Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-09, 19:45
Lark 50.5 HD ODBLOKOWANIE WIN CE PROSBA
Autor Wiadomość
bercik77 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-08-28, 11:29   

Ja mam odblokowaną navi , wszystko super chodzi nic nie muli , nic nie tnie , do tego wgralem programy do mp3 i do avi/ divix - filmy , muzyka swietnie chodza a ten kto pisze ,ze jest inaczej to chyba cos spier..lił i teraz narzeka. Z ta nawigacja naprawde mozna wszystko zrobic bez pogorszenia jej działania.
 
 
kryspin
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 28
  Wysłany: 2011-09-01, 19:27   

bercik77, Jeżeli tak świetnie tak udoskonaliłeś swojego 50.5HD to napisz jak tego dokonałeś. Wyprowadź mnie i przy okazji producenta z błędu, że to porażka producenta.

cyt.1 "świetnie chodzą a ten kto pisze ,że jest inaczej to chyba coś spier..lił i teraz narzeka."

Zapewniam cię że nic nie ”spier..lił”-em.
Chciałem użyć tego urządzenia do nawigacji GPS, do wgrywania dodatkowych programów, nawet nie doszedłem, bo oddałem do reklamacji, w kwietniu, po 8 dniach prób.
Do dzisiaj nie jest załatwiona. Carrefour nie jest tak łaskawy w oddaniu kasy za sprzedane „badziewie” I nadal tak myślę.

cyt.2 „Z ta nawigacja naprawde mozna wszystko zrobic bez pogorszenia jej działania. „

Oświeć użytkowników 50.5HD i napisz co trzeba wgrać żeby z badziewia zrobić takie cacko o którym tak ciepło piszesz.

Mnie nie przekonałeś, Ja go osobiście testowałem. Starsze modele są lepsze.
Nie może być tak że, użytkownik sam sobie musi naprawiać błędy konstruktorów.

Ja kupiłem w połowie kwietnia Larka którego nadal nie użytkuję,
Czy przypadkiem nie jesteś na etacie w Lark lub Carerefour. Tyle czasu minęło od wprowadzenia 50.5HD a tu dopirero pierwsza super pozytywna opinia.
Nic nie pszesz jak ci się sprawia podstawowa funkcja jak GPS widoczność na ekranie w dzień, i jak już uzuwasz: „mp3 i do avi/ divix - filmy , muzyka” jak długo trzyma bateria jak się domyślam to według twojej oceny to przynajmniej ze „dwie godziny”

Ten model larka to...... dopiszcie sami, moje zdanie znacie.
 
 
bercik77 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-09-13, 20:08   

Już odpowiadam , oprócz zakupu navigacji , zainwestowałem parę złotych i na allegro kupiłem sobie "uświetniacz", który wgrywam sobie na kartę pamięci i w ścieżce nawigacji tam gdzie masz lark mapę )podaję jej adres.
Po kliknięciu na ikonkę nawigacji przechodzę do całkiem nowego menu (szkoda ,że nie mogę dodawać screenów , to bym ci pokazał jak to wygląda - lub mogę ci takie screeny podesłać na maila). W nowym menu mam już pododawane nowe programy do odtwarzania filmów , do słuchania mp3 , wchodzenia do systemu nawigacji , mam tez skróty do różnych nawigacji - lark , automapa , tom tom - po wgraniu któregokolwiek komercyjnego oprogramowania skrót automatycznie zaczyna działać powiązuje się z programem.
Filmy chodzą bezproblemowo bez żadnego przycinania , muzyka również.
Powiem szczerze ,że dziwią mnie opinie o tym ,że na larku nic nie widać - hmmm skoro bezpośrednio na navi pada słońce to rzeczywiście nic nie widać i też się ta opinią zasugerowałem , ale po zamontowaniu w samochodzie , ustawieniu odpowiedniego kąta ( ustawiałem ją na przedniej szybie samochodu w sposób jak najbardziej wygodny dla mnie ) , nie mam problemu z widocznością - przecież nawigacja jest w cieniu i w samochodzie nie pada na nią słońce.
Nie mam pojęcia ile trzyma bateria , nigdy tego nie testowałem , po prostu kończę jazdę samochodem to wyłączam nawigację w domu mam tv , dvd , komputer i nie musze niczego oglądać na navigacji.
Na koniec dodam ,że używam auto mapy 6.8 eu i nie mam z nią ani z zasięgiem najmniejszych problemów (oczywiście po małym jej udoskonaleniu ) - wyłączenie animacji menu.
 
 
kryspin
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2011-09-18, 11:40   

bercik77
1. -„zainwestowałem parę złotych i na allegro kupiłem sobie "uświetniacz", który wgrywam sobie na kartę pamięci”
ad.1- Podaj link do tego "uświetniacza”.

