Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:40
Auto Mapa Na Samsung Omnia (WM6)
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-21, 16:35   

Ostrzeganie w Szwajcarii ostrzeganie jest również zabronione. Potrafią nawet zarekwirować sprzęt.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-01-21, 17:23   

Cybant napisał/a:
Potrafią nawet zarekwirować sprzęt.

Ajajaj, ajajaj, niedobrze, bardzo niedobrze. :mrgreen:
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Iwona2912
azymut


Dołączył: 16 Kwi 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-04-16, 21:19   Omnia Lite - brak sygnału GPS w AutoMapie 6,8

Witam. Problem jak w temacie ustawienia standardowe: com7, 4800, urządzenie gps na com9. przynajmniej tak mi się wydaje że to o to chodzi bo lewa jestem w tym temacie ale takie ustawienia są zaznaczone.
Omnia lite Win Mobile 6,5 + AutoMapa 6,8.
Wogóle nie znajduje mi sygnału, tj po 5 minutach wróciłam z niczym do domu. Da się to jakoś naprawić, poprawić?
Z góry bardzo dzięki z pomoc i odpowiedź.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-04-17, 13:13 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2011-04-17, 12:22   

Post http://www.my-navia.pl/vi...p=170749#170749 i następe
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-04-17, 12:40   

Iwona2912 napisał/a:
Wogóle nie znajduje mi sygnału, tj po 5 minutach wróciłam z niczym do domu.

No to się naczekałaś :roll: , a może by tak nawet do pół godzinki ? ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
gucioo46
azymut


Dołączył: 19 Lut 2012
Posty: 3
  Wysłany: 2012-02-19, 12:49   Automapa 6 7 0 a samsung omnia i900

Witam mam pytanie czy ktoś ma zaistalowana automape 6 7 0 na omni i900 ja zaistalowałem program chodzi ale po wybraniu trasy nic tylko szuka sygnału gps ;/ mogę tylko przegladać mapę ale nie naviguje wie ktoś jak rowiązać problem czy lepiej może dać sobie spokój i zaistalowac inna co polecacie na omnie ???
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-02-19, 13:04   

Może to Ci pomoże, albo Google.
http://peb.pl/automapa/73...tml#post3115099
http://www.google.pl/sear...=utf-8&aq=t&rls

Lub to, znalezione w sieci, cytaty:

"Dzięki za wszystkie odpowiedzi, znalazłem rozwiązanie problemu, sygnał GPS jest już odbierany:

Należy ręcznie sprawdzić wszystkie porty w Start/ustawienia/system/zewnętrzny GPS (zakładka programy) albo ściągnąć demo BeeLineGPS, które samo, bez problemu weryfikuje ustawienia modułu GPS.
Upewnij się też, że masz zamknięte inne aplikacje, które mogą się odwoływać do portu GPS. Najlepiej zrobić soft reset, odpalić BeeLine, a później zobaczyć co wykryje. U mnie to zawsze działa - jak mam wątpliwości co do funkcjonowania GPS w jakimś PDA, weryfikuję to za pomocą BeeLine. Jak nic nie wykrywa, to trzeba zmienić COM w Start/Settings/...

Przyda się też nieco cierpliwości tak jak pisali koledzy powyżej (oczekiwanie na zebranie sygnału z wystarczającej ilości satelitów), pozdrawiam."

___________________________________________________

"Ustawienia portów
ustawienia>system>zewnetrzny gps:
-zakladka programy ustwiamy na COM3
-zakladka sprzet COM9 i 4800
-zakladka dostep wlaczona funkcja automatycznego zarzadzania systemem gps,
i teraz w AM ustawiamy na port COM3 i 4800, a reszta ustawien bez zmian i wszystko pieknie dziala.
(szybkość 115200)

Przy problemach z łapaniem sygnału GPS
Należny wykasować pliki gps.info i gps.settings znajdujące się w katalogu automapa\Settings Files\ , potem z powrotem odpalić AM, ona sama sobie odtworzy te pliki prawidłowo"
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
gucioo46
azymut


Dołączył: 19 Lut 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-02-20, 19:48   

niestety walcze 2 dzien bez skutecznie zmieniam ustawienia kombinuje i nic
piszecie jeszcze tu o jakiejs transmisji xtra ? ale jak to właczyć nic u mnie takiego nie widzę :roll:
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 610
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2012-02-20, 21:13   

gucioo46 napisał/a:
niestety walcze 2 dzien bez skutecznie zmieniam ustawienia kombinuje i nic
piszecie jeszcze tu o jakiejs transmisji xtra ? ale jak to właczyć nic u mnie takiego nie widzę :roll:


Ustawienia->System->Rozszerzone ustawienia GPS.

Kolega renron dobrze radzi. Najpierw sprawdź czy moduł GPS działa prawidłowo, a dopiero później ustawiaj w AM. Większość problemów z AM na Omni powodowała sama Omnia i jej słaby moduł GPS.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
gucioo46
azymut


Dołączył: 19 Lut 2012
Posty: 3
  Wysłany: 2012-02-22, 18:59   

po 3 dniowej nie równej walce wygrałem dzięki wam ;)) potrzebna była ta transmisja xtra. tylko teraz nie wiem czy ta ona być cały czas właczona czy ja wyłaczyć??
wywala jeszcze błąd ze nie może odnaleść połaczenia i że jest brak licencji może przez to że transmisja xtra jest wyłączona teraz...
czy idzie ustawić aby AM pokazywała ilość km do celu a nie że tylko informuje słownie co pewien czas .Z góry dzięki za pomoc ;))
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-02-22, 19:03   

gucioo46 napisał/a:
czy idzie ustawić aby AM pokazywała ilość km do celu a nie że tylko informuje słownie co pewien czas .

Idzie, kliknij w któreś okienko pilota i ustaw co ma pokazywać.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 610
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2012-02-22, 19:08   

Xtra to nie transmisja. tylko dane poprawiające działanie modułu GPS. Mają swoją ważność i co jakiś czas muszą być pobierane nowe.
Informacja o braku licencji pochodzi z próby skorzystania usług LiveDrive, dostępnych tylko dla legalnych użytkowników. Wyłącz je a nie będziesz miał tych komunikatów.
Idzie ustawić, kłania się lektura podręcznika użytkownika.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 10