Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NavRoad NR360 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 64
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1539
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2011-12-11, 19:13   Re: jak wgrać AM6.9pl na NavRoad NR360

osa1281 napisał/a:
witam chciał bym zainstalować AM 6.9pl beta na NavRoad nr360.

A zajrzyj tutaj:
http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=105
Wygląda na to, że w tym wątku problem został rozwiązany.

No i przede wszystkim po co betę skoro jest aktualna najświeższa do pobrania finalna 6.9.0
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2011-12-11, 19:26   

Posprzatałem
_________________

 
 
ECNE
azymut


Dołączył: 17 Mar 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-17, 22:59   

Witam Wszystkich

Mam dość typowy problem z NavRoad 360 i AM. Problem polega na tym, że wszystko gra gdy odpalam z Eksploratora zarówno przez skrót jaki został utworzony przy instalacji jak i przez bezpośredniego exeka w katalogu AutoMapa EU, ale nie działa na bezpośrednim przycisku "Nawigacja". Przeczytałem i zastosowałem już tysiąc porad które znalazłem na tym i innych forach i nic. Zmieniałem wersje AM, dorabiałem skróty, przerabiałem ścieżki w pliku APShell.ini i lipa. Ktoś miał podobny przypadek? W zasadzie to dobrze by było gdyby ktoś podał mi pełną zawartość pliku APShell.ini bez względu na ścieżkę. Być może mam już gdzieś jakiś błąd który powoduje problem przy odpalaniu skrótu ze ścieżki.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2012-03-17, 23:06   

Przeczytaj uważnie wątek, do którego przeniosłem twój post oraz regulamin forum (punkty 3 i 4)
Twój problem nie ma nic wspólnego z problemem omawianym w "instalowanie Automapy NAVROAD-ach", za to został dawno rozwiązany we właściwym. I włącz pokazywanie rozszerzeń plików, bo może masz APShell.ini.ini
ub APShell.ini.txt (częsty błąd)
Na początek podaj, co masz w APShell.ini oraz podaj ścieżkę dostępu do wceAm.exe
_________________

 
 
ECNE
azymut


Dołączył: 17 Mar 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-18, 14:17   

Mam włączone pokazywanie rozszerzeń cały czas, ale dla pewności sprawdziłem jakie rozszerzenia mam w APShell.ini i jest tak jak powinno być. Za radą jacekp1313, wklepałem też do ścieżki wceAm.exe i też nic. A zawartość pliku APShell.ini to:
[Navigation]
Path=\SDMMC\AutoMapa EU\wceAm.exe
ResetPath=
Caption=NavRoad
[FirstLaunch]
SetDate=1

[ Dodano: 2012-03-18, 15:05 ]
Kurde jednak należało poczytać forum ha ha ha. Przyznaje się bez bicia, a pomogło przemianowanie plików i katalogów na MobileNavigator. Jednak dzięki za pomoc.
 
 
 
beckerath
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Kwi 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-04-29, 00:23   

Przeczytałem cały wątek, od początku do końca i udało mi się. Niestety, skrót zadziałał tylko za pierwszym razem. Czy ktoś ma pomysł, dlaczego? Pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9