My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-07-06, 13:21
Zawieszony GoClever 3550a
Autor Wiadomość
tygrysm 
azymut


Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-10, 20:43   GoClever 3550A - padł przy odblokowywaniu

Witajcie!

No to mam problem - dostałem GoClevera 3550A z nowym softem i podczas eksperymentów wywaliłem o jeden klucz z rejestru za dużo, wiem który i wiem gdzie on był. Mam wszelkie kopie rejestrów, ale nie mam co z nimi zrobić bo nowa seria GoCleverów nie chce się połączyć z komputerem przez ActiveSync, nawigacja przy włączaniu zatrzymuje mi sie na logo producenta, po podłączeniu do komputera przez USB pojawia sie połączenie, mam dostęp z komputera do karty pamięci więc windows na nawigacji na pewno działa. Teraz pytanie... macie pomysł jak sie do niego dobrać?

Ktoś na forum miał podobny problem z GoClever 4330 i radził by zrobić update, mam plik który ma służyć niby do tego (plik img), ale nie wiem co z nim zrobić.

Pomóżcie!
 
 
 
marian9012 
Waypoint


Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 15
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2008-05-13, 21:20   

połacz go z komputerem w opcjach programu activesync masz opcje przywracania systemu z wczesniej dokonanego backupu wskaż poprostu miejsce tego pliku a komp zrobi to za ciebie przywracajac ustawienia fabryczne.W PPC do tego służył twardy reset a w navigacji z tym jest problem poprostu producent nie podaje jak go zrobić a nie zawsze miekki reset pomaga.Problem moze także rozwiązać wyjecie bateri zasilajacej z urządzenia.Niektóre zmiany dokonywane na poziomie rejestru mogą spowodować uszkodzenie sytemu a jego przywrócenie powinno nastapic tylko i wyłacznie po HR
 
 
tygrysm 
azymut


Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-14, 08:47   

marian9012 napisał/a:
połacz go z komputerem w opcjach programu activesync masz opcje przywracania systemu z wczesniej dokonanego backupu wskaż poprostu miejsce tego pliku a komp zrobi to za ciebie przywracajac ustawienia fabryczne.W PPC do tego służył twardy reset a w navigacji z tym jest problem poprostu producent nie podaje jak go zrobić a nie zawsze miekki reset pomaga.Problem moze także rozwiązać wyjecie bateri zasilajacej z urządzenia.Niektóre zmiany dokonywane na poziomie rejestru mogą spowodować uszkodzenie sytemu a jego przywrócenie powinno nastapic tylko i wyłacznie po HR


I tu jest problem, bo w nowej partii GoCleverów zablokowali dostęp do urządzenia z poziomu ActiveSync'a. Po prostu komputer nie widzi urządzenia. Jedyne do czego dali dostęp to karta pamieci, która w komputerze jest widoczna jak dysk wymienny.

Na razie postanowiłem wysłać urządzenie do serwisu gwarancyjnego ;) Zobaczymy co z tego będzie :)
 
 
 
imol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Skąd: wawa
Wysłany: 2008-05-18, 14:19   

I widzisz nie potrzebnie wysyłałeś go do serwisu było sie spytać na PW to bym Ci wytłumaczył jak zrobić update do tego nie musisz łączyć sie z kompem wystarczy czytnik kart :-)
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-24, 17:00   Zawieszony GoClever 3550a

Otoz mam chwilowo GoClevera 3550A i tu mamy problem po wlaczeniu sie zawiesza na akrenie startowym i nic wiecej,resety,wylaczanie nic nie pomaga,mial ktos taki cyrk i wyszedl z tego czy pozostal telefon do serwisu;]
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 66
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-06-24, 18:23   Re: Zawieszony GoClever 3550a

satan9 napisał/a:
Otoz mam chwilowo GoClevera 3550A i tu mamy problem po wlaczeniu sie zawiesza na akrenie startowym i nic wiecej,resety,wylaczanie nic nie pomaga,mial ktos taki cyrk i wyszedl z tego czy pozostal telefon do serwisu;]



Ktoś grzebał w sofcie, trzeba sprawdzić czy komunikuje się z komputerem przez ActiveSync i ewentualnie zrobić mu backup dziewiczego oprogramowania.
Chyba gdzieś tu był taki soft.
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-24, 18:28   

no wlasnie nikt nie grzebal, w tym problem;] chyba ze ja,ale nie przypominam sobie:D

[ Dodano: 2008-06-29, 17:50 ]
Wina lezy w sprzecie,poradzono mi aktualizacje kliencka ale takze nic,sie zawieszal przy aktualizacji:

Dla potomnych:
Cytat:
Aby wykonać Update urządzenia należy porbać pliki z http://download.goclever....550a1update.rar

1. należy rozpakować pliki na karte sd

2. zresetować urządzenie trzymając cały czas przycisk power.