2- „(szkoda ,że nie mogę dodawać screenów”
ad.2 - Chroni cię tajemnica państwowa. Czy etat w Larku, carrefour, czy coś podobnego.

3- „ lub mogę ci takie screeny podesłać na maila). „
ad.3- Nie krępuj się wysyłaj moje PW jest dostępne.

Dziwne jest tu na forum tylu świetnych, znawców tematu i nikt jeszcze nie wpadł,
na zrobienie takiego uszlachetniacza. Może mi ktoś udostępni:)
Mine się jednak wydaje że kolega bercik77 za dużo nie może powiedzieć bo, albo w ogóle nie ma larka 50.5HD albo, jest na etacie jednej z wyżej wymienionych firm.
Na ekran wcale nie musi padać bezpośrednio słońce. Wystarczy w jasny dzień żeby na ekranie nic nie było widać.
 
 
rikardo7 
azymut


Wiek: 52
Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 1
Wysłany: 2011-09-28, 10:34   

kryspin napisał/a:
Wystarczy w jasny dzień żeby na ekranie nic nie było widać.

Swiete słowa, na dodatek automapa 6-a zamula jak diabli, nawet orginalny navigo muli chociaz mniej.
Aco do odblokowywania, to na trzecim pulpicie jest ikonka WinCE klikasz i wchodzisz do win.
 
 
bercik77 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-10-10, 21:06   

www.frixi.pl od tego goscia kupilem "uswietniacz" , zagadajcie na gg , napewno odpowie i doradzi wam.
Co do ekranu , to widocznie mnie sie trafil jedyny zajebisty lark , w ktorym jako jedyny na swiecie cos widze...

http://allegro.pl/show_it...240809&widg=102
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-10-27, 09:59   

Proszę o przetestowanie startera do menu AdJa HD.
Linki do dwóch wersji: http://chomikuj.pl/jajace...,1117952910.zip
http://chomikuj.pl/jajace...,1120305032.zip
Opis wewnątrz
_________________

 
 
kryspin
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2011-11-06, 11:51   

Ten program nie działa, po wybraniu ścieżki \SDMMC\AdJa.exe i wybraniu nawigacja otwiera się czarny pulpit menu, i jedna ikona CE lecz nic nie działa.

Nie jest dla mnie zrozumiały punkt z opisu :
cyt.1. „ 3. Włączyć program nawigacyjny z fabrycznego menu”
Z poziomu tego menu nie da się nic włączyć.
cyt.2. „4. Powinn awłączyć się AdJa, a po kliku w OFF wrócić fabryczne menu Larka”

Też nie działa, żeby wyjść trzeba wyłączyć urządzenie.

Co do www.frixi.pl nie mogę go zastać na gg. A chętnie bym sprawdził co ma do zaoferowania do tego Larka

Pozdrawiam kryspin.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-11-06, 17:58   

kryspin napisał/a:
Nie jest dla mnie zrozumiały punkt z opisu : cyt.1. „ 3. Włączyć program nawigacyjny z fabrycznego menu”
Po kliknięciu w NAWIGACJA w mpanelu Larka ma pojawic sie AdJa (najpierw wyłączyć autostart programu nawigacyjnego)

Którą wersje testowałeś? Podaj nazwe pliku ZIP z chomika
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-11-07, 09:48   

kryspin napisał/a:
Co do www.frixi.pl nie mogę go zastać na gg. A chętnie bym sprawdził co ma do zaoferowania do tego Larka

Jak chcesz kupić na Allegro to przecież ofert jest sporo, w cenie też lekko zróżnicowane, wystarczy poszukać, tylko po co ? ;-)

Obecnie trwające:

http://allegro.pl/gps-lar...1869611476.html
http://allegro.pl/odbloko...1874991172.html
http://allegro.pl/gps-ser...1895644459.html
http://allegro.pl/odbloko...1904953742.html
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
kryspin
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2011-11-09, 22:47   

Jacekp1313 testowałem obie.

renron napisał/a:
wystarczy poszukać, tylko po co ? ;-)


Dokładnie po co odblokowywać larka 50.5HD.

Ja szukam czegoś co poprawi widoczność na ekranie.
„bercik77” napisał że jest dostępny jakiś "uświetniacz"
i z tego powodu zdecydowałem się odebrać mojego larka z Carrefoura bo nie chcą uznać tego jako wadę, a tam o zgrozo! Nic nie widać, oj, przepraszam, w nocy widać.
myślałem że to jakiś program umożliwiający regulować, jaskrawość, kontrast, na wyższym poziomie.
Tu mam prośbę czy jest możliwe coś z tym zrobić, żeby było lepiej widać w dzień?
Może jest dostępny jakiś tryb serwisowy do procesora panela?

Pozdrawiam Kryspin.
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-01-21, 10:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11