
Waypoint


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 24
Wysłany: 2010-09-15, 20:59   

Witam i dziękuję za przekazane informacje.

Szkoda, że nie można wykonać twardego resetu lub wejścia na nawigację aby odblokować panel dotykowy. Zobaczę co mi serwis odpisze o pomocy zdalnej w rozwiązaniu problemu.

Dopytam tylko czy jest jakieś narzędzie do wgrania na kartę SD aby alternatywny system wystartować oraz czy może twardy reset wykona się zwierając jakąś nóżkę (procesor Samsung S3C2451 400Mhz)?

Pozdrawiam
MK

[ Dodano: 2010-09-16, 12:22 ]
Witam ponownie

Serwis NTT odesłał mnie jednak do serwisu GoClever odpisując, że to właśnie ta firma zajmuje się serwisem 5036FMBT. Zobaczę może GoClever coś pomoże :-) W sumie porządna firma (już posiadam GoClever 4335 i chodzi OK).

Pozdrawiam
MK
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-09-26, 22:37   

Reasumując tak będziesz musiał odesłać na serwis. xx35 i xx36 to mają te same procki ;-)
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
pajdonet 
azymut


Dołączył: 03 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2012-08-13, 18:59   

Witam
Odnowie temat.
Czy ktoś z Was wie czy ta navi obsłuży kartę miniSDHC?
Szukałem , szukałem i żadnych informacji nie znalazłem :(
Dodam że jest to klon Goclever 5036
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11