Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki program nawigacyjny z aktualną mapą do Clarion MAP560
Autor Wiadomość
tomi_po 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-02-25, 19:44   Clarion MAP560 i TomTom

Zainstalowałem na tej navi TomToma i mapkę Western_and_Central_Europe_2GB_815_2096

Wszystko działa ładnie ale do czasu. Wytyczę trasę i sobie jadę po kilku km (nie jest to zawsze ta sama odległość) navi wywala okienko z błędem że ma za mało pamięci i TomTom się wyłącza. Czy jest na to jakaś rada?
 
 
LostArt 
azymut


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 3
  Wysłany: 2010-03-05, 21:47   Instalacja mapy na Clarion 560

Witam. Jestem nowym użytkownikiem Waszego forum i chciałem się zapytać o to jak najsprawniej zainstalować nową mapę na w/w nawigacje.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2010-03-05, 21:53   

Dodać mapę do zainstalowanego programu nawigacyjnego, czy wgrać inny program nawigacyjny ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 413
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-03-05, 21:54   

Mapy się wgrywa, natomiast programy nawigacyjne się zazwyczaj instaluje ( chociaż można wgrać gotowca) Chcesz nowe mapy czy inny program nawigacyjny?
_________________
Grozisz mi Gość ? :-P
 
 
LostArt 
azymut


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-03-05, 22:08   

Powiedzmy że to i to. Czy moglibyście opisać co i jak trzeba zrobić. Byłbym również wdzięczny gdybyście doradzili mi jaki program nawigacyjny oraz mapa do niego jest najbardziej aktualna i funkcjonalna. Wiem że proszę o dużo ale mam nadzieję że mi pomożecie.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2010-03-05, 22:39   

Dyskusja, który program jest lepszy: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3925

Programy + opisy w dziale http://www.my-navia.pl/index.php?c=21
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
LostArt 
azymut


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-03-05, 23:11   

A jeśli można coś dokładniej o samym procesie instalacji. Również przydatne byłyby jakieś linki skąd mógłbym pobrać mapę i oprogramowanie do AutoMapy?? Mam też drobny problem z rozszyfrowaniem skrótu POI.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2010-03-05, 23:16   

Dokładniej sie nie da, bo każdy program instaluje sie inaczej. Wszystkie linki i opisy znajdziesz w wątkach.działach o konkretnych programach nawigacyjnych. Jeżeli nie umiesz znaleźć wątku z linkami do na przykład AM, lepiej nie grzeb w nawigacji - do przeróbek przydaje się czytanie ze zrozumieniem. No, chyba, że przemawia przez Ciebie lenistwo...

Co do POI: http://lmgtfy.com/?q=POI
_________________

 
 
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2010-07-11, 11:04   

Zapraszam na mojego Chomika - Duzy zbior roznych programow nawigacyjnych i map do nich !!! Takze unikaty dla podroznikow. Na pewno cos sobie wybierzesz - link na obrazku :)
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
zyhu
azymut


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 2
Wysłany: 2012-04-12, 08:27   Jaki program nawigacyjny z aktualną mapą do Clarion MAP560

Mam już dość leciwą nawigację Clarion MAP560 (WinCE 4.2) z działającą AM v5 z 2008r. więc brakuje wielu dróg.
Za nic nie mogę na niej uruchomić nowej AM v6. Jaki inny program nawigacyjny z aktualnymi mapami mógłbym na tym sprzęcie odpalić?
A może już rozglądać się za nowym sprzętem na WinCE 5?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2012-04-12, 10:05   

Przecyztaj wątek o AM na WInCE4.2
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-04-13, 09:06   

zyhu, Ja wgrywałem na map 370 ostatnio wersję 6.8 i chodziła dobrze . Najnowszej nie sprawdzałem bo sąsiadowi na razie nie potrzebna. O ile pamiętam to z najnowszą może być problem.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-04-14, 11:10   

Witam
A może pójść w innym kierunku?
- spróbować program Mapamap (jest wersja na Clariona)
- spróbować zaktualizować program nawigacyjny na IGO8 w wersji 8.3.4 i do tego wgrać najnowszą mapę Polski (do wyboru: Teleatlas-Tomtom lub Navteq lub polska Emapa)

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10