My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GoClever 3550
Autor Wiadomość
dropsone
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Torun
Wysłany: 2012-01-15, 11:56   

kurcze moze zaryzykuje i kupie jaka antene zewnetrzna...

[ Dodano: 2012-03-23, 11:46 ]
antenka nic nie pomogla, jak by ktos potrzebowal nowa antenke lub goclevera 3550 nie lapiacego satelity to pisac przemciotorun@op.pl
 
 
misiek4300 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lip 2012
Posty: 6
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-08-07, 18:47   GC 3550 łapie sygnał gps tylko po resecie ustawień GPS

Witam.
Posiadam GoClevera 3550 BEZ A i ma on taką dolegliwość że ciężko mu złapać sygnał GPS.
Gdy w ustawieniach dokonam resetu GPS sygnał znajduje szybko. Gdy włączę od nowa nawigacje ponownie występuje problem ze złapaniem sygnału i musze dokonać resetu GPS.
Identycznie dzieje się na automapie i fabrycznie wgranej mapie.
W automapie gps ustawiony na COM1 i 9600.
Co może być tego przyczyną?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2012-08-07, 18:52   

do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31967
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4438
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-08-07, 20:29   

misiek4300,
Poczytaj w tym temacie.
jestem_ktoś napisał/a:
do scalenia

Scaliłam
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
misiek4300 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lip 2012
Posty: 6
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-08-07, 21:31   

Użyłem VisualGPS i po ustawieniu na COM1 i 9600 na balkonie na 2 pietrze w bloku widziało 12 satelit, ale z żadną się nie połączył, po zmianie na inne wartości (4800) nie widział nic, a po powrocie na 9600 połączył się z 4 satelitami i dalej widział 12, przez jakieś 15 minut utrzymywał połączenie z 3-5 satelitami.
Na pozostałych wartościach nic nie znajdywało.
To znaczy że odbiornik GPS jest ok, a wina leży po stronie firmware?

W pamięci urządzenia znalazłem pewien plik który być może ma coś wspólnego z sygnałem GPS.

Można zmienić wartości w tym pliku na takie z którymi działał VisualGPS?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9