3. trzymać przycisk aż nie pojawi się ekran z aktualizacją ( białe tło z niebieskim paskiem )

4. odczekać aż urządzenie samoczynnie wejdzie do menu głównego

5. skasować pliki które wgraliśmy na karcie

Numer do serwisu:
tel. 061-84-88-767 w godzinach 9-17

Pozdro
 
 
honda18
azymut


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-20, 20:08   

imol, Witam!
Ja mam własnie taki problem jak tu kolega opisywał poprzednio. Poprostu bawiłem sie w windwos w nawigacji Goclever 4330A i zmieniłem nazwe pliku i nawigacja zawiesza sie na logo firmy i koniec acttisync tez go nie widzi a na dodatek pisze nieznane urządzenie USB wiec tak jak by go nie było. A z karty SD wątpie czy cos sie da zrobić bo tam windowsa przecież nie ma tylko oprogramowanie do mapy a ja mam mape Navigator 8 wersja 8.0.3.8
jeżeli dało by rady prosze o jakąś pomoc bo ja nie bede potrafił spać przez tą rzecz.
proszeeeeeee!!!!!
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-20, 20:33   

Jesli zawiesil Ci sie na ekranie powitalny to tylko serwis.

Masz tu moj post i rozwiazanie tego.

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3457

po 3 dniach mialem sprzet spowrotem w domu z adnotacja serwisu iz reinstalka systemu byla. Wszystko zadarmo,nawet w karcie gwarancyjnie nic nie wpisywali.
 
 
honda18
azymut


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-21, 12:18   

Hej satan9 własnie dzowniłem do serwisu i jutro przyślą poniego kuriera ale powiedzieli mi ze bedzie to kosztować 50zł a gwarancje mam na gwarancji napewno bo mam ja dopiero od miesiąca a była nowa zalupiona. Ten sposób co opisujesz w tym linku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3457 to jest raczej zastosowanie do Goclever 3550A a ja mam 4330A. Może wiesz jak takie cos naprawić samemu. Słyszałem o jakimś update i nawet sciągłem cos takiego z netu wykonuje z godnie z intruskcja i nic nie łapie dam ci linka do tej strony:
http://www.my-navia.pl/vi...t=goclever+4330
na samym dole jest opis.
Tylko w tym skompresowanym pliku jest obraz pewnego pliku którego ani Nero ani Virtual Demon nie odczytuje. więc nie mam pojęcia o co biega w tym wszystkim????
Jeśli miałbyś czas to sprawdź prosze czy ktoś się zna jeszcze na tym sprzęcie???
pozdrawiam i dzięki za ostatniego posta
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-21, 16:02   

Pisalem do tygrysm,ale tobie tez odpowiem,jesli CI sie zawiesilo na ekranie startowym to zadna aktualizacj Ci nie pomoze,bo nawet Ci nie odpali albo tak jak u Mnie,wlaczy sie pasek i nic wiecej.

Nie wiem co mowiles gosciowi z serwisu,ale ja udalem glupa:D , powiedzialem ze po wlaczeniu poprostu ekran sie zawiesil i nic nie pomaga,restarty nic,chcialem update zrobic i nic nie pomagalo,no to mi powiedzial ze bedziemy wysylac kuriera itp.

3 dni i sprzet w domu byl
 
 
pang 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 12
Wysłany: 2012-07-06, 13:11   goclever 3550a soft

Witam

Dostalem od kolegi w/w nawigacje ktora wisi na logo goclever znalazlem w sieci temat tu na formu i ściągnąłem oprogramowanie i niewiem teraz jakie wgrac bo na navi niema nr seryjnego jest tylko bialy pasek. Na dodatek nawi niema gornych przyciskow (tzn gumek) prosze o pomoc jak w tym wypadku wgrac soft do tej nawi.

Ps. Probowalem oby dwoch softow ale zaden nie wystartowal.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2012-07-06, 13:26   

Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post (p.4 regulaminu).
Zajrzyj też do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2848

Może coś z tego uratuje Twój sprzęt.
_________________

 
 
pang 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 12
Wysłany: 2012-07-06, 13:39   

niestety ale nawt nie moge sprawdzic czy wince sie wlaczy z powodu braku gumki na przycisku zasilania.

Z tego co widze w tym temacie to zostaje tylko serwis w takim przypadku ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2012-07-06, 14:22   

Spróbuj jeszcze resetu przez rozładowanie baterii - koszt naprawy po gwarancji pewnie będzie niewiele niższy od nowej nawi na którejś z promocji
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11