Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-07-27, 17:56
Automapa zamiast mapamap
Autor Wiadomość
mad123
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 20
Wysłany: 2008-06-07, 13:21   Automapa zamiast mapamap

Witam szukałem info na forum ale nie znalazłem tego co by mnie interesowało albo słabo szukałem i dlatego pytam czy jest taka mozliwosc zeby po właczeniu navi odrazu odpalała sie automapa???? bez zadnych wswietlen pulpitu itd. Prosze o pomoc!:)
 
 
godzuki 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 140
Wysłany: 2008-06-07, 14:43   

jest

w pliku autorun musisz podac sciezke do tego co ma sie otworzyc.
Oryginalnie bylo NAVIA, dla odblokowania explorer, ale jak chcesz to mozna wpisac dowolny program i on sie otworzy automatycznie po starcie :)
_________________
THE POWER OF NAVIA
 
 
Seba.K 
azymut


Wiek: 25
Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-16, 19:50   

Mam pytanie do mad123 jaką masz automape, którą wersje, oryginalna czy pobrana ?
_________________
Seba.K
 
 
piotrek12
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 23
Wysłany: 2010-01-22, 21:01   

godzuki, możesz napisać dokładniej jak to zrobić aby mapa startowała z systemem przy właczeniu nawigacji pisz na gg 659461
 
 
GPS_USER3
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-09-10, 15:22   

Nv55 skasowany autorun.inf
Kupiłem używana Nv55 i wgrałem Automape. AM działa z pod Windows, chciałbym jednak, aby uruchamiała się automatycznie. Niestety plik autorun.inf nie istnieje (skasowany?). Utworzyłem go w katalogu flash-storage i wpisałem do niego ścieżkę do AM. \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe (w różnych wariacjach)
Niestety (AM nie startuje) prawdopodobnie zawartość pliku powinna wyglądać inaczej.

Czy ktoś może potwierdzić gdzie powinien się znajdować autorun.inf i jaka powinna być jego zawartość?

Z góry Dziękuję!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-10, 15:47   

GPS_USER3, powinien być na flash_storage. Chyba, że ktoś grzebał w HKEY_LOACL_MACHINE\init i wtedy autorun.inf nie jest potrzebny.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
GPS_USER3
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-09-11, 07:42   

Dziękuję. Niestety to nie to. Znalazłem na forum czysty rejestr Nv55 HKEY_LOCAL_MACHINE\init jest identyczny. Na wszelki wypadek przywróciłem czysty backup.stg z forum(bez zmian).

Cały czas podejrzewam że mój autorun.inf jest nieprawnie zbudowany Wpisałem w nim tylko ścieżkę dostępu do AM (link to cała zawartość tego pliku, pierwszy raz mam w ręku nawigację).

Może można inicjować AM za pomocą HKEY_LOCAL_MACHINE\init jeśli tak może ktoś wie co dopisać?
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\init]
"Launch20"="device.exe"
"Launch30"="gwes.exe"
"Depend30"=hex:\
14,00
"Launch99"="GPSMC.exe"
"Depend99"=hex:\
1e,00
"Launch90"="notifyRep.exe"
"Launch50"="launch.exe"
"Depend50"=hex:\
1e,00
"Launch95"="ScreenPrompter.exe"
"Depend95"=hex:\
14,00,1e,00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\init\BootVars]
"SystemHive"="save\\system.hv"
"ProfileDir"="save\\"
"Flags"=dword:0000000f
"RegistryFlags"=dword:00000001

Pozdrawiam!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-11, 12:23   

GPS_USER3, możesz podrzucić plik launch.exe z katalogu Windows?

GPS_USER3 napisał/a:
Może można inicjować AM za pomocą HKEY_LOCAL_MACHINE\init jeśli tak może ktoś wie co dopisać?
HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch102="\SDMMC\Automapa EU\Automapa EU.exe"
HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Depend102=hex:14,1E,63,5A,32,5F
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
GPS_USER3
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-09-15, 16:20   

Dziękuję niestety nie pomogło. Nie potrafię skopiować launch.exe (odmowa dostępu). Próbowałem z komputera i lokalnie cecmd. Ściągnąłem też zawartość „dziewiczej” Nv55 z Chomikuj – jak się okazało była to zawartość flash_storage. Co ciekawe nie było tam autorun.ini

Obecnie HKEY_LOACL_MACHINE\init wyglafda następująco:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\init]
"Launch102"="\\SDMMC\\AutoMapa EU\\AutoMapa EU.exe"
"Depend102"=hex:\
14,1e,63,5a,32,5f
"Launch20"="device.exe"
"Launch30"="gwes.exe"
"Depend30"=hex:\
14,00
"Launch99"="GPSMC.exe"
"Depend99"=hex:\
1e,00
"Launch90"="notifyRep.exe"
"Launch50"="launch.exe"
"Depend50"=hex:\
1e,00
"Launch95"="ScreenPrompter.exe"
"Depend95"=hex:\
14,00,1e,00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\init\BootVars]
"SystemHive"="save\\system.hv"
"ProfileDir"="save\\"
"Flags"=dword:0000000f
"RegistryFlags"=dword:00000001

Niestety AM nie uruchamia się automatycznie.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-15, 16:57   

GPS_USER3,
HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch102="\flash_storage\Automapa EU\Automapa EU.exe" i skopiuj plik Automapa EU.exe do katalogu Automapa EU na flash_storage
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
GPS_USER3
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-09-15, 20:19   

Witaj! Rezultat jest następujący: przy starcie WinCE wyskakuje okienko AutoMapa o treści "Nie można uruchomić programu". Ręczne uruchomienie pliku AutoMapa EU.exe z katalogu flash_storage działa. Próbowałem stworzyć plik *.bat ale chyba ten rodzaj pliku jest nieobsługiwany.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\init]
"Launch102"="\\flash_storage\\AutoMapa EU\\AutoMapa EU.exe"
"Depend102"=hex:\
14,1e,63,5a,32,5f

Myślę że jesteśmy blisko!
DZIĘKI!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-16, 13:55   

GPS_USER3, MortScript
Kod:
sleep 1000
Run "ASDASDASDASD.exe"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kazach2
azymut


Dołączył: 26 Gru 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-12-26, 12:37   Autostart automapy - prosze o pomoc w konfiguracji

Witam,

dostałem nawigacje Navia NV 55. Mam automapę 6.6.2 zaladowaną na karcie SD.

Windowsa odblokowałem wg porad z forum, Automapa uruchamia się bez problemu ze skrótu z pulpitu, jednak nie mogę sobie poradzić z ustawieniem Automapy, aby startowala podobnie do MapaMap. Nie mam pliku AUTORUN.

Niebardzo wiem co dalej robić, jest podobny temat na forum jednak mi nie pomogł.

Gdyby był ktoś tak miły i mnie poprowadził, bede wdzieczny. ;-) Życzę Wesołych Świąt :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2011-12-26, 13:30   

Zajrzyj do wątku "Automapa zamiast mapamap"
A autorun musisz mieć - chyba, że juz przerabiałeś nawigację. Włacz pokazywanie plików wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10