My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 20:36
Lark freebird 35.4 czarny ekran
Autor Wiadomość
Filarsky
azymut


Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-18, 20:01   Lark freebird 35.4 czarny ekran

Witam,
Kolega przyniósł mi tego GPS-a, problem polega na tym że nie da się go normalnie uruchomić, jedynie gdy jest podpięty kablem USB do komputera. Jak go w ten sposób uruchomię zamiast normalnego białego ekranu i paska postępu pokazuje się taki oto czarny ekran:

Active sync nie jest w stanie połączyć się z GPS-em, jedyne co się wyświetla to monit windows-a żeby zainstalować sterownik do urządzenia "sec s3c2410x test b/d".
Próbowałem bezskutecznie robić hard reset metodą "9 nóżki" ale podejrzewam że źle to robię albo chip nie ten co trzeba.
(Model chipu : Samsung 822
K9G8G08U0M
PCB0)
Proszę o porady co może być nie tak z tym GPS-em i jak go naprawić.
Pozdrawiam
 
 
arczi57 
azymut
Mercedes Driver


Dołączył: 11 Mar 2012
Posty: 4
Skąd: RYBNIK
Wysłany: 2012-03-11, 22:35   

Podklejam się pod pytanie kolegi także wpadła mi 35.4 od znajomego w ręce z tym samym problemem włącza się ekran startowy zmienia kolory na czarno niebieski i koniec zero reakcji na włączniki czy guzik kalibracji komp jej nie wykrywa (win 7) co można zrobić by ją reaktywować czytałem j/w o metodzie 9 nóżki ale nie chciałbym wchodzić aż tak w urządzenie czy jest możliwość wrzucić na kartę jakieś pliki które pomogą ratować nawigacje?lub coś takiego?. Przeczytałem wiele podobnych problemów ale nie znalazłem konkretnego rozwiązania
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2012-03-12, 07:07   

arczi57 napisał/a:
ale nie znalazłem konkretnego rozwiązania
Bo gdy nawigacja sie nie uruchamia, ie ma innego rozwiązania poza serwisem
Nawet do wgrywania firmware z karty nawi musi sę uruchomić do momentu (tuż przed uruchomieniem fabrycznego menu), gdy system przeszukuje kartę w poszukiwaniu konkrentych plików
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
arczi57 
azymut
Mercedes Driver


Dołączył: 11 Mar 2012
Posty: 4
Skąd: RYBNIK
Wysłany: 2012-03-13, 18:01   

Czyli w tym wypadku jedynie serwis (co się nie opłaca bo już dawno jest po gwarancji) lub próba zrobienia hard reset z nadzieją, że załapie na nowo albo padnie tak?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11