Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navroad NR 320 BM inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2012-04-26, 08:34   

Uruchom plik startx.exe w nawigacji
Wielkość liter nie powinna mieć znaczenia, ale na wszelki wypadek popraw wszędzie na AdJa (w plikach startx.mscr, exit.mscr oraz w nazwie folderu)

A pliki *.mscr otwiera się notatnikiem (na kompie). Albo TotalCommanderem przez F4
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-26, 09:34   

Cos nie tak. Wchodzę przez eksploratora na plik startx.exe i nic się nie dzieje.

Kiedy tak samo przez eksp. naciskam AdJa.exe pojawia się na chwile Menu Adja ale zaraz znika i ekran powraca do startowego ekranu Nawigacji.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2012-04-26, 09:47   

A gdzie dokładnie masz plik AdJa.exe?
Uruchom (po kliku w startx.exe) ITaskmanagera i podaj liste procesów - widocznie PnaShell to za mało - trzeba skillowac jeszcze jakiś
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-26, 10:19   

AdJa.exe jest tutaj-\MyFlashDisk\AdJa\AdJa.exe

Po kliku w startx.exe-\MyFlashDisk\AdJa\prog\startx.exe sprawdzam w Itask nic się nie zmieniło. Te same procesy co były.

Kiedy klikam a AdJa.exe to dodatkowo pojawia sie proces AdJa.exe id A7073746 (THR..1)

ITaskMgr.exe
AdJa.exe

explorer.exe-
upd2tcp.exe-
rnaapp.exe-
rapisrv.exe-
BTgUI.exe-
ShellDaemo-
ShellUI.EXE-
PnaShell.exe-
repllog.exe-
RceCursor.exe-
Services.exe-
miniShell.exe-
gwes.exe-
device.exe-
filesys.exe-
NK.EXE-


Jak teraz klikne na startx.exe( chwilowo pojawia się menu adja ale znika za krotka chwile) i wchodzę na task dostaję dodatkowo proces MortScript.exe i drugi AdJa.exe reszta bez zmian ( np PnaShell.exe dalej dziala)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2012-04-26, 10:42   

Zmień startx.mscr na taki:
Kill("PnaShell.exe")
Kill("ShellDaemo.exe")
Kill("miniShell.exe")
Run("\MyFlashDisk\Adja\AdJa.exe")
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-26, 11:30   

Zmienilem ten startx.mscr ( skasowałem wszystko co było wczesniej wkleilem nowe -nie wiem moze powinienem cos zostawic )

Teraz jest tak
1.odpalam nawigacje dostaje komunikat jak wczesniej -There is no application .....
2.odpalam startx.exe z poziomu exploratora dostaje menu ADJA ale dopiero jak nacisnę X.

Dostęp do eksploratora teraz jest .
Sprawdzam itask brak tych zabitych procesow PnaShell.exe ,ShellDaemon.exe, miniShell.exe
Ale np ShellUI.exe jest

Sprobowalem z automapa i dziala. Wyłączam automape -następuje powrót do menu fabrycznego nie ADJA.

Tera naciskam nawigacja -nic sie nie dzieje na ekranie -jakby sie zawiesil. Naciskam guzik wyłączenia -wyskakuje STAN USPIENIA ( ale nie gasnie jak bylo wczesniej)-pomaga tylko wyciagniecie baterii. Kiedy wychodze z menu Adja w prawym dolnym rogu jest ok Navroad gasnie calkowicie.


Spróbowałem jeszcze raz teraz wróciło po Automapie do menu Adja, potem jeszcze raz i znow powrót do menu fabrycznego i znowu zawiesil sie.


Dziwne raz wraca po Automapie do Adja raz nie. Jak do Adja wtedy ok ale jak wróci do Menu Navroada to trzeba baterie wyciagać.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2012-04-26, 11:47   

Dziwne - że z menu startx.exe nie rusza, a z exploratora tak
Ale komunikat "-There is no application ..... " sugeruje, ze uruchamiasz startx.mscr, a nie startx.exe
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-26, 11:57   

Początek w pliki APShell.ini ( tam zmienialem sciezke dostepu do nawigacji) wyglada tak

[Shell]
Version=1.0.2.77_SimpleBT_PLKJ_POLISH
EnableModeNameFromAP=1
ModelName = NR320BM Moto
====================================================
EnableModeNameFromAP: 0: From OS, 1: From AP
====================================================
EnablePNDBTName=1
PNDBTName = NR320BM

[Navigation]
Path=\MyFlashDisk\AdJa/prog/startx.exe
ResetPath=
Caption=NavRoad
ClassName=
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2012-04-26, 12:01   

OK. Może brakuje uprzedniego uruchomienia explorera

W takim razie trzeba zrezygnować ze skryptu i uruchamiac panel innym plikiem bez killowania procesów

[ Dodano: 2012-04-26, 13:02 ]
Może cos wieczorem przygotuję - bo te wersje to były panele testowe

[ Dodano: 2012-04-26, 21:11 ]
Ściągnij ten panel (hasło poszło na PW) http://chomikuj.pl/jajace...anele+specjalne
Rozpakuj i powstałe 3 foldery i 2 pliki wrzuć do folderu AdJa w MyFlashDisk

Pełna wersja panelu - po kliku w X powinien się zamknąć i pokazać panel Navroada. A
wyłączanie/usypanie przez Q możesz wyłączyć przez skasowanie pliku off.exe z folderu prog
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-26, 20:37   

A czym to uruchomic teraz ? nie widze pliku startx.exe w katalogu prog.

