Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Firmware - NR560BF Pro
Autor Wiadomość
_Jakub 
Waypoint


Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 17
Wysłany: 2011-07-03, 22:00   

No to pięknie. Mam Samsunga Galaxy S II. Powiedz mi teraz, że nie połącze się przy jego pomocy a chyba się wścieknę.
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9750
Wysłany: 2011-07-03, 22:18   

_Jakub, nie połączysz z żadną nawigacją tak, aby mieć Internet w nawigacji. Jeśli chcesz kombinować to PDANet i jemu pokrewne.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-07-03, 22:21   

No to sprawa jasna - Android, jak i WM od 6 w górę pozbawione są profilu DUN domyślnie i nie ma szans, byś się połączył bez dodatkowych kombinacji. Kombinacje te odnoszą się albo do zainstalowania na telefonie, programiku PDAnet (działa słabo, albo wcale, ale spróbować można), albo wykorzystania dość nietypowej funkcjonalności (jak na PNA), jaką podobno mają urządzenia Navroad 560BF PRO, czyli PAN po BT. Jednak żeby się do tego dobrać, trzeba odblokować system i wszystko ręcznie poustawiać z panelu sterowania WIn CE. Nie jest to takie całkiem proste...
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9750
Wysłany: 2011-07-03, 22:23   

Ciekawa rozmowa z suportem
Cytat:
> >> Witam.
> >> Czy istnieje jaka? nawigacja obsługujš LiveDrive przez
> >> BT z telefonem z Androidem? Mozę trzeba jaki? trick
> >> zastosować?
> >>
> >> --
> >> Dotyczy: Użytkowanie
> >> Produkt: AutoMapa - program
> >> Licencja:

Cytat:
> > Witam,
> >
> > na jakim urzadzeniu zainstalowana jest AutoMapa? Prosimy o podanie numeru licencji.
> >
> > Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
> > AutoMapa (dk)
> >

Cytat:
> Mnie wogole zastanaia, czy na jakims dowolnym urzadzeniu dziala
> polaczenie nawigacja+Android tak, aby dzialał LiveDrive.
> Planuje zakup
> nawigacji i chciałbym mieć mozliwość polaczenia z Androidem. Licencja
> [Bum cyk cyk]
>

Cytat:
Witamy,

To niestety nie jest pytanie do nas tylko do ekspertow od Androida i producenta danej nawigacji. Z naszych doswiadczen wynika ze jest to trudne/niemozliwe.

Byc moze odpowiedz na to pytanie uzyska Pan np. na forum internetowym:
http://pdaclub.pl/forum/

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
AutoMapa (gm)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
_Jakub 
Waypoint


Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 17
Wysłany: 2011-07-03, 23:38   

No to zaraz mnie szlak trafi. To po co ja aktualizowałem nawigację do wersji Pro. To jak przepraszam mam korzystać z oferowanego przez Auto Mapę AM Traffic ?
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-07-04, 09:00   

Trzeba było nie brać tak "wypasionej" komórki... To nie jest problem wyłącznie Navroad'a, tylko WSZYSTKICH nawigatorów PNA z Win CE, a pretensje powinno się kierować do twórców Androida i WM w nowszych wersjach, bo przecież nikt im nie kazał wycinać DUN z dostępnych profili.
 
 
 
_Jakub 
Waypoint


Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 17
Wysłany: 2011-07-04, 21:12   

Naprawdę nie ma sposobu żebym korzystał z LiveDrive! w AM ?
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-07-04, 21:43   

Widziałeś przecież odpowiedź supportu AM, jaką przytoczył Dzakus...
Próbuj z PDAnet, ale dużych szans nie daję.
 
 
 
_Jakub 
Waypoint


Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 17
Wysłany: 2011-07-10, 22:31   

Zastanawiam się w takim razie po co Auto Mapa tak promuje to jak nie można z tego korzystać przy pomocy najnowszych telefonów.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-10, 23:06   

Mozna, np. na HD2 :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bananowiec
azymut


Dołączył: 28 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-07-29, 08:09   

Witajcie
Podepnę się do tematu FirmWare.
Mam problem, który opisałem tutaj:
http://www.my-navia.pl/vi...=27187&start=30

Czy może ktoś podać linka do wersji FW do NR560BF z Windows CE Pro 5.0, na której działa posłodzona wersja AM ?
Podejrzewam, że wykonanie downgrade na moim Navrodzie rozwiąże problem z wytyczaniem tras.
Przy okazji jeszcze jedno pytanie - czy downgrade wykonuje się tak samo jak upgrade, czy też Navroad krzyknie mi, że chcę zainstalować starszą wersję FW niż jest zainstalowana i zablokuje proces.

Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9