Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Panel dotykowy - digitizer Navroad NR780 Hugo
Autor Wiadomość
macin00
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 5
Wysłany: 2012-01-10, 13:36   Panel dotykowy - digitizer Navroad NR780 Hugo

Witam szukam w/w digitizera. W serwisie chcą wymieniać cały LCD.
Ma ktoś jakieś namiary na kogoś handlującego tym lub jakieś zamienniki?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-11, 07:49   

Pokaz fotkę, bo może od czegoś innego pasuje.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
snakez 
azymut


Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 4
Skąd: Tarnów
Wysłany: 2012-02-20, 22:54   

Ja też mam ten sam problem z pękniętym panelem dotykowym. Zastanawiam się czy można podmienic go na inny
Ostatnio zmieniony przez snakez 2012-02-22, 17:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-21, 08:24   

Jeszcze chyba nikt "Hugo" nie rozkręcał, więc trudno powiedzieć jak dokładnie wygląda panel, ale przy odrobinie umiejętności posługiwania się lutownicą (tylko nie taką do rur miedzianych :) ), można sobie zawsze jakoś poradzić. Najwyżej wystąpi konieczność wydłużenia taśmy.
 
 
 
snakez 
azymut


Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 4
Skąd: Tarnów
Wysłany: 2012-02-21, 08:50   

:arrow:
Ostatnio zmieniony przez snakez 2012-02-22, 17:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-21, 18:53   

Czyli wpinany, nie lutowany. Zasadniczo dobrze by było jak byś znalazł dotyk przynajmniej z taśmą w tym samym miejscu (licząc od brzegu ekranu - czyli te 165 mm u Ciebie). Jeśli chodzi o długość, to można odciąć taśmę od starego i przylutować do nowego (jak by była za krótka). Jeśli chodzi o parametry elektryczne, spokojnie zadziała każdy dotyk.
A przy okazji - wcale nie wygląda na rozbity - na pewno się uszkodził?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10