Probowalem z poziomu eksploratora odpalic plik adja.exe i pokazalo sie menu. Ale tym razem z menu system do eksploratora wejsc nie mozna. Automapa zadzialala.

Po zamknieciu wyjscie do eksploratora, widzę jakis glosniczek niebieski i włączony itask menager.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2012-04-26, 21:08   

Zapomniałem dopisać - uruchom z MyFlashDisk\AdJa/AdJa.exe

No i chyba byłoby wygodniej Adje podpiąć pod Kamap - wówczas podstawowy program nawigacyjny miałbyś pod NAWIGACJA, a AdJa (lub jakikolwiek inny panel rozszerzający możliwości) pod innym przyciskiem
Czyli - szybki dostęp do nawigowania, a do "zabawy" o jeden klik więcej. A w panelach tworzonych (jak AdJa) na SystemInformation łatwo zmienić i ikonke, i przypisanie do niej programu

Oryginalny panel wygląda tak http://www.telix.pl/image...r320bm_moto.jpg :?:
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-26, 22:08   

Niezle , dziekuje.

Nie trzeba grzebac w eksploratorze żeby np. przeczytac pdfa w foxit reader czy cos policzyc na kalk. O ile wogóle to byłoby mozliwe przy fabrycznym menu.

Jedyny mały prpblem jaki widzę to jak np klikam 2 razy autamapę w menu adja , to żeby widzieć ekran mapy musze kliknąc na x w lewym dolnym rogu. Podobnie w przypadku menu system czy programy. Klikam kalkulator 2 razy ,niby nic sie nie dzieje ale jak kliknę X w lewym dolnym rogu pojawia sie kalkulator.

Teraz będę musiał pobawić się z ikonkami i scieżkami powinienem dac radę.

A jak ma się sprawa z fabrycznym programem SPORTSNAVI czasami się przydaje bo mierzy np. puls albo nachylenie drogi podczas jazdy na rowerze ( Kamap praktycznie nie uzywany mam Oziexp i Two Nav).

On jest tutaj \ShellDisk\SportsNavi\SportsNavi.exe. Próbowałem w pliku navi.ini zmienic scieżke z Mapa Map żeby uruchomił sportsnavi.
Na poczatku poszedl ale zaraz wyskoczyl jakis błąd.Fatal Application Error -Application SportsNavi.EXE HAS PERFORMED AN ILLEGAL operation and will be shut down .itd. Po restarcie to samo za pierwszym razem ok , potem po zamknieciu i próbie uruchomienia znowu fatal error itd .


Choc akurat ten program mozna uruchamiac z menu navroada i ikonki SPORT nie ma problemu.

Two Nav uruchamiam zamiast Route66 ale troszke inaczej tutaj zmienilem nazwe katalogu two nav na routte 66 + nazwe twonav_pocket.exe na routte 66 exe i dopala bez problemu.
Z sportsnavi nie chce zmienic nazw bo on nie widziec czemu jest na shelldisk.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2012-04-27, 05:54   

Wada pliku EXE - jest 'na wierzchu"
Można zmodyfikować uruchamianie - w pliku INI zamiast ścieżki do AM dac ścieżkę do skryptu, który najpierw wyłącza Adję, włącza program a po zamknięciu programu włącza panel

[ Dodano: 2012-04-27, 07:38 ]
Na przykład:
zamiast
NewIni = \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
wpisz
NewIni = \MyFlashDisk\AdJa\prog\AMstart.exe

a do folderu prog dodaj te dwa pliki: http://chomikuj.pl/jajace...,1618646297.zip

Z każdym programem tak samo. Pliki robisz sam - zmieniasz tylko nazwy, dodtkowo w *.mscr zmieniasz wytłuszczone
Kill ("AdJa.exe")
RunWait(" \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe")
Run("\MyFlashDisk\AdJa\AdJa.exe")
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-27, 09:27   

Czyli

a)zmieniam NewIni w pliku nav.ini jak rozumiem.
b)zmieniam wytluszczone RunWait(" \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe") ale na co ?
c)pliki robisz sam? ( dotyczy pewnie plikow typu AMstart.exe i AMstart.mscr
Ale jak dokladnie np zmienic nazwe jakiegos pliku czy o cos innego chodzi?

Wkleilem dwa pliki z chomika do prog, wpisalem w pliku nav.ini NewIni = \MyFlashDisk\AdJa\prog\AMstart.exe ale Automapa teraz nie rusza .komunikat AMsart.exe -Can not, AMstart.exe (or one of its comp) Make sure the path.....
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2012-04-27, 09:32   

Wygląda, jakby brakowało jakiejś dll-ki dla Mortscripta.
Albo te, co są (commctrl.dll i coredll.dll) nie pasowały do Windowsa w urządzeniu - może poszukaj innych
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10