My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
clarion map670
Autor Wiadomość
walus1712 
młodszy inspektor GPS
falubaz


Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 14
Skąd: zielona góra
Wysłany: 2009-11-01, 23:11   clarion map670

Witam .mam pytanko potrzebuje odblokowac clariona map670 i jak narazie nie znalazłem nigdzie jak to zrobic ,byc moze mozna odblokowac jak inne clariony typu 770 lub360 ale niewiem prosze o odp
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-10, 08:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-02, 13:33   

Zerknij TU
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
amel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-10-05, 19:05   

Arturek napisał/a:
wgraj to menu (chyba jest na chomiku: http://chomikuj.pl/a_krakow)
- wtedy w katalogo CLARION, będziesz miał plik uruchowmieniowy CLARION.EXE oraz plik MENU.INI

W pliku menu.ini deklarujesz ścieżki do programów
Na kartę 4GB wgrasz IGO8 oraz Automapę
w pliku menu.ini zadeklarujesz ścieżkę do plików uruchomieniowych EXE i po sprawie
(to że będzie Mapamap zamist Automapa nie jest chyba problemem)

Witam Kolego i dziękuje za odpowiedż.Ale wiesz nie rozumię nic z tego co mi napisałeś.Nie wiem jak zrobić kopie tego co mi napisałeś a żeby wgrać jakieś menu to już całkiem lipa.U mnie bez karty jest oryginalne menu clariona a jak włożę karte to mam pulpit z ikonami tom tom 7,Automapa,Mireo,igo amigo,i igo8 które można włączyć a tych innych nie,jak włączam AM lub te inne to mam jakiś komunikat jakby nie było tych map.jak przeglądam wszystkie dane z karty i z urządzenia to nie mam tam nic związanego z tymi mapami oprócz ikon(skrótów),Widzę że to się chyba nie uda zrobić tak przez pytania i odp przez forum,no chyba że byś mi opisał wszystko po kolei i podał linki(sprawdzone) skąd pobierać potrzebne materiały.Głównie chodzi mi o to żeby nie koniecznie wywalać zawartość urządzenia tylko na inną karte wgrać AM tak żeby po włożeniu do clariona działało.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-10, 08:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1421
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-06, 08:46   

Witam
1) Kopię urządzenia robisz ręcznie => podpinasz urządzenie do komputera i normalnie kopiujesz to co masz w My Flash Disk na dysk w komputerze
2) W moim Clarionie 770, miałem wersję na polski rynek z Mapąmap

W menu nawigacji,


pojawia się drugie menu wyboru


i najprościej jest zmienić tylko wpis w pliku menu.ini, niż kombinować z Twoim menu które nie wiadomo jak działa
Zeby podpowiedzieć jak modyfikowac Twoje menu, musiałbym je znać, a niestety nie wiem co masz wgrane

Moje menu.ini ma postać
Kod:
[320x240_btn1]
btn_on  = "\My Flash Disk\imagis\clrn320x240topon.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\clrn320x240topoff.bmp"
btn_x = 0
btn_y = 0

btn_exe = "\Storage Card\Mobilenavigator\mobilenavigator.exe"
btn_on_click_close = 1

[320x240_btn2]
btn_on  = "\My Flash Disk\imagis\clrn320x240bottomon.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\clrn320x240bottomoff.bmp"
btn_x = 0
btn_y = 120

btn_exe = "\My Flash Disk\Clarion\Clarion_2.exe"
btn_on_click_close = 1

[480x272_btn1]
btn_on  = "\My Flash Disk\imagis\clrn480x272topon.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\clrn480x272topoff.bmp"
btn_x = 0
btn_y = 0

btn_exe = "\Storage Card\Mobilenavigator\mobilenavigator.exe"
btn_on_click_close = 1

[480x272_btn2]
btn_on  = "\My Flash Disk\imagis\clrn480x272bottomon.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\clrn480x272bottomoff.bmp"
btn_x = 0
btn_y = 136

btn_exe = "\My Flash Disk\Clarion\Clarion_2.exe"
btn_on_click_close = 1
i modyfikuję tylko linie, w których są ściezki do programu - dla mnie tak jest prosto

Muszę znaleźć większą chwilę czasu aby to opisać, jak zrobić


pozdrawiam
Arturek

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-12-10, 08:47 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
W ten sam sposób mozna uruchomić Windowsa czy CeCommandera - wystarczy w menu.ini zmienić wpis , aby zamiast jednego z programów nawigacyjnych wskazywał explorer.exe lub cecmd.exe
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-10, 08:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
amel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-10-06, 09:01   

Witam.Kolego u mnie po wciśnięciu nawigacja pojawia się odrazu mapa mobile map nie mam innej opcji dopiero po włożeniu karty z mapą igo i resecie pojawia się pulpit z ikonami innych map,a u mnie nie ma nic takiego jak menu.ini .
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1421
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-06, 10:45   

W Twoim przypadku, plikiem uruchamiającym jest plik CLARION.EXE

- ZRÓB KOPIĘ BEZPIECZEŃSTWA katalogu My Flash Disk

- Pobierz menu wybory z chomika: http://chomikuj.pl/a_krakow
- w nawigacji, przemianuj plik CLARION.EXE na CLARION_2.EXE
- wgraj pobrane pliki i katalogi
- w katalogu IMAGIS będziesz miał bitmapy do wyswietlania menu
- wgra Ci się plik CLARION.EXE oraz MENU.INI
plik Clarion.EXE to plik wywołujący menu wyboru, a menu.ini to plik odpowiedzialny za scieżki dostępu

Gry zrobisz już to wszystko, to (bez karty) musi się dać uruchomić stary Mobiel Map

Gdy to bedzie działać, to powalczymy dalej

W ostateczności
- weź inną kartę do eksperymentów
- z chomika pobierz i zainstaluj program Mapamap dla Clariona - nie chodzi o jej uruchomienie tylko program instalacyjny powinien zrobić menu o którym piszę

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
amel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-10-06, 11:20   

niechcący znalazłem coś takiego WindowsCE-strotage card-Iphone-files-i tu kilka folderów;BG,Icons,Ini,Soft.Tyle że widzę to tylko wtedy jak karta jest włożona w urządzenie inaczej nie mam tego Ini i reszty,a w tym ini po otwarciu są same pliki konfiguracyjne myślę że to tam trzeba coś zmienić.Jeszcze jedno Kolego -ja moge włączyć starą mobilemap zresztą sama się włącza jak wyjmę karte,chodzi o to że chciałbym na całkiem inną karte wgrać automape i żeby po włożeniu mi to chodziło.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1421
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-06, 12:09   

Witam

Storage card = karta pamięci = wszedłeś na kartę SD i czytasz zawartośc karty
Musisz wyjść o poziom w górę i następnie wejść na My Flash Disk
Na My Flash Disk, bedziesz miał katalog CLARION i tam jest wgrany program Mobile Map
Nas interesuje My Flash Disk oraz katalog Clarion

Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
amel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-10-06, 12:46   

Witam.Mam na My Flash Disk takie foldery;Clarion,My Audio,oraz AudioPlayer i Settings do których nie mogę wejść.Do dwóch pierwszych wchodzę normalnie.W folderze Clarion znajdują się foldery;GPSLONG,LANG,MAPS,POI,SCHEME,SKIN,VOICE oraz jakieś pliki do których chyba nie można się dostać-Clarion,crash,DATA,GPSTMC,GX,iGO,LICENSE,SYS,TAHOMA,TAHOMABD.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1421
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-06, 13:35   

Witam
No to jesteśmy na dobrej drodze
Sprawdź w: My Flash Disk \ Clarion czy masz plik Clarion.exe
Pobierz z chomika
- http://chomikuj.pl/a_krakow
- z katalogu: Clarion ...
- plik: Clarion_menu_wyboru

bezpośredni link do pliku

http://chomikuj.pl/a_krak...u,370959791.rar

Zrób to co napisałem we wcześniejszym poście

Arturek
P.S Do nawigacji, zamiast z "Mój komputer", wygodniej jest używać Total Comamndera
- instalujesz Net Framework 2.0 oraz Active Sync (już chyba masz zainstalowane)
- pobierasz i instalujesz Total Commandera
http://totalcmd.pl/downlo...Commander_7.56a
-pobierasz wtyczkę (plugin) o nazwie WinCe
http://totalcmd.pl/download/wfx/ext/WinCE
instalujesz wtyczkę
- podpinasz nawigację
- w menu wyboru napędu wybierasz "Win CE device" (piszę z pamięci więc mogę się mylić)
Wtedy widzisz zawartość nawigacji i moim zdaniem łatwiej coś kopiować

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
amel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-10-06, 17:23   

powitac Kolego chyba nic z tego nie wyjdzie bo po podłączeniu navi do kompa nie mam pliku clarion.exe na fleshu a jak wejde w urządzenie bez pomocy kompa to nic nie mogę z tym zrobić.Jakoś udało mi się wrzucić pobrany plik z menu ale nie mogę tego otworzyć w urządzeniu-jakiś błąd mi wywala.ps.w navi mam total comandera i panel sterowania-w ustawieniach.ale na komputerze nie mam Active Sync bo mam win7 a na tym nie śmiga z tego co wiem.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1421
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-06, 17:53   

Plik RAR z "chomika" należy rozpakować - mam nadzieję, że rozpakowałeś

Jak będę w domu, to sprawdzę jaki ja mam układ katalogów

Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
amel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-10-06, 17:56   

rozpakowałem,teraz udalo mi się to zmienić na to exe2 ale nic z tego
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18326
Wysłany: 2015-12-10, 09:51   

Prosba o testy AdJi na C670: http://chomikuj.pl/jajace...26.zip(archive)

Opis wewnątrz, panel bez wielu programów (okrojony do darmowego 1MB z gryzonia)
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 12